• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovičićevi odgovori Krstajiću o novcu

Potpredsednik Partizana Mile Jovičić govorio o finansijskom poslovanju kluba, kako i za koliko su prodani Matija Nastasić, Stefan Savić...

 Jovičićevi odgovori Krstajiću o novcu Izvor: MONDO

Mladen Krstajić je izašao u javnost i javno upitao upravu FK Partizan gdje su pare od Lige šampiona, kako se posluje...

Nekoliko dana potom, Upravni odbor Partizana smijenio je Krstajića sa mjesta sportskog direktora kluba, kritikujući ga za neprofesionalnost, kršenje klupske discipline, iznošenje neistina...

Potpredsjednik Partizana Mile Jovičić bio je zadužen da poslije sjednice UO saopšti da je Krstajić smijenjen, a onda su ga novinari pitali za tvrdnje koje je ranije iznio dosadašnji sportski direktor.

"Krstajić je apostrofirao neke stvari, prije svega gdje su pare od Lige šampiona i pomenuta je cifra od 15 miliona evra. Takve pare nikada nisu došle u Paritzan. Daj Bože da jesu, ali nisu. Sve što smo dobili od učešća u grupnoj fazi iznosi 11,1 milion evra. Te pare su utrošene na sljedeći način: 55 odsto na isplatu ličnih dohodaka, 16 odsto na servirisiranje kreditnih obaveza iz prethodnih godina, 15 odsto za isplatu obeštećenja drugim klubovima, pet procenata za investicione radove, četiri odsto za troškove tamičenja u zemlji u inostranstvu i pet odsto za ostale troškove", rekao je Jovičić.

On je naglasio da od Partizana nikada nije uzeo nikakvu povlasticu.

"Za četiri godine nisam pojeo ni burek u Partizanu na teret kluba, nisam uzeo bespletnu ulaznicu, niti sjeo u službeni auto, a kad primite informaciju da muljate sa parama, onda se osjetite uvrijeđenim. U Partizanu se tako ne može komunicirati", replicirao je Jovičić Krstajiću.

Po dolasku u Partizan, nastavio je Jovičić, ova uprava je zatekla 13 miliona evra duga i uspjevali smo, iz godine u godinu da povećavamo budžet, pa je tako prošle godine on iznosio 23 miliona evra", precizirao je potpredsjednik Partizana.

"Za transfere je, od 2007. zaključno sa 2011. godinom potrošeno 11 miliona evra, a samo u ovoj godini 2,9 miliona evra. Kad to sagledate gdje su pare od Lige šampiona primjedbe su neozbiljne. Uvijek se može postaviti pitanje zašto se toliko troši. Naše ambicije su bile da pravimo Partizan, a to mora da prati i finansijski dio. Najveći dio tih prihoda ostvaruje se prodajom igrača", dodao je Jovičić.

Potpredsjednik Partizana demantovao je da je mladi štoper Matija Nastasić prodan Fiorentini kao otplata duga izvjesnim menadžerima.

"Ljeta 2010. sjedili smo u klubu, fenomenalne ponude smo imali za Klea i Nemanju Tomića, bili smo na klackalici. Rekli smo ako prodamo jednog od njih, teško ćemo uspjeti u kvalifikacijama za LŠ. Rješenje je bilo da napravimo drugi transfer. Odluka je pala na Nastasića, a mogao je biti i Marković. To je vjerovatno jedan od najboljih transfera. Prodat je za četiri miliona evra. Od toga je 1,25 milion evra otišlo na plaćanje obaveza, a 2,75 slilo se u klub. A od toga se sad isplatilo igračima 1,8 miliona", naveo je Jovičić.

Pričao je i o prodaji crnogorskog štopera Stefana Savića Mančester sitiju, iako je sportski dio Partizana bio protiv toga o čemu je govorio i Krstajić.

"Svi bismo voljeli da je Savić ostao, ali je to bilo nemoguće. Na prvom mjestu su interesi kluba. Ali on je došao iz BSK, traži procenat para, 30 odsto i ne možete da se takmičite sa Arsenalom i Sitijem. Transfer je bio sedam miliona, a 30 procenata otišlo je u BSK iz Borče, njegovom bivšem klubu", rekao je Jovičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC