• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki otpisao pola tima!

Poslije završetka jesenjeg dijela šampionata Srbije počela je ozbiljna rekonstrukcija prvog tima Crvene zvezde.

 Prosinečki otpisao pola tima! Izvor: MONDO

Andrija Kaluđerović i Li Adi, iako još ne zvanično, prvi su igrači koji su napustili klub ove zime, u planovima trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog neće biti Milan Vilotić, Savio Oliveira, Nikola Ignjatijević i Milan Jeremić, na transfer listi su i Stevan Reljić, Kadu Mendeš, Nenad Kovačević i Danijel Mihajlović, dok će na pozajmicu biti ponuđen Goran Čaušić.

U prvi tim crveno-bijelih promovisani su Jovan Krneta i Petar Đuričković, od ranije potpisani Filip Mladenović i Marko Perović, a u Crvenoj zvezdi tokom dugog i otvorenog razgovora sa novinarima u ponedjeljak oko podneva, indirektno su priznali da se nalaze u pregovorima i sa Filipom Kasalicom i sa Lukom Milivojevićem.

Nezamjenljivi u planovima Roberta Prosinečkog, koji će odrediti novog kapitena poslije stavljanja Kovačevića na transfer listu, za sada su Darko Lazović, Srđan Mijailović, Nikola Mikić i Evandro Goebel.

Ovo je najkraće sublimirano izlaganje trenera Prosinečkog i generalnog sekretara Đorđa Stefanovića, koji su i najavili da će na kraju sumorne polusezone pripremiti i objelodaniti rezove u ekipi.

PRODATI: Andrija Kaluđerović (Inčon), Li Adi (Dalijen);

VIŠAK: Milan Vilotić, Savio Oliveira Do Vale, Nikola Ignjatijević, Milan Jeremić;

NA TRANSFER LISTI: Stevan Reljić, Kadu Mendeš, Nenad Kovačević, Danijel Mihajlović;

PONUĐENI ZA POZAJMICU: Goran Čaušić;

NASTAVLJAJU SA POZAJMICAMA: Uroš Ćosić, Bruno Mezenga;

NEDOSTUPNI ZA TRANSFERE: Darko Lazović, Srđan Mijailović, Nikola Mikić, Evandro Goebel;

POTPISANI: Filip Mladenović, Marko Perović;

PROMOVISANI U PRVI TIM: Jovan Krneta, Petar Đuričković;

NA LISTI ŽELJA: Filip Kasalica (Sloboda), Luka Milivojević (Rad).

"Prenosim vam moj stav, kao i stav kluba. Isto razmišljamo... Ovo je najgori dio posla za svakog trenera, ali u ovom poslu nema sentimentalnosti i to je tako. Dobio sam saglasnost kluba za skoro sve svoje odluke. Potrebna nam je nova krv, pojačanja su nama bitna zbog budućnosti kluba, a imamo i igrače koji su izrazili želju da odu i za to dobili saglasnost kluba", rekao je Prosinečki i podvukao:

"Kada govorimo o igračima na koje se ne računa, hoću da istaknem da će se klub zaista zauzeti da im se obezbijede dobri ugovori u novim sredinama i to ne kažem radi reda. Čak, ićićemo dotle, da ćemo nekim igračima dati čiste papire da bi lakše pronašli novu sredinu. Nama jeste bitno da sa njima ostanemo u dobrim odnosima, iako se na njih ne računa".

Prosinečki je o svakom pojedincu rekao po nekoliko stvari i tako istakao da je Čaušiću neophodno da igra fudbal u ovom trenutku, da je Savio izvanredan profesionalac, ali da se ne uklapa u sistem igre, da je Stevan Reljić jedan od Robiju lično najdražih momaka u timu, ali da će prednost na toj poziciji dobiti Filip Mladenović i Nikola Petković, a da se otvara mogućnost i povratka Duška Tošića, itd.

Da li će stavljanje Kovačevića na transfer listu značiti i oduzimanje trake?

"Gledajte, čim neko ne igra, ne može da bude i kapiten, to je normalno... Ja to iskreno mislim i vjerujem da sam vam time odgovorio na pitanje", rekao je Prosinečki i istakao da će prednost na mjestu zadnjeg veznog dobiti Mijailović koji je velika budućnost kluba i koji je bio, prema Robijevim riječima, najbolji igrač Crvene zvezde u posljednjih pet mečeva ove jeseni, iako je igrao na poziciji koja nije njegova prirodna.

Prosinečki je, pored Mijailovića, istakao da je Lazović budućnost kluba i da će u jednom trenutku morati da ode, ali da to neće biti sada, a takođe pohvalio je Nikolu Mikića kao jednog od najboljih bekova u zemlji i dodao da nijednog trenutka nije razmišljao o tome da klubu predloži da on bude prodat, iako su mediji to navodili.

"Ako dođe ponuda od deset miliona za Mikića, sigurno da ćemo ga pustiti, ali ja nisam za to da on ode", podvukao je Prosinečki i nadovezao se da je dolaskom mladog reprezentativca Srbije Mladenovića, Zvezda dobila mnogo, jer je riječ o igraču koji ima brzinu i "lijevu nogu", kao i moć ponavljanja.

Prosinečki je zatražio od novinara da ne insistiraju na imenima kada su pojačanja u pitanju, jer se time postiže kontraefekat.

"Mogu da vam kažem koga bih doveo, ali mislim da to nije dobro. Time će im klubovi duplirati cijenu, a bilo je i slučaja da javno kažemo koga želimo, pa da oni odu na drugu stranu. Uostalom, njihovi menadžeri su vama već rekli da smo ih zvali", rekao je Prosinečki i nadovezao se:

"Neću poreći da želimo da dovedemo Kasalicu".

Kada se povela priča o slobodnom igraču Mariju Božiću, koji bi pojačao konkurenciju u veznom redu, Prosinečki je rekao da on jeste bio njegova želja prošle zime, ali da je tada bio standardan, a da sada nema fudbala u nogama šest mjeseci i da nije u planovima, već da jeste jedan od igrača iz domaće lige.

Novinari i trener osmijehom su se složili da je riječ o Milivojeviću iz Rada i tu je Prosinečki završio sa odavanjem tajni.

On je priznao da bi samo lud odbio mogućnost da se na mjesto stopera vrati Aleksandar Luković iz Zenita, ali je dodao i to da će realizacija tog transfera biti jako teško izvodljiva. Mladi trener Crvene zvezde, koji će prema priznanju genseka Stefanovića, imati najširu autonomiju u transfer politici ove zime, planira da klub pokuša da dovede prvo ono najbolje što postoji u Srbiji, pa tek onda se, ako bude potrebe, okrene regionu i ostatku svijeta.

Stefanović je rekao i to da je na klubu da ispuni zahtjeve trenera, koji je sastavio listu želja i da novca za to morati da bude, bilo kroz sponzorske ugovore, bilo od prodaje igrača.

"Budžet mora da postoji, Robi nam je rekao želje i na nama je da ih ispunimo", kratko je, ali veoma jasno rekao Stefanović, koji je unaprijed poručio potencijalnim počanjima iz domaće lige da će ih Crvena zvezda očekivati na početku priprema 10. januara, a da će pravo da dođe kasnije imati samo eventualni "špic iz inostranstva".

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC