• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLOBODA: Krali su nas

Dok iz Slobode tvrde da su doživjeli "krađu" u mečevima sa Borcem i Hajdukom, iz Zajednice Superlige poručuju da je prvenstvo regularno.

 SLOBODA: Krali su nas Izvor: MONDO

Nije regularno! Bar tako tvrdi predsjednik Slobode Point iz Užica, Dragan Subotić. On je u izjavi za "Sportski žurnal" rekao:

"Katastrofalno suđenje imali smo protiv Borca i Hajduka, prava riječ je – krađa"

Subotić je dodao:

"U Čačku je ciljano Kasalici dodijeljen karton da ne bi igrao protiv Crvene zvezde. Na istom igraču u Kuli protiv Hajduka je načinjeno 30 grubih faulova bez javne opomene, da bi naš centarfor u prvoj situaciji bio sankcionisan žuti kartonom. Imali smo loše suđenje i protiv OFK Beograda, a u Novom Pazaru smo bili suočeni sa namještaljkom, nisu postojali normalni uslovi za igranje utakmice".

Uzgred, na pomenutim utakmicama, Sloboda je pobijedila oba puta kao gost rezultatom 2:1, a naročito specifična bila je ona odigrana u Kuli, u kojoj je Hajduk do finiša vodio 1:0, sve dok njegovi stoperi Aleksandar Jovanović i Branko Pauljević nisu postigli autogolove u 88. i 94. minutu.

Užičani su nedavno poslali pismo fudbalskim organima i naglasili da je "generalna politika kluba da se poštenom, korektnom i sportskom igrom na terenu osvajaju ili gube bodovi, ali su suočeni sa unaprijed režiranim nefudbalskim igrama".

Poslije toga, uslijedio je poziv generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Zorana Lakovića.

"Zvao je Zoran Laković, generalni sekretar FSS. Tražio je da pojasnim pismo, prenio sam naše argumente, dogovoreno je da priču nastavimo na kraju sezone", rekao je Subotić.

Predsjednik Slobode Point uvjerava da mešetarenja ne prolaze kod Užičana.

"Dok sam na ovoj funkciji, ne postoji utakmica koju ćemo dogovoriti. Bićemo uzor fudbalskoj Srbiji, želimo da se prepoznajemo po poštenoj igri na terenu. Izdržaćemo, nećemo pasti, samo tako ćemo pomoći da fudbal pobijedi".

Inače, superligaši su na Izvršnom odboru Zajednice elitnog takmičenja na kome je prisustvovalo 13 klubova (izostali Borac, Javor i Spartak) mogli javno da iznesu stav o tome da šta misle o jesenjem dijelu sezone i da li sumnjaju u regularnost neke od utakmica u minulih 15. kola, piše "Žurnal" i dalje navodi:

Uprkos pričama pojedinih fudbalskih radnika da su određeni mečevi "namješteni", svi predstavnici klubova na sastanku održanom u petak, kojem je prisustvovao i Laković, konstatovali su da je prvenstvo regularno i da je proteklo bez većih problema.

"Razgovarali smo i o aktuelno situaciji u okruženju. Tačno je da postoje i kod nas određene sumnje nekih ljudi i anonimne prijave, ali klubovi to nisu uzimali za ozbiljno. Ako neko ima konkretne dokaze ili nešto zna o namještanju utakmice to bi trebalo da prijavi, a državni organi će onda izvršiti istragu. U tom slučaju svi bismo bili saslušani. To do sada nije bio slučaj", rekao je Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice.

"UEFA ni jednog trenutka nije u nekom od svojih izvještaja spominjala problem srpskog fudbala. Kod nas je prvenstvo regularno. Ovo je zaključak svih klubova Superlige".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC