• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juventus odolio i Romi

Juventus i dalje neporažen, preživio i Romu na "Olimpiku". Bufon odbranio penal Totiju. De Rosi za 1:0, Kjelini za 1:1.

 SERIJA A: Juventus odolio i Romi Izvor: MONDO

"Roma ne fa la stupida stasera", pisalo je na ogromnom transparentu večeras na stadionu "Olimpiko" uoči posljednje utakmice 14. kola Serije A. U prevodu: "Roma, ne pravi gluposti večeras".

Tražili su to navijači "vučice" od svojih ljubimaca u meču protiv Juventusa, koji je u glavni grad Italije stigao sa epitetom jedine neporažene ekipe u dosadašnjem toku prvenstva.

Ranjena Roma, koja je igrala bez gotovo "pola tima" (što povrijeđeni, što kažnjeni), nije pravila mnogo gluposti protiv Juventusa, ali, ipak, nije pobijedila.

U odličnoj utakmici na "Olimpiku" biilo je 1:1, ali je Roma, tačnije Frančesko Toti, promašio penal! Juventus je i dalje bez poraza u Seriji A, zahvaljujući Đanluiđiju Bufonu.

Da li će ovaj bod biti dovoljan da smiri navijače Rome koji traže odlazak trenera Luisa Enrikea pokazaće naredni dani.

Sve je krenulo sjajno po Romu. Danijele de Rosi, momak koji će uskoro od navijača Rome možda dobiti nadimak "Princ Rima 2" (zna se da je "princ Rima" Frančesko Toti), doveo je "vučicu" u vođstvo u šestom minutu.

Poslije kornera, Toti je ubacio loptu u šesnaesterac, De Rosi je zahvatio loptu, ali nije to bio jak udarac. Skakutala je prema golu i svi su očekivali da će je Arturo Vidal izbaciti u polje. Ali, ne, Vidal je promašio cijelu loptu, koji se lagano otkotrljao u mrežu na oduševljenje većine navijača na "Olimpiku" i zaprepašćenje skamenjenog Đanluiđija Bufona.

De Rosi je postigao gol, ali je izvanredno igrao u odbrani na poziciji centralnog beka, što je bilo iznuđeno rješenje trenera Enrikea. Uz pomoć beskompromisnog Gabrijela Hajncea, "čistio" je sve što je mogao.

Juventus je potom potpuno preuzeo inicijativu i bukvalno je "mirisalo" na izjednačujući gol. To zašto nije bilo izjednačenja podjednako su zaslužni ili krivi pojedini igrači Juventusa, ali i sjajni Martin Stekelenburg koji u nekoliko navrata sjajno intervenisao.

Sredinom prvog dijela, Tadei je u svom šesnaestercu uradio isto ono što i Vidal ispred gola Juventusa -promašio je loptu. Ukazala se šansa Estigaribiji, koji je odlično šutirao, ali Stekelenburg još bolje odbranio.

Početak drugog poluvremena obilježili su prekidi, a potom je, pravo niotkuda Juventus izjednačio. Estigeribija je želio da šutira, ali je loše zahvatio loptu. Ispostaviće se, zapravo, da je odlično zahvatio loptu, jer je ona odskočila, Stekelenburg je bio kratak, a Đorđo Kjelini je vešto glavom ubacio u mrežu. Njegov prvi gol u sezoni!

Pravi šou na "Olimpiku" od 61. do 63 minuta. Najprije je Juventus izjednačio, a već u sljedećem napadu penal za Romu, nakon što je Vidal ponovo napravio glupost u svom šesnaestercu i bespotrebno s leđa oborio Lamelu.

Loptu je na "bijelu tačku" stavio Toti. Ali, Juventus ima čarobnjaka među stativama. Bufon je pročitao "princa Rima" i ostalo je 1:1.

Bilo je još nekoliko prilika na obje strane, ali rezultat je ostao isti. Najbolju za Juventus je propustio rezervista Kvaraljela dva minuta prije kraja, kada je bio sam ispred Stekelnburga, ali ga je golman Rome nadmudrio. Samo minut kasnije i Toti je bio u gol šansi, ali ovo nije bilo njegovo veče...

Roma je nastavila crnu tradiciju protiv Juventusa - nije uspjela da ga pobijedi još od februara 2004. godine, kada je bilo 4:0. Gotovo osam godina!

A "Stara dama" iz Torina oborila je jedan svoj rekord - ovo je najduži niz bez poraza na startu prvenstva još od 40-ih godina!

REZULTATI 14. KOLA:

ponedjeljak:

Roma - Juventus 1:1 (1:0)
/De Rosi 6' - Kjelini 61'/

nedjelja:

Atalanta - Katanija 1:1 (0:1)
Bolonja - Milan 2:2 (1:1)
Kaljari - Parma 0:0
Udineze - Kjevo 2:1 (0:0)
Novara - Napoli 1:1 (0:0)

subota:

Leće - Lacio 2:3 (1:1)
Sijena - Đenova 0:2 (0:0)
Inter - Fiorentina 2:0 (1:0)
Palermo - Ćezena 0:1 (0:0)

TABELA: Juventus 30, Udineze 30, Lacio 28, Milan 28, Napoli 21, Palermo 20, Đenova /-1/ 18, Kaljari 18, Katanija 18, Roma 18, Inter /-1/ 17, Parma 17, Atalanta 16, Fiorentina 16, Kjevo 16, Bolonja 15, Sijena 14, Ćezena 12, Novara 11, Leće 8.

*napomena: zbog lošeg vremena tek treba da budu odigrane utakmice Đenova - Inter.

*napomena: Atalanta je zbog namještanja utakmica prethodnih sezona kažnjena oduzimanjem šest bodova na startu šampionata.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC