• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: "Zmajevi" su malo precijenjeni

Predsjednik Komiteta za normalizaciju FS BiH izjavio je u Sarajevu da glavni cilj 2011. godine nije ispunjen - a to je plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

 Osim: "Zmajevi" su malo precijenjeni Izvor: MONDO

U utorak je u Sarajevu održano druženje novinara i članova Komiteta za normalizaciju FSBiH sa predsjednikom Ivicom Osimom na čelu. Na sastanku su sumirani rad i rezultati protekle godine te su najavljeni i neki projekti i ciljevi za sljedeću godinu.

"Cilj je uvijek da se kvalifikuješ na veliko takmičenje, a mi to nismo uspjeli. Možda je naša reprezentacija i malo precijenjena. Možda igrači ne mogu izdržati pritisak koji se stavlja na njih. Slijedi nam borba za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Da probamo proći grupu u kojoj nam neće biti nimalo lako. Biće belaja...ali ovo nam je idealna prilika i reći ću malo opasne riječi: ‘Sad' il' nikad'’, ali bolje da ja izgovorim ove riječi nego neko drugi", rekao je Osim, prenose sarajevski mediji.

Popularni Švabo pozvao je i medije da pomognu u ostvarivanju zajedničkog cillja.

"I vi trebate pomoći da igrači dobiju osjećaj da pripadaju nečemu. Da imaju obavezu kada dođu na okupljanje, a ne da dođu samo da se pojave, da pričaju koliko ko ima para, ko vozi kakvo auto... ".

Osim je posebno istakao jednu stvar koja godinama muči reprezentativni fudbal BiH, a to je pitanje stadiona.

"To je ono što nas sve boli. Jedina smo zemlja u Evropi koja nema normalan stadion na kojem igra reprezentacija. Stadion koji će biti hram i na kojem igrači trebaju imati poseban osjećaj. Na tome ćemo raditi u budućnosti", zaključio je Osim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC