• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Spalević za lijep san Kragujevčana

Pala je zavjesa na jesenji dio polusezone u Jelen Superligi. Radnički pobijedio Rad 4:2, dva gola Spalevića. Bilo je 2:0, pa 2:2, na kraju 4:2 za Kragujevčane.

 JSL: Spalević za lijep san Kragujevčana Izvor: MONDO

Kragujevac slavi Darka Spalevića!

Veteran koji u Radničkom doživljava drugu fudbalsku mladost postigao je dva gola u trijumfu svog tima nad Radom 4:2 u posljednjoj utakmici 15. kola Jelen Superlige Srbije, ujedno i posljednjoj ove jesenje sezone.

Spalević je sa ta dva gola došao do ukupne cifre od 11 pogodaka u sezoni i ubjedljivo je prvi na listi strelaca.

Uzbudljiv i kvalitetan meč odigrali su Radnički i Rad na "Čika Dači". Vodio je Radnički 2:0, Rad je u prvom dijelu drugog poluvremena uspio da dođe do izjednačenja, a potom je Spalević postigao novi gol za kragujevačku ekipu, a trijumf je overio Živadinović.

Počelo je odličnom prilikom za Rad, kada je Predrag Luka zatresao stativu uz pomoć golmana Radničkog Čančarevića.

U 20. minutu velemajstorski potez Spalevića i efektan gol. Dobio je loptu od Ristića u srcu šesnaesterca "građevinara", okrenuo se i efektnim volej-udarcem pocijepao mrežu Rada.

U finišu poluvremena, domaćin je dao drugi gol, takođe efektan. Ristić je sjajno izveo slobodan udarac, a lopta je od prečke udarila u leđa golmana Rada Danilovića i završila u mreži.

Nebojša Vignjević je podigao glas u svlačionici u poluvremenu, pa je na teren u drugom delu izašao "drugačiji" Rad. Uspjeli su "građevinari" najprije da smanje na 1:2, golom Nemanje Kojića poslije centaršuta sa desne strane, da bi Marko Stanojević desetak minuta kasnije doneo gostima poravnanje pogodivši lijevi ugao gola Radničkog preciznim udarcem sa 18 metara.

Imao je Rad nekoliko dobrih prilika za potpuni preokret. Najprije je Luka bio sam pred golmanom Radničkog, ali je Čančarević izašao kao pobjednik, a u novoj akciji Kojić, Srđan Ajaković i Stanojević nisu bili dovoljno vični da postignu gol.

Upravo u jeku ofanzive Rada, treći gol za Radnički! Igrao se 73. minut, golman Rada je istrčao izvan kaznenog prostora, ali nije stigao do lopte, a Spalević je znalački iskoristio situaciju.

U posljednjem minutu sudijske nadoknade Živadinović je postigao četvrti gol za Radnički, koji je jesenji dio sezone završio sa sedam pobjeda, sedam remija i samo jednim porazom (od Partizana).

Radu predstoji ozbiljan rad u zimskoj pauzi. "Građevinari" nisu pobijedili u posljednjih osam utakmica u prvenstvu, a ovo im je bio prvi poraz na gostovanjima, poslije tri remija.

Prvenstvo će biti nastavljeno 3. marta.

REZULTATI 15. KOLA:

Radnički 1923 - Rad 4:2 (2:0)
/Spalević 20', 74', Ristić 45', Živadinović 90+3 - Kojić 52', Stanojević 63'/

subota:

Crvena zvezda - Vojvodina 0:2 (0:0)
/Stevanović 66, Ljubinković 87/

BSK - Javor 1:1 (0:0)
/Bulatović 79 - Veljović 53/

Metalac - Partizan 0:3 (0:2)
/Eduardo 11, Babović 43, Vukić 52/

Borac - Spartak Zlatibor voda 0:1 (0:0)
/Nosković 87/

Novi Pazar - Jagodina 0:0

Sloboda Point - OFK Beograd 1:2 (0:2)
/Prtenjak 73 - Popović 7, 25/

Smederevo - Hajduk 3:0 (0:0)
/Ćeran 53, 68, Adamović 72/

TABELA: Partizan 42, Crvena zvezda 32, Vojvodina 30, Radnički 28, Sloboda 25, Spartak 25, OFK Beograd 22, Jagodina 20, Hajduk 18, Smederevo 17, Javor 15, Rad 14, BSK 14, Novi Pazar 11, Borac 8, Metalac 7.

(MONDO - arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC