• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Gol Baste, Milan zaustavljen

Antonio Di Natale i Dušan Basta donijeli su Udinezeu i sedmu uzastopnu pobjedu kod kuće ove sezone, što je "zebrete" promovisalo u lidera Serije A.

 SERIJA A: Gol Baste, Milan zaustavljen Izvor: MONDO

Udineze je ovog ljeta dozvolio sebi luksuz da proda igračine poput Aleksisa Sančeza, Gokana Inlera ili Kristijana Zapate, ali će uprkos tome ovaj klub osvanuti u ponedeljak kao lider Serije A poslije 14 kola.

Da li će na čelu tabele i ostati, biće poznato u ponedeljak uveče poslije derbija kola između Rome i Juventusa.

Bilo kako bilo, Udineze je na Friuliju zabilježio i sedmu pobjedu u nizu ove sezone. Nova žrtva "zebreta" bio je Kjevo - 2:1 (0:0).

"Leteće magarce" otvorio je stari majstor Antonio Di Natale u 67. minutu, koji je tako desetim golom u sezoni sustigao Ernana Denisa iz Atalante na vrhu liste strijelaca. Nešto kasnije, u 79. minutu, naš fudbaler Dušan Basta povisio je na 2:0 i praktično riješio pitanje pobjednika, iako je Kjevo do kraja uspio da smanji preko Alberta Paloskija.

Basti je to treći gol ove sezone, od kada se ustalio na poziciji desnog krila kod trenera Frančeska Gvidolina.



Šansu da stigne Juventus propustio je Milan, koji ni 11. godinu zaredom nije poražen na Renato Dal'Ara stadionu u Bolonji, ali koji nije ni pobijedio - 2:2 (1:1).

Uz prilično izraženu naklonost sudije Đanluke Rokija, šampion Italije izborio je remi protiv srčane Bolonje, koja je oštećena u dva navrata, a jednom na kraju i pomilovana.

Bez da je dosudio očigledan jedanaesterac za Bolonju u prvom poluvremenu, kada je Klarens Sedorf igrao rukom u svom šesnaestercu, pri rezultatu 1:1, Roki je u 72. minutu dosudio penal poslije teatralnog pada Zlatana Ibrahimovića u kaznenom prostoru domaćih.

Umjesto da dobije žuti karton, najbolji strijelac Milana dobio je priliku da dovede svoj tim u vođstvo sa bijele tačke u "pravo vrijeme", što je devetim golom u sezoni i učinio. Nezaslužena prednost rosonera trajala je svega 60 sekundi, jer je krenuvši s centra, Bolonja stvorila lijepu šansu za Alesandra Dijamantija, koji je u punom trku izbacio driblingom Tijaga Silvu i onda, sa 20-ak metara, desnom, slabijom nogom pogodio mrežu - 2:2.

Ovaj gol donekle ide na ruku i rezervnog golmana Milana Marka Amelije, koji je imao sreće u prvom poluvremenu u trenutku kada je Marko Di Vajo pogodio stativu.

Ovaj igrač doveo je Bolonju u vođstvo u 11. minutu i tako prekinuo niz Milana bez primljenog gola u Seriji A, koji je počeo još od gostovanja Romi (2:3), 29. oktobra. Poslije četiri kola, tresla se mreža ekipe Masimilijana Alegrija, ali su gosti brzo uspjeli da uzvrate i već u 16. minutu izjednače preko veterana Sedorfa.

Pri rezultatu 2:2, Di Vajo je imao još jednu šansu da savlada Ameliju, ali je iz čiste situacije pogodio Danijelea Boneru. Na kraju, razloga za ljutnju imao je i Milan, jer je poslije centaršuta Ibrahimovića lopta u šesnaestercu Bolone pogodila u ruku Arhimeda Morlea.



REZULTATI 14. KOLA:

Atalanta - Katanija 1:1 (0:1)
/Tiriboki 77 - Legrotalje 18/

Bolonja - Milan 2:2 (1:1)
/Di Vajo 11, Dijamanti 73 - Sedorf 16, Ibrahimović pen 72/

Kaljari - Parma 0:0

Udineze - Kjevo 2:1 (0:0)
/Di Natale 67, Basta 79 - Paloši 83/

Novara - Napoli (20.45)

U subotu:

Leće - Lacio 2:3 (1:1)
/Di Mikele pen 12, Ferario 59 - Klose 28, 87, Cana 47/

Sijena - Đenova 0:2 (0:0)
/Rosi 57, Palasio 90/

Inter - Fiorentina 2:0 (1:0)
/Pacini 41, Nagamoto 49/

Palermo - Ćezena 0:1 (0:0)
/Mutu 64/

U ponedeljak:

Roma - Juventus (20.45)

TABELA: Udineze 30, Juventus /-1/ 29, Lacio 28, Milan 28, Napoli /-1/ 20, Palermo 20, Đenova /-1/ 18, Kaljari 18, Katanija 18, Inter /-1/ 17, Roma /-1/ 17, Parma 17, Atalanta 16, Fiorentina 16, Kjevo 16, Bolonja 15, Sijena 14, Ćezena 12, Novara /-1/ 10, Leće 8.

*napomena: zbog lošeg vremena tek treba da budu odigrane utakmice Đenova - Inter i Napoli - Novara.

*napomena: Atalanta je zbog nameštanja utakmica prethodnih sezona kažnjena oduzimanjem šest bodova na startu šampionata.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC