• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić raportira sa EP: Optimizam mi raste

Miroslav Đukić uživo gledao protivnike Srbije u kvalifikacijama za SP. Austrijanci ozbiljni, Rumuni peterano zatvoreni, Francuzi bledi...

 Đukić raportira sa EP: Optimizam mi raste  Izvor: MONDO

Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj idealna je prilika za selektora fudbalske selekcije Srbije Miroslava Đukića da "snimi" rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a prvi utisak mu je da je sada veći optimista!

"Naši rivali u grupi su pokazali da nisu nepobedivi", raportira Đukić, koji je zajedno sa svojim pomoćnicima Sašom Stanojevićem i Sašom Jankovićem uživo gledao mečeve Austrija - Hrvatska i Rumunija - Francuska.

Srbija će u kvalifikacijama za SP 2010. godine igrati protiv Austrije, Francuske, Rumunije, kao i sa Litvanijom i Farskim Ostrvima.

U izjavi "Danasu", Đukić je istakao da nije iznenađen odličnim otporom Austrijanaca u meču protiv Hrvatske. Ipak, njegova klju.čna ocena je da Austrija ima ozbiljan tim, a Srbija kvalitetniji.

"Čim sam postavljen za selektora počeo sam da se informišem o našim rivalima u borbi za Mundijal. Odgledao sam snimke više mečeva Austrije, a njihova nedavna prijateljska utakmica sa Nemačkom samo je potkrepila moj stav da je reč o ozbiljnoj ekipi. Izgubili su je s 0:3, ali su sve do 60. minuta i prvog primljenog gola bili egal na terenu. Protiv Hrvatske su i drugi mogli da se uvere koliko su Vastić i ostali čvrsti, agresivni, borbeni, sa koliko htenja i upornosti traže rezultat. Pogotovo kada igraju pred svojom publikom. Naše komšije su još dobro prošle, jer je remi bio najrealniji ishod. Osim na početku, kada je i odlučen pobednik, Austrija je dominirala, stvarala šanse, 'pretila' Hrvatima, koji su, istina, odigrali jednu od slabijih partija u poslednje vreme", kaže Đukić.

Od austrijskih igrača najviše mu se dopao igrač Verdera Martin Hrnik.

Đukić dodaje da je Austrija pokazala i određene mane, pre svega u napadu. "Objektivno, Srbija ima veći individualni kvalitet. Za bodove u našem dvomeču biće nam, međutim, potrebni i maksimalno ozbiljan pristup, angažman, disciplina i koncentracija".

Ocenjujući meč Francuske i Rumunije (0:0), selektor srpske reprezentacije je za list "Alo" rekao da je sada "veći optimista", jer su rivali Srbije pokazali da nisu nepobedivi.

"Video sam tvrdu i izjednačenu utakmicu u kojoj su Francuzi imali blagu inicijativu. Domenek (francuski selektor) me nije iznenadio formacijom 4-4-2, ali Rumuni jesu i to negativno. Naši susedi nisu pokazali hrabrost koja ih je krasila u kvalifikacijama za EP...Preterano su respektovali protivnika, igrali su zatvoreno, na svojoj polovini, čekali su greške Francuza. Umeju Rumuni i drugačije, ali je ova utakmica pokazala da su veoma discpiplinovani i da znaju da igraju na rezultat...Što se tiče Francuza, bili su bledi, ne bi im pomogao ni Zinedin Zidan", "skenira" Đukić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC