• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Gladni smo trofeja

Trener "lala" hoće još: "Ako me pitate da li sam zadovoljan ' nisam. U životu uvijek treba željeti najviše". Njegova želja da zadrži najvažnije igrače.

 VOJVODINA: Gladni smo trofeja Izvor: MONDO

Vojvodina je uvijek u vrhu srpskog fudbala, ali nikad na njegovom vrhu. U posljednjih nekoliko sezona, novosadski klub se svrstavao u red favorita za osvajanje titule, ali je ona ostajala u Beogradu, najčešće u posjedu Partizana.

Kvalitet u Vojvodini postoji, nesporna je činjenica. Zašto Vojvodina uvijek zaostaje korak, dva za Partizanom, teško je reći. Pokazala je Vojvodina prethodnih sezona i ove jeseni da može itekako da se nosi protiv najvećih srpskih klubova. Utakmica koju je odigrala protiv Crvene zvezde u posljednjem kolu jesenje polusezone još jednom je potvrdila da u Novom Sadu "stanuje" fudbalska klasa.

Ambiciozni trener Dejan Vukičević doveden je poslije blamaže u kvalifikacijama za Ligu Evrope, početnom posrtanju u prvenstvu. Ne samo da je Crnogorac "ugasio požar", nego je od uspavane, grogirane ekipe uspio da napravi respektabilnu grupu ljudi koja ima šta da pokaže na terenu.

Ali, njemu nije dovoljno to što je Vojvodina treća na tabeli i što će igrati u polufinalu kupa. Ne. Vukičević želi više. A to više je da u dogledno vrijeme, bar jedan pehar bude prenesen preko mosta na Dunavu.

"Pobjedom nad Crvenom zvezdom na fantastičan način smo zaokružili polusezonu i potvrđeno je ono o čemu smo pričali - da u Vojvodini postoji grupa igrača koja ima veliki kvalitet. Ali, ako me pitate da li smo mogli više, reći ću da jesmo. I da smo prvi na tabeli, isto bih vam to rekao, jer ja sam prvi koji se ne zadovoljava trenutnim. Uvijek treba težiti najvišem i to je moj životni stav, moto", rekao je Vukičević na konferenciji za novinare, analizirajući jesenji dio prvenstva.

Vojvodini i Vukičeviću je bilo potrebno vrijeme da se kockice slože. Kad je mozaik sastavljen, Vojvodina je pokazala da je, u najmanju ruku, uz bok "vječitima".

"Trebalo je da prođe neko vrijeme da se upoznam sa igračkim kadrom, ligom, da zajedno prvedemo neki period, da zajedno ostvarimo neke moje ideje i zahtjeve. To smo krunisali fantastično, petom pobjedom u nizu (računajuči i jednu u kupu). Neke rezultatske ciljeve kluba smo zaokružili, ali ne smijemo da stanemo", rekao je Vukičević.

Njemu je zasmetalo to što se u medijima potencira loša igra Zvezde, a ne odlična igra njegovog tima.

"Ovo je tek sedma pobjeda Vojvodine na stadionu Zvezde, a čak tri od te ukupne cifre su ostvarene u posljednjih pet godina. Čitam u medijima kako se kritikuje Zvezda, razapinje, a do nedavno to nije moglo da se pročita...", naglasio je Vukičević.

Crnogorski trener gleda unaprijed i jasno ističe svoju ambiciju i cilj - a to je da u nekoj bliskoj budućnosti donese jedan trofej u Novi Sad.

"Malo je pehara u klupskoj istoriji i zato ono što želimo jesu trofeji i titule. Da bismo to ostvarili kostur tima treba zadržati, to je preduslov za ostvarenje cilja", rekao je Vukičević, otvorivši tako temu zimskog prelaznog roka.

Ako se samo on bude pitao bar sedam, osam igrača ne bi dobilo dozvolu da ode. A to su: Giorgi Merebašvili, Abubakar Oumaru, Danijel Mojsov, Miroslav Stevanović, Slobodan Medojević, Branislav Trajković.

Za Merebašvilija i Oumarua Vukičević je rekao da su "dva najbolja inostrana fudbalera u Srbiji". Isti epitet - najbolji ima i za Medojevića i Stevanovića - dvojica najboljih mladih igrača, uz Lazara Markovića iz Partizana. Za dva centralna beka - Trajkovića i Mojsova takođe ima samo riječi hvale, i vjeruje da će Trajković u dogledno vrijeme dobiti poziv u reprezentaciju.

"Oni su kostur tima, uz podrškju druge grupe igrača koja ima približno isti kvalitet. Ja sam pripremio kompletnu analizu jesenje polusezone, svaki detalj i stanovište šta treba uraditi u prelaznom roku, koga dovesti, koga zadržati. Ako ove igrače zadržimo i dodatno ojačamo tim mi moramo da budemo gladni trofeja i da živimo za taj kup. Kad kažem da dovedemo ighrače, ne mislim na one koji će biti tu da osnaže konkurenciju u timu, već da budu pojačanja", rekao je Vukičević.

Koliko je realno da Vojvodina zadrži nabrojanu šestorku, odnosno sve te igrače koje Vukičević označava kao kostur tima? Naravno, i njemu je jasno da u slučaju "teške" ponude neće moći da kaže ne. Ali...

"Mojsov, Trajković, Medojević, Stevanović, Merebašvili i Abubakar su igrači koje ne smijemo prodati. To sam predočio upravi i jedino u slučaju ekstra povoljne ponude (koja bi se mjerila cifrom sa puno nula) pristao bih da se odreknemo isključivo i samo jednog od navedenih fudbalera. Dakle, može da ode samo jedan, sve više od toga...bilo bi jako teško...", rekao je Vukičević.

Ima igrača koji će, vjerovatno, otići (Brana Ilić, Miroslav Vuličević), a postoji i grupa igrača koja nije zadovoljila i koja će morati da "zapne" u nekom drugom klubu, na pozajmicama. Ali, o imenima nije želio. Samo je naglasio da će posebno raditi sa Vukom Mitoševićem, koji ima reprezentativni kvalitet, ali da ne može da ga "gleda" na klupi.

"On može, mora i biće jedan od stubova ekipe u narednom periodu. Ne mogu da prihvatim činjenicu da reprezentativac sjedi na klupi ili nije među 18", dodao je Vukičević.

Glavna meta Vojvodine na proleće biće nacionalni kup. Vukičević nema želju pred žrijeb za polufinale.

"Koga god da izvučemo cilj je da igramo finale. To bi bilo treće uzastopno, a kaže se - treća sreća. Ako bismo gledali ekipe u ovom momentu, onda bih prije izabrao Zvezdu, ali, nemojte misliti da će Zvezda na proljeće biti ista kao danas, već mnogo jača. Pitanje je kako će ostali timovi izgledati, kakav će biti Partizan, kakva će biti Vojvodina. Ono što je sigurno jeste da u kupu nema favorita, nema pravila. A lično bih volio bih da finale igramo protiv Partizana u Novom Sadu", otkrio je Vukičević "novogodišnju želju".

Izrekao je crnogorski trener i jednu "smjelu" i hrabru rečenicu, prije svega sportsku:

"Na ljeto treba istaći kandidaturu za najviši plasman. Vojvodina ima potencijala za tako nešto".

Do ljeta treba završiti proljeće, a Vojvodina će zimsku pauzu iskoristiti za paklen rad. Odmor je do 16. januara, a onda slijedi rad u Novom Sadu, od 20. januara biće u Budvi desetak dana, a od 5. do 20. februara u Antaliji.

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC