• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti darežljiv, Berbatov opet mlad

Siti proveo gregorijanski Božić usamljen na čelu tabele, ali se i Junajted već sutra popeo na vrh. Zahvaljujući Berbatovu. Čelsi i Fulam bez golova.

 PREMIJER: Siti darežljiv, Berbatov opet mlad Izvor: MONDO

Praznična atmosfera, malo sportskih dešavanja i prvi dani zimskih odmora tradicionalno su rezervisani za gledanje utakmica Premijer lige.

Prvi meč dana poslije Božića ("Boksing deja") između Čelsija i Fulama završen je podjelom bodova. "Plavci" nisu izgubili ni u 15. uzastopnom premijerligaškom susretu sa ekipom iz bliskog komšiluka.

Fudbaleri Andrea Viljaša Boaša obezbedili su bod golom Španca Huana Mate, dok su gostima "glavu" spasli odlično raspoloženi golman Dejvid Stokdejl i "raspucani" Klint Dempsi.

Poslije uglavnom ravnopravnog prvog poluvremena, u kome je Fulam imao više prilika, nije bilo golova, iako je Tores mogao da se "upiše", kao i Orlando Sa na drugoj strani.

Drugo poluvreme donijelo je promjenu na semaforu. Prvi su pogodili domaći, golom Huana Mate na asistenciju Fernanda Toresa, dok se Klint Dempsi u 56. minutu provukao između Džona Terija i Davida Luiža i sa nekoliko metara od gola postavio konačan rezultat.

Trener Čelsija napao je goste u finišu meča tandemom Drogba - Tores. Šutirali su Raul Meireleš, Floran Maluda, Drogba... ali je Stokdejl činio čuda pred svojim golom.

SITI POSUSTAO, VEST BROM KAO BAJERN

Mančester siti posljednji je put dočekao Božić na čelu tabele 1929. godine. Tad su prvenstvo završili treći. Možda im je taj podatak "vezao noge" i stvorio pritisak, ali na gostovanju Vest Bromvič Albionu nisu djelovali šampionski samouvjereno. Mada, i da jesu, raspoloženi i borbeni igrači Roja Hodžsona svakako bi im zakomplikovali život.

Meč je završen bez golova, iako je Baloteli sredinom drugog poluvremena uzdrmao prečku gol Bena Fostara sa oko 30 metara. Fudbaleri Vest Broma uspjeli su da urade ono što je ove godine uspjelo samo Bajernu - da spriječe ekipu Roberta Manćinija da postigne gol.

Domaća ekipa će osvojenim bodom ostati "ušuškana" u sredini tabele, dok će "građani" morati da budno prate rezultate gradskih rivala.

BERBATOV ZABORAVIO DA DAJE GOLOVE?

Bugarin je het-trikom vodio Mančester junajted do ubjedljive pobjede nad slabašnim Viganom. Dva gola je postigao "forama" sa malog fudbala u šesnaestercu gostiju, dok je treći dao sa bijele tačke.

Berbatovu je to peti premijerligaški meč u kojem je postigao najmanje tri gola.

U strijelce su se još upisali i asistenti Park Ji Sung i Antonio Valensija, a "đavoli" će se novom pobjedom popeti na deobu prvog mjesta sa Mančester sitijem, koji ima bolju gol razliku i (najblaže rečeno) bolji učinak u međusobnom duelu ove jeseni.

Junajted je veći dio utakmice odigrao sa igračem više zato što je Konor Semon dobio direktan crveni karton zbog šutiranja Majkla Kerika (jedinog Engleza u ekipi Aleksa Fergusona) u lice.

Uzbudljivo je bilo i na "Enfildu". Liverpul je po ko zna koji put dokazao da su šampionski dani davno za tom ekipom i da će tako biti sve dok ne počnu da osvajaju bodove i u utakmicama sa "manjim" klubovima.

Novi kiks zabilježili su protiv posljednjeplasiranog Blekburna (1:1), za koji je u finišu utakmice igrao i Radosav Petrović. Goste je u vođstvo doveo Čarli Adam autogolom na centaršut Mortena Gamsta Pedersena, dok je Liverpulu bod obezbijedio Maksi Rodrigez.

Meč je obilježio i povratak Stivena Džerarda na teren poslije novog dužeg odsustva zbog infekcije koljena, kao i Mark Ban, koji je neopisivo odbranio šut Endija Kerola u petom minutu zaustavnog vremena.

Njukasl je "ekspresno" pobijedio na gostovanju Boltonu, sa dva brza gola - u 69. i 71. minutu. Goste je u vođstvo doveo Hatem Ben Arfa, a možete pretpostaviti ko je postigao drugi pogodak (ko ne može nek pogleda dole ispisane rezultate).

Bolton je novim porazom postao prva ekipa u istoriji takmičenja koja je izgubila osam od devet uvodnih mečeva sezone. Možda i nije moralo tako da bude, da se Ivan Klasnić neposredno prije golova Njukasla nije sapleo o svoje noge u ispred Holanđanina Krula.

Everton je na gostovanju Sanderlendu odigrao još jedan meč sa malo golova, ali je "izvukao" bod golom Lejtona Bejnsa sa bele tačke.

REZULTATI I PAROVI 18. KOLA:

Čelsi - Fulam 1:1 (0:0)
/Mata 47 - Dempsi 56/

Bolton - Njukasl 0:2 (0:0)
/Arfa 69', Demba Ba 71'/

Liverpul - Blekburn 1:1 (0:1)
/Rodrigez 53' - Čarli Adam 45'ag/

Mančester junajted - Vigan 5:0 (2:0)
/Park 8', Berbatov 41', 58', 78'p, Valensija 76'/

Sanderlend - Everton 1:1 (1:0)
/Kolbek 26' - Bejns 51'p/

Vest Bromvič - Mančester siti 0:0

Stouk - Aston Vila (20.45)

TABELA: Mančester siti 45, Mančester junajted 45, Totenhem /-2/ 35, Čelsi 34, Arsenal /-1/ 32, Liverpul 31, Njukasl 30, Stouk /-1/ 24, VBA 22, Norič /-1/ 21, Everton /-1/ 21, Aston Vila /-1/ 19, Fulam 19, Svonsi /-1/ 18, Sanderlend 18, KPR /-1/ 16, Vulvs /-1/ 15, Vigan 14, Bolton 12, Blekburn 11 bodova.

(MONDO foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC