• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Finale Kupa u Novom Sadu

Finale Kupa Srbije prvi put u Novom Sadu. "Zlatnu loptu" FSS za 2011. godinu dobili Aleksandar Kolarov i trener Apoela Ivan Jovanović.

 FSS: Finale Kupa u Novom Sadu Izvor: MONDO

Iako su u FK Vojvodina bili sumnjičavi, danas su razuvjereni. Finale Kupa Srbije biće odigrano 16. maja 2012. godine u Novom Sadu.

To je odlučio Odbor za hitna pitanja FSS na sinoćnjoj sjednici u Staroj Pazovi, saopštio je FSS.

Grad Novi Sad i FK Vojvodina su bili jedini koji su se prijavili za organizaciju finalne utakmice nacionalnog kupa, konstativao je Odbor za hitna pitanja i na osnovu toga odlučio da finale bude odigrano na "Karađorđu".

U polufinalnim mečevima, 21. marta i 11. aprila 2012. godine, sastaće se Crvena zvezda i Partizan, odnosno Borac i Vojvodina.

Takođe, vrh fudbalske organizacije donio je odluku i o tome koji su igrač i trener bili najbolji u godini na izmaku.

Članovi Odbora za hitna pitanja bili su jednoglasni: najbolji igrač Srbije u 2011. godini bio je defanzivac Mančester sitija Aleksandar Kolarov, a trener Ivan Jovanović, šef stručnog štaba kiparskog Apoela, koji je ušao u nokaut fazu Lige šampiona.

Kolarov je 27 puta igrao za nacionalni tim. Sa mladom reprezentacijom Srbije 2007. godine bio je vicešampion Evrope na turniru održanom u Holandiji, a potom je igrao i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine. Sa Mančester sitijem u maju ove godine je osvojio trofej u Kupu Engleske što je prvi trofej za taj klub poslije 35 godina.

Odbor za hitna pitanja FSS je za njega konstatovao da je "ostavio najbolji utisak u prethodnoj godini igrajući za nacionalni tim".

Prije Kolarova ovo priznanje dobijali su Nemanja Vidić i Dejan Stanković (po dva puta), a jednom i Nikola Žigić i Miloš Krasić.

Ivan Jovanović je "Zlatnu loptu" FSS zaslužio radom u kiparskom fudbalu. Sa Apoelom je dva puta dolazio do grupne faze Lige šampiona, a ove je uspio da ga uvede u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja i to kao pobjednik svoje grupe.

Dosadašnji laureati među trenerima su: Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Radomir Antić i Milovan Rajevac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC