• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: O pojedincima kasnije, a za titulu nismo!

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki pričao je otvoreno o svemu, osim o tome na koga će računati, a na koga ne u nastavku sezone.

 Robi: O pojedincima kasnije, a za titulu nismo! Izvor: MONDO

Sastanka u nedelju ujutru je bilo, ali javnog precrtavanja pojedinaca poslije toga nije.

Poslije razgovora sa fudbalerima, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nije pred novinarima govorio o detaljima sastanka, kao i o tome na koje igrače neće ubuduće računati poslije po svemu loše polusezone.

Umjesto toga, Prosinečki je transfer listu i spisak želja za zimski prelazni rok proslijedio čelnicima kluba i za očekivati je da o budućim potezima na tržištu igrača prvo sa novinarima razgovaraju ili predsjednik Vladan Lukić ili generalni sekretar Đorđe Stefanović, a Prosinečki bi potom trebalo da bude na raspolaganju za elaboraciju svog izbora.

"Kada klub bude objelodanio transfer listu, ja ću obrazložiti svaku svoju odluku", ostao je zakopčan Prosinečki.

Ipak, MONDO saznaje da će Prosinečki insistirati samo da nekolicina igrača ne ode ove zime. Nedostupni za druge klube trebalo bi da budu samo Darko Lazović, Srđan Mijailović i Evandro Goebel, možda i Kristijan Borha. Svi ostali moći će da odu ukoliko stigne adekvatna ponuda.

Za sada nije ponzato da li postoje oni koji su, pored od ranije suspendovanog Milana Vilotića, "precrtani" u planovima mladog trenera, zna se samo da su na pragu odlaska Li Adi (Dalijen, Kina), Andrija Kaluđerović (Inčon, Južna Koreja), kao i da postoje ozbiljne ponude za Miloša Dimitrijevića (Japan), Nikolu Mikića i Vilotića.

S obzirom na to da je Crvena zvezda i sa ovim igračima u postavi imala "tanak" tim, sa malim brojem raspoloživih igrača za rotaciju, za očekivati je da izvjestan broj fudbalera dođe na "Marakanu" ove zime. Za sada, crveno-bijeli promovisali su mladog stopera Jovana Krnetu (19) u prvotimca, potpisan je ugovor sa bivšim igračem, lijevim krilom Markom Perovićem (27), a dogovoren je i transfer lijevog beka Borca iz Čačka Filipa Mladenovića (20).

MONDO saznaje da je Crvena zvezda u pregovorima sa napadačem Slobode iz Užica, Filipom Kasalicom (22) i da je igrač navodno pristao na ponuđene uslove, s tim da ostaje da se dva kluba dogovore i oko visine obeštećenja i oko dinamike isplate. Takođe, crveno-bijeli dugo već nalaze se u pregovorima sa ofanzivnim vezistom rada, Lukom Milivojevićem (20).

Bilo je spekulacija oko toga da će Zvezda angažovati i stopera Slobode iz Užica, Nikolu Maksimovića (20), ali je to trenutno u drugom planu, jer uprkos kvalitetima koje posjeduje 193 centimetara visoki defanzivac, poznato je i da je on imao dosta problema sa povredama u kratkoj karijeri.

Nakon što je igračima uručio striktan plan rada i ishrane, kojeg moraju da se pridržavaju tokom pauze do prvog treninga zakazanog za 10. januar, Prosinečki je izbjegao priču o imenima, već se osvrnuo na lošu polusezonu u kojoj je Crvena zvezda ostala bez Evrope, izgubila "vječiti derbi" i jesen završila sa deset bodova zaostatka za Partizanom.

Posebno teško, Prosinečkom bilo je u subotu, kada je na praznoj "Marakani", Vojvodina preslišala njegov tim rezultatom 2:0.

"Bilo me je sramota jer su igrači protiv Vojvodine odigrali bez volje, svi do jednog. Potrebna nam je svježa krv jer nemamo kvalitet da bismo se borili za ono što Zvezda zaslužuje. Planiram da na proljeće dam veću šansu mlađim igračima koji će igrati i u narednim sezonama", rekao je Prosinečki.

Trener crveno-bijelih nije želio da komentariše pisanje hrvatske štampe po kojem mu zagrebački Dinamo nudio milion evra.

"Ne znam ništa o tome, niti me zanima da li je to u Zagrebu pisao Žika ili Pera... Nisam razmišljao o odlasku, niti sam nudio ostavku. Zvezda, ipak, nije moje vlasništvo i zato sam igračima pred odlazak na odmor rekao da moraju da rade tokom pauze bez obizra da li ja bio u klubu ili ne", rekao je Prosinečki.

Mnogi Prosinečkom zamjeraju na tome što bezuslovno insistira na formaciji 4-3-3, što nijednom od kada je prošle zime došao na "Marakanu" nije promijenio taktiku i iznenadio suparnika, što forsira isti sistem igre, iako je očigledno da pojedini igrači koje ima u timu ne mogu na to da se adaptiraju.

U trenutku kada je jasno da se Crvena zvezda neće boriti za titulu ove zime, Prosinečki priznaje da u svemu postoji i dio njegove odgovornosti.

"Ima naravno i mojih grešaka. Svako griješi, pa i trener... Ne kažem da možda nije trebalo da mijenjam neke stvari u međuvremenu, jer se ispostavilo da nemamo igrače koji mogu da se snađu u ovom sistemu igre. Mislim da tu snosimo najveću krivicu, jer nismo doveli fudbalere koji mogu da ispune očekivanja i naprave razliku na terenu", apostrofira Prosinečki i loš skauting kao razlog za neuspjehe i dodaje da ga je, više od svega, zabolio neadekvatan odnos prema dresu u utakmici sa Vojvodinom.

"Najveći problem je kada igrač Crvene zvezde nema volju za igrom. A, protiv Vojvodine nije je imao niko! Mene je zbog toga bio stid, da su 'poginuli' na terenu i bili nadigrani, čestitao bih im i ne bi bilo problema".

Kada je tako, nameće se pitanje: "Ima li Prosinečki autoritet kod igrača, ako oni igraju bezvoljno?"

"Respekt prema treneru nije presudan u tim trenucima, jer igrači prije svega moraju da misle o sebi i klubu za koji nastupaju, dresu koji nose. Nama su potrebni igrači koji umiju da se izbore s tim pritiskom i da igraju dobro iz kola u kolo. Zvezda ne može da trpi one koji odigraju jednu utakmicu dobro i onda ih mjesec dana nema nigdje", podviknuo je Prosinečki.

(N. Janković - MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC