• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domenek i "Dragi, dnevniče"

Francuski selektor piše dnevnik, koji će čitati samo njegova deca, a austrijski stručnjak igra "Čik pogodi" sa novinarima.

 Domenek i "Dragi, dnevniče"  Izvor: MONDO

"Dragi, dnevniče, danas smo pobedili...", mogao bi da glasi uvod jednog od tekstova koje će tokom Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj pisati u svom dnevniku francuski selektor Rajmona Domeneka.

Šira javnost, međutim, nikada neće saznati šta je pisalo u dnevniku, jer francuski selektor sve ostavlja u amanet svojoj deci.

Domenek je naredio strogu izolaciju francuskog tima, koji se nalazi u jednom hotelu u švajcarskim Alpima. Dok se fudbaleri dosađuju, Domenek se "bacio" na pisanje.

"'Ubijam' vreme...Čitam, telefoniram, ponešto zapišem. Pišem o svemu što nam se dešava, o svemu što mislim da će nam se događati, zapisujem, zapravo, svoje misli", otkrio je Domenek.

Upitan da li će možda objaviti memoare sa EURO 2008, Domenek je odlučno odgovorio: "Ne. Ovo će čitati samo moja deca".

Domenek ima dvoje dece - kćerku Viktoriju, koja puni četiri godine i sina Merlina koji je tek napunio prvu. "Ovo je ostavština za moju decu. Neću objavljivati dnevnik u javnosti", rekao je 56-godišnji francuski selektor.


Domenek je živopisna fudbalska ličnost. Kažu da kad on priča, svi slušaju pomno. Priznao je da čita tarot karte i da tako dodatno upoznaje ličnost igrača. Zato ne voli da u svojoj blizini ima Škorpije(!?). Nije naročito blagonaklon ni prema Lavovima, ali je na ovom EP astrologija morala da prepusti mesto pragmatizmu, jer su Tjeri Anri i Vilijam Galas rođeni u avgustu.

Poznat je i po sledećoj izjavi: "Kada imam Lava u odbrani, uvek imam spreman pištolj, jer nikad nisam načisto šta će tom fudbaleru pasti na pamet i kakvu štetu može da prouzrokuje!".


Interesantno je da je Domenek bio upravo odbrambeni fudbaler i to poznat po britkosti, da ne kažemo oštrini. Zbog takve igre dobio je nadimak "Kostolomac". Dok je igrao, imao je prepoznatljiv izgled - crna kosa i brkovi.

"Imao sam brkove kao Čarls Bronson!", kaže. Voleo je da nervira protivničke navijače i igrače. Dok je igrao za Lion "specijalitet" mu je bio da se zagreva u blizini protivničkih navijača, koji su mu zviždali, što je njemu podizalo adrenalin(!).

Dok Domenek zapisuje svoje misli, dotle austrijski selektor Jozef Hikersberger voli da igra igrice sa...novinarima.

Poznat kao strastveni igrač golfa i šaha, Hikersberger je pokazao da ima još jednu pasiju - zagonetke. Uoči starta Evropskog prvenstva, pustio je austrijsku sportsku javnost da se zabavlja pitanjem ko će biti prvi golman nacionalnog tima.

Odgovor je dao u nedelju, kada je na meču protiv Hrvatske na golu Austrije stajao Jirgen Maho.

Posle utakmice sa Hrvatskom (0:1), Hikersberger je otkrio da je dobio telefonski poziv ni manje, ni više nego od Žerara Ulijea, koji mu je rekao da je Liverpul zainteresovan za "jednog austrijskog reprezentativca".


"Neka vam je sa srećom potraga za informacijom na koga je Ulije mislio. Ubeđen sam da nikada nećete pogoditi ime tog fudbalera, zapravo bio bih zaprepašćen da vam to pođe za rukom", rekao je Hikersberger.

Dok čitate vesti sa EURO2008 možete i da se poigrate. Zanimljive igrice pogledajte OVDE

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC