• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Roditelji, zaboravite procente!

U Ljutice Bogdana odlučili su da stanu na put zahtjevima roditelja i menadžera za ustupcima u procentima od buduće prodaje Zvezdine djece.

 ZVEZDA: Roditelji, zaboravite procente! Izvor: MONDO

Fudbalski klub Crvena zvezda odlučio je da odlučno stane na put novom trenudu u srpskom fudbalu, koji je počeo da uzima maha i u mlađim kategorijama crveno-bijelih, a to je traženje procenata za mlade igrače iz Zvezdine škole prije potpisivanja prvog profesionalnog ugovora sa klubom!

Po cijenu da ostanu bez pojedinaca u koje su ulagali, u Crvenoj zvezdi poručuju da nijedan takav zahtjev neće biti uslišen. Drugim riječima, svakom roditelju ili menadžeru, koji bude dolazio u Ljutice Bogdana da traži da u prvi profesionalni ugovor svog djeteta ili štićenika bude unesen procenat od buduće prodaje, biće pokazana vrata!

"Žao mi je što u posljednje vrijeme ti klinci, koji bi tek trebalo da počnu da se bore za mjesto u Prvom timu, ucjenjuju klub. Crvena zvezda se ne ucejnjuje! Svi mi koji smo dolazili u ovu instituciju od kluba molili smo da nas prime na probu. I ja, a i predsjednik Vladan Lukić, znamo kako smo došli u Crvenu zvezdu i stoga nećemo dozvoliti da se današnja djeca drugačije ponašaju”, kratko i jasno je poručio trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

Da će takvi zahtjevi biti tretirani sa “nultom tolerancijom”, potvrdio je generalni sekretar kluba Đorđe Stefanović.

“Ako bismo jednom igraču iz naše škole dozvolili tako nešto, javio bi se drugi, treći, itd… Ko danas bude davao procente roditeljima od buduće prodaje igrača, nikada neće moći da dokaže da ih nije sam kasnije uzimao. Mi smo se protiv takvih stvari borili od kada smo došli u Crvenu zvezdu i nastavićemo tako da radimo. Crvena zvezda nikada neće trgovati federativnim pravima nad igračima iz svoje škole, po cijenu da oni odu”, rekao je Stefanović i nadovezao se:

”Ako misle da treba da idu, neka idu, postoje jasne tablice u FIFA, zna se koliko iznosi obeštećenje za svakog igrača koji odlazi na takav način”.

Stefanović, svjestan da roditelji i menadžeri najčešće manipulišu mladim mozgovima svoje djece, poručuje da se Crvena zvezda neće odreći takvih momaka i da im ubuduće neće zatvarati vrata, ako i kada shvate da su preranim odlaskom iz matičnog kluba napravili grešku.

“A, primjera je mnogo… Pogledajte gdje su sada neka djeca koja su otišla iz Zvezde prije potpisivanja profesionalnog ugovora. Neke od njih prihvatili smo nazad, to su ipak naša djeca i mi ih razumijemo. Prvi smo klub u Srbiji koji je petnaestogodišnjicima davao profesionalne ugovore i nastavićemo to da radimo, ali nas niko neće ucjenjivati”, rekao je Stefanović.

Prije nekoliko godina, dok je klub srljao u organizacionu i finansijsku dubiozu, pojedinim klincima iz Omladinske škole nisu ni nuđeni profesionalni ugovori, pa je logično što su prerano odlazili iz kluba. Sada to više nije slučaj, već se pojavljuju nerealni zahtjevi prilikom potpisivanja prvog ugovora, ali je epilog isti – odlazak mladih igrača u druge klubove.

Prvi slučajevi bili su Ćosić, Mladenović, Đuričić, a aktuelni Ožegović, Radaković, Despotović, Janković…

Stefanović je naveo primjer mladog Uroša Radakovića, koji je preko igranja u Slanoj Bari pokušao da “očisti” papire prije odlaska u inostranstvo. Gensek Crvene zvezde je poručio da to neće biti moguće.

“On je bio planiran za rotaciju u Crvenoj zvezdi, a radijee mu je da bude polustandardan u Slanoj Bari”, slegao je ramenima Stefanović.

Problema oko produžetka ugovora ima i sa mladim Filipom Jankovićem, kadetom koji je priključen prvom timu i čiji aktuelni ugovor ističe za godinu i po dana. Njegova porodica i menadžer takođe imaju, za Crvenu zvezdu, neprihvatljive uslove oko produžetka saradnje, a u Ljutice Bogdana ne namjeravaju ni u njegovom slučaju da naprave izuzetak, po cijenu da ode.

“Sa naše strane postoji želja da se produži ugovor, ali za dogovor su potrebne obje strane”, naveo je Stefanović.

(N. Janković – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC