• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Pape Sušić ide, ko dolazi?

Ukoliko Safet Sušić ne produži ugovor sa FS BiH, po kuloarima se kao kandidati za selektora pominju Duško Bajević, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez i Amar Osim.

 Ako Pape Sušić ide, ko dolazi? Izvor: MONDO

Dok aktuelni kormilar "zmajeva" odmara u Parizu i završava privatne obaveze, sarajevski mediji donose priču ko bi mogao sjesti na klupu Bosne i Hercegovine ako Pape ne produži saradnju sa Fudbalskim savezom BiH.

Portal "SC Sport.ba" navodi četiri imena: Duško Bajević, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez i Amar Osim.

Duško Bajević



Nekadašnji proslavljeni fudbaler mostarskog Veleža, iskusno je trenersko ime i bio bi možda najbolje rješenje, naravno, ukoliko Sušić ne ostane. Bajević trenutno obavlja funkciju Ambasadora fudbala u BiH, a trenutno je bez trenerskog angažmana.
Bajević je "zanimljiv" jer su "zmajevi" u grupi kvalifikacija za Mundijal sa Grčkom, gdje je "Princ sa Neretve" pekao trenerski zanat vodeći najveće klubove. A dodatni motiv bi imao jer su ga navijači otjerali sa klupe AEK-a.

Faruk Hadžibegić

Nekadašnji selektor BiH ostao je bez posla u Francuskoj, a iako to neće javno priznati, rado bi ponovo sjeo na vruću selektorsku stolicu. Svjestan je i Hadžibegić da grupa igrača koju predvodu planetarne zvijezde poput Edina Džeke, Emira Spahića, Miralema Pjanića..., ima veliku šansu da postane dio istorije i da se plasira na jedno veliko takmičenje, konkretno SP u Brazil.
Osim pretenzija na selektorsku poziciju, Hadžibegić ne krije da bi jednog dana želio postati i predsjednik FS BiH. Obzirom da su Izbori zakazani za novembar 2012. godine, nije isključeno da se "kandiduje" za mjesto selektora, ukoliko ovo mjesto ostane upražnjeno do kraja tekuće godine. I Hadžibegić je, kao i Bajević, Ambasador FS BiH.

Sergej Barbarez



Nekadašnji kapiten BiH, Bajevićev i Hadžibegićev "kolega" na funkciji Ambasadora bh. fudbala, ne krije da bi volio postati selektor BiH. Barbarez je i prilikom Sušićevog izbora bio glavni protivkandidat. Bio je favorit javnosti i reprezentativaca, ali je "ostao kratak" za glasove onih koji su tada odlučivali - bivši Izvršni odbor FS BiH.
Barbarezu se najviše "zamjerilo" zbog "vođenja akcije" u organizaciji utakmice za "Spas bh. fudbala". U poređenju sa Bajevićem i Hadžibegićem, Barbarez nema trenersko iskustvo, pa je teško očekivati da bi i sada dobio povjerenje Komiteta za normalizaciju FS BiH.

Amar Osim



Osim je jedini trener koji trenutno radi u Bosni i Hercegovini, a za kojeg mnogi smatraju da bi bio adekvatno rješenje za selektorsku funkciju. Sa Željezničarom bilježi vrhunske rezultate, a njegov autoritet garant je za iskorak naprijed. Trener Želje posjeduje dovoljno iskustva, poznaje većinu reprezentativaca (pojedincima je bio trener u Želji), a sigurno bi dobio podršku Komiteta za normalizaciju FS BiH ne samo jer mu je otac Ivica Osim, predsjednik Komiteta.
Bio je kandidat za selektora BiH i 2008. godine, nakon što je smijenjen Meho Kodro, ali nije uspio da dogovori finansijski aspekt priče, po je tada uskočio Miroslav Ćiro Blažević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC