• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Partizana: Ne prodajemo bisere

Dragan Đurić obećava da će Lazar Marković i Nikola Ninković dugo ostati u Partizanu. Uskoro nova funkcija u Partizanu - generalni menadžer.

 Predsjednik Partizana: Ne prodajemo bisere Izvor: MONDO

Nekako u isto vrijeme kada je sportski direktor Partizana Mladen Krstajić razgovarao sa novinarima o istupu predsjednika kluba u kojem je kritikovao sportski dio kluba za neučestvovanje u Evropi, Dragan Đurić je davao intervju za Sport network.

Nije mnogo govorio o relacijama sa Krstajićem i trenerom Aleksandrom Krstajićem, navodeći samo da su odnosi "najkorektniji, kao što i treba da budu".

Đurić je pričao o prelaznom roku, odnosima sa "vječitim rivalom", formiranju regionalne lige (za koju jeste), i najavio uvođenje nove funkcije u klubu - generalnog menadžera.

Što se tiče prelaznog roka, Đurić je obećao navijačima Partizana da "neće biti mnogo odlazaka".

"Otišao je samo Vladimir Jovančić, a ne znam da li će još neko. Postoje priče oko Nemanje Tomića i Mede Kamare, ali to su, za sada, samo priče, niša konkretno. Pitanje je da li će otići. Te ponude su, za sada, u vazduhu", rekao je Đurić.

Ostanak Zvonimira Vukića i dalje je u magli.

"Vukić je slobodan igrač i on treba da se vrati sa odmora da se dogovorimo. Na njemu je odluka. Klub će učiniti sve da ostane, ali od njega zavisi. Zvone nam je potreban", rekao je Đurić.

Novih lica u Humskoj će biti, ali samo ako, kaže Đurić, "iskrsne prilika za nekog dobrog igrača".

"Mi smo usmjereni prije svega na Teleoptik. Ako neko ode, imamo zamjene", dodao je Đurić.

Lazar Marković i Nikola Ninković ostaju u Partizanu i to "dugo".

"Mogu da kažem da će biti ostvarena želja naših navijača da Lazar (Marković) ostati dugo. Koliko je to dugo zavisi od mnogo stvari, prije svega od njega, kako se bude razvijao, igrao...Ninković ostaje dve, tri godine, tu nema dileme. On je biser koji odskače od drugih bisera u srpskom fudbalu. Kao i Lazar. Sigurno je da njih nećemo prodavati ni na ljeto", obećao je predsjednik Partizana.

Đurić je za ponedjeljak najavio sjednicu Upravnog odbora kluba na kojem bi trebalo da bude donesena odluka o novoj funkciji - generalnog menadžera.

"Generalni menadžer je čovjek koji će voditi klub u svim domenima biznisa i ekonomije i zajedno sa sportskim dijelom obavještavati predsjednika. Mislim da je to dobro i vrijeme će pokazati da li smo bili u pravu", dodao je Đurić.

Finansijskih problema u Partizanu nema. Đurić je naveo da su isplaćene plate za decembar.

"Stojimo dobro. Isplaćene su decembarske plate, sve ide prema planu i tu prednjačimo u odnosu na druge klubove i druge firme u Srbiji. Nije lako pronaći te pare, ali snalazimo se", kaže Đurić.

O odnosima sa Crvenom zvezdom, Đurić kaže da je Partizan uvijek bio za to da se pruži ruka. Tako je, kaže, bilo dok su u Zvezdi bili Toplica Spasojević i Den Tana. A sada...

"Ono što se dešavalo u derbiju nije dobro. Mi smo uvijek za to da imamo korektne odnose, kao što ih imamo sa svim klubovima, Zajednicom...Moram da kažem, i to ću reći i za pet godina, da je kazna, koja je izrečena Zvezdi zbog nereda na derbiju, blaga. da je Partizan kažnjen tako isto bih rekao. U Zvezdi ima mnogo mladih ljudi i nadam se da su iz ovoga nešto naučili", rekao je Đurić, obećavši da tenzija pred derbi na proljeće u Humskoj neće biti.

O sukobima i podjelama među Grobarima, Đurić kaže da se "nije mnogo petljao" u to, ali da je vjeruje da problem nije toliko veliki.

"Ne znam kako nekome možete da zabranite da kupi kartu. U svakom slučaju, klub radi na rješavanju tog problema. Generalni sekretar obavlja razgovore i sa jednima i sa drugima i vjerujem da će to biti riješeno", dodao je Đurić.

Predsjednik Partizana je iznio stav kluba da jeste za formiranje regionalne lige, ali ne one koju propagira Crvena zvezda.

"Ideja o regionalnoj ligi je ostvariva, ali države treba da se uključe. Pitanje je vremena kad će se ostvariti. Ova ideja je bolja nego liga za koju se komšije zalažu", rekao je Đurić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC