• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljupko na klupi kazahstanskog Taraza

Trener Zvezde iz njenih najslavnijih dana preuzeo kormilo kazahstanskog prvoligaša, koji želi da se probije među najbolje klubove u zemlji.

 Ljupko na klupi kazahstanskog Taraza Izvor: MONDO

Ljupko Petrović će u januaru odraditi prvi trening sa ekipom i priznaje da jedva čeka da krene sa novim izazovima.

"Uželio sam se trenerskog posla. Dugo već nisam imao neki ozbiljan angažman, još od Liteksa, s kojim sam bio u Ligi UEFA. Ona dva puta u Hrvatsku po šest mjeseci i ne računam. U januaru ću u Turskoj na pripremama preuzeti ekipu i spremaćemo se za start šampionata", istakao je za "Novosti" srpski trener.

Iako posljednjih godina sve više naših fudbalera nalazi uhljebljenja u klubovima iz Kazahstana, Uzbekistana, Azerbejdžana, o Tarazu se malo zna.

"Riječ je o manjem klubu, koji želi da napreduje, da dostigne najbolje u zemlji. Ono što je dobro, Taraz važi za rasadnik najvećih talenata u Kazahstanu, pa će moj zadatak biti da od tih mladih igrača napravim uzdanice za veliku scenu. Pošto se prvenstvo dijeli na pola na grupu koja ide u plej-of i onu koja ide u plej-aut, zadatak mi je da se izborim da budemo u tih prvih šest".

Petrovića je na pomalo neuobičajen način stigao do posla u Kazahstanu.

"Imam odavno prijatelja koji je novinar u Kazahstanu i zvao me je u posljednje vrijeme često da dođem tamo da radim. On je bio ta prva spona, koji je dogovorio sastanak sa čelnicima kluba", rekao je Petrović.

Do angažmana u Kazahstanu Ljupko Petrović je bio predsjednik trenerske organizacije Srbije, ali je razočaran otišao sa te funkcije.

"Kod nas gdje god se okreneš, udariš glavom u zid. Ljudi te omalovažavaju, pljuju, ne priznaju tvoj rad. Mnogo su loši odnosi u našem fudbalu, sit sam svega toga", priznao je Ljupko Petrović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC