• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković: Odavno je trebalo smijeniti Prosinečkog!

Bivši selektor Gane Ratomir Dujković smatra da je Crvena zvezda odavno trebala da uruči otkaz Robertu Prosinečkom.

 Dujković: Odavno je trebalo smijeniti Prosinečkog! Izvor: MONDO

Poznati srpski stručnjak i bivši selektor Gane Ratomir Dujković tvrdi da je Prosinečki odavno trebalo da bude smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba Zvezde.

Legendarni golman crveno-bijelih je podvukao da krivicu za Robijev rezultatski debakl snose i mediji, koji su ga u startu proglasili trenerskim genijem i najtalentovanijim stručnjakom koji se pojavio u Srbiji u posljednjih 20 godina.

Dujković je naglasio da je Vladimir Petrović Pižon najuren sa "Marakane" i pored znatno boljih rezultata od Prosinečkog. Iako to nije naveo, jasno je da je Dujković iziritiran činjenicom da Prosinečki nije dobio nijednu ekipu iz vrha Jelen Superlige Srbije, te da je poražen u tri od četiri vječita derbija.

"Crvena zvezda je nekad bila poznata po tome što je znala da istrpi trenera ili igrača, ali po sadašnjim kriterijumima, Prosinečki je odavno trebalo da bude bivši. Sjetite se samo da su ovi iz kluba smijenili Pižona, iako su crveno-bijeli bili prvi, sa dva boda više od Partizana. Znate, dobar dio krivice snosite i vi novinari", rekao je Dujković za "Press", i nastavio:

"Napravili ste od njega čudo, trenerskog genija, najtalentovanijeg u Srbiji. A ja ne mislim tako, možda je on najtalentovaniji u Hrvatskoj, ali mi ovdje imamo Stanojevića, Jankovića, Đurđevića... Sa stručne strane, Prosinečkom zamjeram što je poslušao čelnike kluba i vratio Vilotića u tim, što je bila, ispostavilo se, ogromna greška. Plus, što želi da igra isključivo kao Barselona. To bismo mi svi treneri voljeli, ali nemamo mogućnosti",
dodao je Dujković.



Za razliku od Dujkovića, Milovan Đorić smatra da je osnovna greška Prosinečkog što je preuzeo ovakvu Crvenu zvezdu i da bi njegov talenat došao do punog izražaja da iza sebe ima Dragana Džajića ili legendarnog predsjednika Nikolu Bugarčića.

"Njegov najveći minus je što je preuzeo Crvenu zvezdu bez glave i repa. Morao je da se bolje raspita gdje dolazi. On je divan momak, ali to nije dovoljno da se napravi odlična trenerska karijera. Njegovu postavku i sistem igre svi su pročitali i to je ono što me najviše zabrinjava, mada je talentovan i sigurno bi prošao bolje da nije okružen ljudima koji su trenutno u Crvenoj zvezdi. Da iza sebe ima Bugarčića ili Džajića, ne bih se brinuo za njega. On je još početnik, i shvatiće da nije isto fantastično centrirati i davati golove i biti veliki trener", jasan je Đorić.

Rezultati Prosinečkog svakako mu nisu adut, međutim ne može niko da prenebregne slike s proljeća 2011. godine, kada je Crvena zvezda igrala ubjedljivo najljepši fudbal u postbarijevskoj istoriji i sa skromnim timom došla u situaciju da najavi potpunu renesansu. Robi je tada hvaljen na sva usta jer je skrpio rasuti talenat Darka Lazovića, operisao izgubljenu dušu Bobana Bajkovića, prepoznao vanserijski potencijal Srđana Mijailovića...

I onda je doživio udarac maljem pošto mu je Prins Tejgo u vječitom derbiju oduzeo nadu da će u debitantskoj sezoni osvojiti trofej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC