• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Radost? Pa, to je naše srednje ime!

U Partizanu proslavili uspjehe u 2011. godini i poručili: "Vjerujemo u sebe, nećemo se zavaravati. Radost je nama postala navika".

 PARTIZAN: Radost? Pa, to je naše srednje ime! Izvor: MONDO

Prednovogodišnji koktel u Fudbalskom klubu Partizan je uobičajena stvar. A postalo je uobičajeno i da crno-bijeli imaju šta da proslave na kraju kalendarske godine.

U godini koja broji posljednje dane, Partizan je osvojio četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije i nacionalni kup. "Dupla kruna" je u vitrinama u Humskoj. A blizu je i nova titula prvaka države. Peta u nizu.

"Pred svaku Novu godinu red je i tradicija da ispratimo godinu koja je za nama i da se prisjetimo radosnih trenutaka. Nama u Partizanu radost je postala navika. Hvala Bogu imamo čega da se prisjetimo. Sjećaćemo se pobjeda, golova i, naravno, trofeja, sa željom da nam nova godina donese nove uspjehe, radost", rekao je predsjednik Partizana Dragan Đurić na novogodišnjem koktelu.

Vole navijači Partrizana da peckaju svoje rođake, prijatelje, kolege, komšije, poznanike...koji žive za jedan drugi klub, koji navijaju za Crvenu zvezdu i pitaju ih ovih dana: "Što ste uključili grijanje? Pa, napolju je +10 stepeni!".

Naravno, jasna je aluzija na veliku bodovnu prednost koju Partizan ima nad Crvenom zvezdom na kraju jesenje polusezone. Zato i ne čude osmijesi i zadovoljstvo koju su danas u Sportskom centru "Teleoptik", popularnom "Zemunelu" isijavali iz ljudi koji vode Partizan, sa lica trenera i igrača.

Čak se i predsjednik Partizana našalio na tu temu i pokazao da mu je meteorolgija, možda, skrivena strast.

"Ne treba da razmišljamo o snijegu, ledu, zimskim čarolijama. Nama spoljna temperatura neće spadati ispod deset stepeni, u plusu. Preselili smo Srbiju u toplije krajeve", rekao je Đurić i nasmijao prisutne, među kojima su bili bivši i sadašnji rukovodioci i igrači kluba sa Topčiderskog brda, predsjednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević, političari, glumci, ličnosti iz javnog života, poznate voditeljke...

Uz pobjede na terenu, danas je izvojevana još jedna. Jedna unutar kluba. Od bolnog i šokantnog poraza od irskog Šamroka u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada su se tresli temelji kluba, niste mogli da vidite zajedno, u jednom kadru predsjednika kluba Dragana Đurića i trenera Aleksandra Stanojevića. Danas su se fotografisali jedan pored drugog, a iza njih generacija fudbalera koja je donijela 26. jesenju titulu. Odmah su potom pritrčali i ostali članovi uprave crno-bijelih.

Da li to znači da ekipa zadužena za upravljanje sportkim dijelom Partizana ima podršku ili bar dovoljnu podršku pred zimski prelazni rok?

Ima, ako pročitate izjavu predsjednika Partizana.

"Ne biraju se sredstva da Partizan bude uklonjen sa trona, naši uspjesi se omalovažavaju...Mi nismo zabrinuti zbog toga, bavimo se samo sobom. Ne znamo da drugima kopamo jame, pa zato u njih nećemo padati. Novi uspjesi nas mobilišu, ujedinjuju. Vjerujemo u naše trenere, naše igrače, našu djecu i našu školu. Nećemo se zavaravati. Puni smo optimizma, ali sa razlogom. Vjerujemo u sebe, ali ne potcjenjujemo druge", poručio je Đurić.

U besjedi, nije zaboravio neuspjeh u Evropi.

"Nismo ostvarili zacrtane ciljeve. Genk i Šamrok su nam pokazali da u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Bilo nam je teško u tim trenucima, ali smo pokazali snagu, održali stabilnost i napravili preduslove za normalno funkcionisanje kluba. Pokazali smo da jedan neuspjeh ne može da uzdrma zdrav klub. Stali smo iza trenera i tima i bili smo u pravu. Ili...bio sam u pravu", rekao je Đurić.

Prvi čovjek Partizana je jasno iznio ciljeve kluba, koji se ne bi mogli nazvati samo kratkoročnim: održati supremaciju u domaćem fudbalu, a Evropi pokazati fudbalski talenat.

Partizan ide na zaslužen odmor, ali ne u zimski san. Jer, uspavanost bi mogla skupo da ga košta. Šamrok je bio jasna opomena.

(P.V. - MONDO - arhivska fotografija/FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC