• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA klupsko SP: Tresao zemljotres, pa Santos

Osvajač Kopa Libertadores u polufinalu FIFA klupskoj svjetskog prvenstva u Japanu savladao Kašivu Rejsol - 3:1 (2:0).

 FIFA klupsko SP: Tresao zemljotres, pa Santos Izvor: MONDO

Japance je u srijedu uzdrmao zemljotres, a zatim i dalekometna paljba Brazilaca. Nejmar, Borhes i Danilo preciznim hicima iz daljine razbili su nade pristalica domaće ekipe da može da napravi senzaciju.

Zato će u nedjeljnom finalu FIFA klupskog svjetskog prvenstva igrati osvajač Kopa Libertadores, a rival će mu biti pobjednik drugog polufinala u kome će se sastati evropski šampion Barselona i Al Sad iz Katara (četvrtak, 11,30).

Na Tojota stadionu u Nagoji: Santos - Kašiva Rejsol 3:1 (2:0)

Nejmar je u petom minutu iz neposredne blizine pogodio stativu poslije velike greške japanske odbrane. Iz blizine nije mogao, ali je golmana Sugena uspio da savlada sa 18 metara. "Prodao" je "lažnjak" kapitenu Kašive Otaniju, prebacio loptu na ljevicu i poslao tamo gdje je htio. Igrao se 19. minut.



Samo pet minuta kasnije iskusni napadač Borhes je postupio na sličan način. Primio je loptu, prošao pored Masušime i Konda i opalio sa ivice kaznenog prostora. Naravno, precizno.

Prvak Japana, koji se takmiči kao "gost" zbog čega je morao da startuje u kvalifikacijama, prepolovio je "minus" u 54. minutu. Korner sa lijeve strane izveo je Brazilac Vagner, Sakai je visoko skočio i glavom poslao loptu u mrežu.

Međutim, Danilo je vratio Santos na "plus dva" u 63. minutu. Sjajno je izveo slobodan udarac sa više od 20 metara, prebacio je "živi zid" i pogodio tik uz stativu.

Mogla je Kašiva da unese neizvjesnost u završnicu. Preciznije, priliku za to imao je Sava poslije centaršuta drugog Brazilca na privremenom radu u Japanu, Leandra Domingesa, ali je sa tri metra prebacio gol?!

To se dogodilo u 83. minutu, a odmah zatim je na drugoj strani zaprijetio "rezervista" Ibson. I on je pucao iz daljine, ali je njegov šut zaustavila prečka.

I Santosu i Kašivi Rejsol je ovo premijerni nastup na FIFA klupskom svjetskom prvenstvu, koje se igra osmi put (počelo 2000, a nastavljeno 2005. od kada se održava u kontinuitetu).

Santos je dva puta bio svetski prvak, u vrijeme dok je njegov dres nosio Pele, i to 1962. i 1963. Prvo je u dvomeču bio bolji od Benfike (kod kuće 3:2, u gostima 5:2), a sljedeće sezone se za trofej borio sa Milanom. U obje utakmice bilo je 4:2, pa je igrana majstorica na Marakani u Rio de Žaneiru, u kojoj je Santos pobijedio 1:0.

Sada će i nasljednici najboljeg fudbalera svijeta svih vremena imati priliku da se domognu trofeja. Prva tri izdanja FIFA klupskog svjetskog prvenstva osvojili su brazilski timovi, a onda četiri puta zaredom Evropljani.

U borbi za peto meksički Monterej savladao je Esperancu iz Tunisa - 3:2 (2:1).

Polufinalnom duelu između Santosa i Kašive prethodio je zemljotres jačine 4,9 stepeni po Rihterovoj skali. Epicentar zemljotresa nalazio se na 36 kilometara udaljenosti od Nagoje, na dubini od 50 kilometara.

"Ala je drmalo", napisao je na svom "Twitter" nalogu defanzivac Santosa Danilo.

Abraham Dario Kareno, fudbaler Montereja, takođe je komentarisao potres.

"Kakav jak zemljotres... Malo sam se uplašio", priznao je Kareno.

Rezultati:

kvalifikacije

Kašiva Rejsol - Oklend 2:0 (2:0)

četvrtfinale

Kašiva Rejsol - Monterej penalima 4:3, 1:1 (1:1, 0:0)
Al Sad - Esperanca 2:1 (1:0)

polufinale

Santos - Kašiva Rejsol 3:1 (2:0)
/Nejmar 19, Borhes 24, Danilo 63 - Sakai 54/

Barselona - Al Sad četvrtak 11,30

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC