• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Privatizacija lijek za srpski fudbal

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da ta organizacija sumnja da postoje burazerski odnosi između klubova u Superligi Srbije.

 Karadžić: Privatizacija lijek za srpski fudbal Izvor: MONDO

"Sumnjamo da u našem fudbalu određeni klubovi imaju burazerske odnose, zbog toga smo odlučili da u sljedećoj sezoni dvije ekipe ispadnu u niži rang, a jedna igra baraž za opstanak. Nakon te sezone da dvije ispadaju, a dvije igraju baraž za opstanak. Pa onda, ako žele, neka poklanjaju bodove", rekao je Karadžić na ceremoniji dodjele godišnjih nagrada FSS u hotelu "Hajat".

Karadžić je rekao da je potreban zaokret u srpskom fudbalu i da je bez privatizacije nemoguće očekivati vrhunske rezultate.

"Cijela Superliga Srbije košta više od 20 miliona evra, a to nije dovoljno ni za jedan ozbiljan evropski klub. Pakao je u klupskom fudbalu, ali da nema 'mohikanaca' bila bi još gora situacija", rekao je Karadžić.

On je rekao da ne postoje argumenti koji bi ga odbranili od neuspjeha u kvalifikacijama za EP i dodao da u sljedećem ciklusu za Svjetsko prvenstvo nijedan rival nije za potcjenjivanje. Srbija će igrati u A grupi zajedno sa Hrvatskom, Škotskom, Belgijom, Makedonijom i Velsom.

Prvi čovjek FSS je rekao da će 13. februara biti raspisani izbori.

"Trenutno imamo dva puta. Da li da sadašnje rukovodstvo izabere novog selektora, ili da to bude prepušteno novom. U svakom slučaju vjerujem da će novo rukovodstvo biti sastavljeno od sadšnjih kadrova i da će umjeti da odgovori na najvažnije zadatke".

Karadžić je kao jedan od najvećih uspjeha u 2011. istakao finansijsku stabilnost i uspješno poslovanje Saveza.

"Konsolidovali smo finansijsku situaciju, a očekujemo da budžet za sljedeću godinu iznosi oko 13 miliona evra. Nismo podizali kredite, niti smo dužni bilo kome. Bili smo pravi primjer poslovanja i to ne samo kao sportska organizacija".

Karadžić je dodao da će FSS uložiti dodatna sredstva i finansirati postavljanje reflektora na stadionima u unutrašnjosti Srbije, gdje je, kako je rekao, prisutna "građevinska revolucija".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC