• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laković: Superligo, stižu bolji dani!

Generalni sekretar FSS tvrdi da je koncept nove Superlige blizu realizacije i da će od njega profitirati svi učesnici takmičenja.

 Laković: Superligo, stižu bolji dani! Izvor: MONDO

Superliga na mnogo ozbiljnijem nivou nego do sada!

A, kada to? Uskoro, otkriva generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković u intervjuu dnevnom listu "Sport".

Prema njegovim riječima, elitna domaća liga biće u dogledno vrijeme bolje organizovana, finansijski isplativija klubovima, a uz to kvalitetnije zastupljena u javnosti.

"Ne mogu do kraja da iznosim detalje, ali mogu da kažem da na ovome FSS i klubovi zajedno rade već godinu dana. Pokušavamo svim klubovima da stvorimo alternativne izvore prihoda, jer osim Partizana i Crvene zvezde svi pune budžete prodajom mladih, tek afirmisanih igrača", rekao je Laković.

On je podsjetio da klubovi od sponzora i TV prava dobijaju zanemarljive prihode i naglasio da novi koncept neće omogućiti rješavanje svih problema, ali da će doprinijeti stabilizaciji.

"Klubovi će prvi put da dobiju novac i na osnovu učešća u Superligi i na osnovu konačnog plasmana. Dobićemo i medijskog partnera, koji će afirmativno da priča o fudbalu, prenosiće utakmice tri dana nedjeljno i raditi analizu kola..."

Laković je pred izbornu godinu u FSS, apelovao na sve koji misle da mogu da pomognu fudbalu, da kroz legalnu proceduru iznesu stavove i ideje od kojih bi popularni sport mogao da prosperira.

"Da ne bude opet da kritičari prespavaju izbore, pa da sačekaju prvi neuspjeh reprezentacije da bi pričali 'kako treba da se radi'".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC