• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Super Mario Gomez

Bajern pobijedio Štutgart 2:1, dva gola Gomeza. Kajzerslautern osvojio bod u Dortmundu. Bavaraci sada imaju +3 u odnosu na Šalke i Dortmund.

 BUNDES: Super Mario Gomez Izvor: MONDO

Borusija iz Dortmunda je ove nedelje ostala bez evropskog proljeća (ispala je iz Lige šampiona, a nije uspjela ni da uđe u Ligu Evrope), a danas je učinila i korak unazad što se tiče odbrane titule u Njemačkoj.

Dortmund je osigrao samo 1:1 protiv "davljenika" Kajzerslauterna koji je pokazao da može mnogo bolje nego od trenutne pozicije na tabeli (tek 16. mjesto).

Izgledalo je da će "milioneri" očekivano do nova tri boda, kada je Kagava u 27. minutu postigao vodeći gol. Međutim, Kajzerslautern je odigrao hrabro i zaslužio je bod, koji je osvojen poslije spektakularnog gola Olčaja Sahana (uhvatio volej sa 13, 14 metara).

Ono što Borusija nije uspjela kod kuće jeste minhenski Bajern u Štutgartu. Zahvaljujući Mariju Gomezu, dvostrukom strijelcu, Bajern je zabilježio novi trijumf na "Mercedes benc areni" i sada "bježi" Šalkeu i Dortmundu upravo za ta tri boda.

Štutgart (Zdravko Kuzmanović je cio meč presjedio na klupi) je bio tvrd orah za Bajern, ali ne i nesalomiv. "Švabe" su povele već u 6. minutu poslije sjajne akcije koju je golom krunisao Gentner. Međutim, nije prošlo mnogo kada je Bajern izveo brz napad sa desne strane, Rafinja je idealno centrirao, na nogu Gomezu koji je iz prve zakucava u mrežu.

Bajern je imao brojčanu prednost na terenu cio sat. U 29. minutu isključen je Kristijano Molinari koji je u kratkom vremenskom razmaku dobio dva žuta kartona. Ovaj drugi prestrogo. On jeste sa leđa oborio Arjena Robena, ali se jasno vidjelo da fudbaler Štutgarta ide na loptu.

Protiv Bajerna je teško igrati i kad ste 11 na 11, a kamoli kad imate igrača manje. Tu nadmoć Bajern je materijalizovao u 57. minutu. Lam do Milera, koji je zavrnuo ka sredini, a ponovo je na pravom mjestu Gomez.

Imao je Štutgart veliku šansu u posljednjem kvartalu meča, ali je lob Kakaua otišao zamalo iznad prečke gola Bajerna.

REZULTATI 16. KOLA:

nedelja:

Borusija Dortmund - Kajzerslautern 1:1 (1:0)
/Kagava 27' - Sahan 60'/

Štutgart - Bajern 1:2 (1:1)
/Gentner 6' - Gomez 13', 57'/

subota:

Keln - Frajburg 4:0 (1:0)
/Klemens 20, 66, Podolski 61, 73/

Augsburg - Borusija Menhengladbah 1:0 (0:0)
/Kalsen Braker 51/

Majnc - Hamburger 0:0

Nirnberg - Hofenhajm 0:2 (0:1)
/Ibišević 39, 56/

Verder - Volfsburg 4:1 (2:0)
/Papastadopulos 18, Pizaro 45, Rozenberg 55, Arnautović 71 - Šafer 86/

Hanover - Bajer Leverkuzen (0:0)

petak:

Herta - Šalke 1:2 (1:2)
/Ramos 25 - Huntelar 20, Puki 44/

TABELA: Bajern 34, Šalke 31, Borusija D. 31, Borusija M. 30, Verder 29, Bajer 26, Štutgart 22, Hanover 22, Hofenhajm 21, Keln 21, Herta 19, Hamburg 18, Volsfburg 17, Majnc 17, Nirnberg 15, Kajzerslautern 15, Augsburg 14, Frajburg 13 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC