• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luis Hamilton ima prostu želju...

...da može kao čovjek da se najede za Božić i Novu godinu. Ali, ne smije.

 Luis Hamilton ima prostu želju... Izvor: MONDO

Božićni i novogodišnji praznici su lijepa prilika za porodična okupljanja i bogatu trpezu. Ali, ne mogu svi da uživaju u pečenjima, "nešto" masnijoj klopi...Vrhunski sportisti moraju svakog dana da se pridržavaju strogog načina ishrane.

Jedan od njih je i vozač Formule 1, Britanac Luis Hamilton koji je izjavio da bi "ubio" (dobro, ne baš tim riječima) za božićnu, punjenu ćurku, malo slanine i jaja.

U intervjuu londonskom "Sanu" (The Sun), Hamilton je ispričao šta sve mora da jede, kako trenira i priprema se za novu sezonu, kakvi ga izazovi očekuju...Nije lako, definitivno, ali ne brinite - čovjek se bavi jednim od najlplaćenijih sportova na planeti, tako da ga ne treba previše žaliti.

"Čak se i na Božić pridržavam strogo propisane dijete. Proteinski doručak, koji podrazumijeva malo urme i suvog grožđa, sve to promiješate, promućkate u blenderu i pojedete. Užasno je, vjerujte mi! Kad sjednem za sto i vidim kako se svi 'dave' u palačinkama, vaflima, jajima i slaninom meni pođe voda na usta, ali ne smijem da jedem. Za ručak pojedem pasulj, integralni pirinač, a za večeru ribu ili piletinu. Kao da sam kažnjen!", vajka se vozač Meklarena.

Njegova želja je jednostavna, za mnoge ljude svakodnevnica.

"Kad bih mogao da jedem bilo šta, svakako bih se opredijelio za sendvič sa slaninom. Ali, ne mogu...", kaže 26-godišnji Hamilton, koji će godinu na izmaku pamtiti i po raskidu sa prelijepom pjevačicom Nikol Šercinger. Ali, i dalje je voli.



Sudbina vozača Formule 1 je da "ne traju dugo", a pritom moraju da se pridražavaju strogog režima treninga, kako bi ostali u top-formi i držali traženu kilažu.

Zato dvojac Meklarena - Luis Hamilton i Dženson Baton - očekuju teški treninzi tokom zime. A sve u cilju što bolje pripreme za novu sezonu koja počinje trkom u Melburnu 18. marta.

Šampion Formule iz 2008. godine, Luis Hamilton veći dio zime provešće u Koloradu, sa ličnim trenerom Antijem Vijerulom, dok će Baton biti na Havajima sa svojim trenerom Majkom Kolijerom.

Tipičan predsezonski trening Hamiltona izgleda ovako: jutarnja vožnja bicikla (minimum četiri i po sata) po planinskim putevima, a potom trčanje dole po dubokom snijegu.

"To je vrlo naporno. Ponekad promijenimo, pa u trening ubacimo trčanje na skijama. kad se vratimo, ručamo, odmorimo sat vremena, a onda u teretanu. Uveče je trening opuštanja, najčešće u bazenu. Potom slijedi rastezanje, a već oko 20 časova ja sam mrtav. I tako šest dana nedeljno", kaže Hamilton.

Baton, koji je 2009. bio svjetski šampion, ozbiljno se bavi još jednim zahtjevnim sportom - triatlonom, a cilj mu je da se kvalifikuje za Ironman svjetsko prvenstvo u tom sportu.

Da biste postali Ironman (Gvozdeni čovjek), morate da plivate tri kilometra, vozite bicikl 115 kilometara i potom trčite maraton.

Baton priznaje da je u prvim danima svoje karijere u Formuli 1 mrzio treninge, ali da sada uživa u njima.

"Moj način treninga više je za triatlon, nego za Formulu. Kad budem stigao na Havaje, odmah idem na maraton sa svojim prijateljima koji trče satima. Prilično je brutalno, da vam kažem. Voziću i bicikl, plivati i trčati. Cilj mi je da se kvalifikujem za svjetsko takmičenje na Havajima. Ne želim da budem pozvan nego da se kvalifikujem. Biće krvavo teško, ali u životu treba imati cilj", kaže Baton.

Koliko se u Meklarenu polaže pažnja na kondiciju svih u timu, pokazuje i to što i ostali članovi tima imaju treninge(!?).

Novi sponzor Meklarena, Lukozejd (Lucozade) priprema novu vrstu energetskog pića za svakog vozača posebno, koje će uzimati tokom vožnje.

Meklaren se ozbiljno priprema za novu sezonu. Vladavina Sebastijana Fetela je ugrožena. Da li?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC