• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anti Čačiću klupa Dinama

"Čačić veoma dobro poznaje ekipu, živi blizu stadiona", izjavio funkcioner zagrebačkog kluba Zoran Mamić.

 Anti Čačiću klupa Dinama  Izvor: MONDO

Prvak Hrvatske u fudbalu, zagrebački Dinamo, imenovao je Antu Čačića za novog trenera.

Čačić će na tom mjestu zamijeniti Krunoslava Jurčića, koji je dobio otkaz nakon debakla protiv Liona u Ligi šampiona.

"Velika je čast sjesti na klupu Dinama, to je kruna trenerske karijere. Uvjeren sam da mogu da unaprijedim igru ekipe. Do sada nisam osvajao titule, ali ovo će biti sjajna prilika da ostvarim dobar rezultat. Raditi u ovakvom klubu, gdje postoji sve što je bitno da se napravi dobar rezultat, čini me ponosnim i sretnim. Moj dolazak u Dinamo je isključivo zasluga mog minulog rada. Volim fudbal, i volim Dinamo", rekao je Čačić na predstavljanju u Zagrebu.

On je istakao da već ima jasan plan kako će preporoditi ekipu.

"Moj prvi zadatak je izbjeći sumorna proljeća, Dinamo mora zajedno sa proljećem da cvjeta najljepšim cvjetovima, uz najljepše boje. Nije u pitanju rezultat, već igra. Moj je cilj uz taj procvat da imamo na jesen plod za Evropu. Vjerujem da to možemo da uspijemo. Dinamo je u našoj ligi apsolutni gospodar, ima kvalitet kakav nema nijedan klub, nažalost ni pravu konkurenciju. Mi moramo da pronađemo motiv unutar ekipe, biti sami sebi konkurencija. Dinamo ne smije nikada biti ničija kanta za napucavanje, utakmice se ne smiju odrađivati bez strasti, oslanjati se na rutinu i pojedinačna rješenja, a volio bih da se i gledaoci vrate na tribine", veoma raspoložen je bio novi trener "modrih".

Čačić je u dosadašnjoj karijeri vodio Inter iz Zaprešića i zagrebačku Lokomotivu, a dio karijere proveo je u Libiji.

"Trenerski uzor mi je Murinjo, jer gdje god da dođe, u Potugal, Italiju, Englesku... ekipa ga slijedi. Ima sposobnost i viziju. A voditi tako velike zvijezde nije lako. On to uspijeva", izjavio je 58-godišnji Čačić.

Funkcioner Dinama Zoran Mamić kazao je da je Čačić bio najoptimalnije rješenje za mjesto šefa struke, iako se pominjalo i ime Ektora Kupera.

"Čačić veoma dobro poznaje ekipu, živi blizu stadiona. Vjerujemo da je ovo najoptimalnije rješenje. Dinamo je razmišljao o još nekim ljudima. Na našu sreću, prvi put smo imali dovoljno vremena da bez žurbe donesemo odluku. Ante Čačić je jedan od najboljih trenera u Hrvatskoj. Nije bio još na klupi Dinama i Hajduka, pa nije ni bio prvak. Bio je dio našeg partner kluba Lokomotive, poznaje bazu naših igrača, zna šta se događa oko kluba. Vjerujemo da će znanjem i autoritetom postići ono što svi želimo, a zna se koji su to rezultati koje mi u Dinamu očekujemo", zaključio je brat izvršnog direktora Dinama Zdravka Mamića, Zoran.

Dinamo je jesenji dio prvenstva Hrvatske završio na prvom mjestu sa šest bodova više od drugoplasiranog Hajduka iz Splita.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC