• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Munja Bejl!

Vihorni Velšanin postigao oba gola u pobjedi Totenhema nad Noričom, kojom su "pijevci" uhvatili priključak sa vodećim tandemom iz Mančestera.

 PREMIJER: Munja Bejl!   Izvor: MONDO

Poslije sedam remija u devet utakmica 18. kola i zakon vjerovatnoće se protivio neriješenom rezultatu na meču Norič - Totenhem.

Kako su gosti dominirali od prvog minuta, postajalo je sve izvjesnije da će jedan favorit konačno uzeti tri boda, nakon što su kiksirali Čelsi, Mančester siti, Liverpul i Arsenal!

Norič - Totenhem 0:2, golovima Gereta Bejla u 55. i 67. minutu.

Mrežu odličnog golmana Džona Rudija "načeo" je poslije majstorskog poteza Adebajora, koji ga je uposlio neometanog na desetak metara od gola. Uslijedio je šut po zemlji, koji je Rudi imao "na ruci", ali je uspio samo da zakači loptu.

Dvanaest minuta kasnije, Bejl je sprintujući nekih 40 metara podsjetio na utakmice Lige šampiona protiv Intera prošle sezone, kada se i probio u krug najtraženijih fudbalera Evrope.

Luka Modrić dodao mu je loptu tačno na centru igrališta, Bejl je povukao punom brzinom i kroz razrijeđene redove odbrane Noriča stigao do kaznenog prostora za tren oka i plasiranim udarcem postavio konačan rezultat.

Totenhem se Mančester sitiju i Mančester junajtedu primakao na sedam bodova zaostatka, ali uz odloženu utakmicu prvog kola sa Evertonom, koja će biti odigrana 11. januara na Vajt Hart Lejnu!

Tom pobjedom "pijevci" bi se značajno odvojili od Čelsija, Arsenala i ostalih pretendenata na plasman u Ligu šampiona, mada se mora imati u vidu da su do tada na rasporedu još dva kompletna kola Premijer lige i da situacija na tabeli može bitno da se promijeni...

"VUKOVI" ODOLJELI NA EMIRATIMA, MILIJAŠU CRVENI

Kada Žervinjo postigne gol ove sezone u Premijer ligi, onda Arsenal meč završi sa najmanje tri gola u mreži protivnika. Tako je bilo u prethodne tri utakmice u kojima je Žervinjo dao gol.

Ne i večeras!

Žervinjo je doveo Arsenal u vođstvo u 8. minutu protiv Vulverhemtpona, ali su gosti uspjeli da izjednače do kraja poluvremena i sačuvaju golu kožu u nastavku. Dakle, na "Emiratima", Arsenal - Vulverhempton 1:1.

Imao je Arsenal i igrača više u posljednjih 15-ak minuta utakmice, jer je isključen Nenad Milijaš (po ocjeni sudije, išao je na loptu sa namjerom da povredi Artetu), ali ni pored tog preimućstva nije uspio da pobjedi.

Arsenal je napadačka ekipa, pogotovo kad igra na svom stadionu. Otud i nije bilo iznenađenje što je krenuo ofanzivno od starta, a već u 8. minutu poveo golom Žervinja. Bio je to drugi najbrži gol Arsenala ove sezone (samo je Robin van Persi bio brži protiv Sanderlenda - gol u 1. minutu, a Arsenal je dobio 2:1).

Vulverhempton, kojeg čeka grčevita borba za opstanak, nije tada "skinuo gaće". Zaigrali su Vulvsi hrabro i uspjeli su da izjednače u 38. minutu. Sreća je tada bila na strani gostiju i Stivena Flečera.

Poslije kornera Milijaša, Hant je "izmuljao" situaciju za šut, lopta je pogodila jednog igrača Arsenala, a Flečer je reagovao instiktivno glavom. Šćešnji je bio nemoćan.

Zamislite, bio je to prvi gol Vulverhemptona protiv Arsenala u Londonu u eri Premijer lige!!!

U drugom poluvremenu igrala se "viktorija". Pred golom Vulverhemptona, razumije se. Arsenal je ukupno uputio 30 udaraca ka golu gostiju, imao 13 kornera...

Šta su sve promašili igrači Arsenala, pogotovo u razmaku od 70. do 85. minuta! Golman Vejn Henesi je zaslužio novogodišnji bonus od čelnika Vulverhemptona, jer je odbranio nemoguće u nekoliko navrata.

Najprije u 67. minutu, kada je Per Mertzaker probao glavom, navijači Arsenala su već vidjeli loptu u mreži, ali je odnekud iznikao Henesi. Pet, šest minuta kasnije, Tomaš Rosicki je bio u veoma dobroj poziciji, ali je loše šutirao sa ivice šesnaesterca. Probao je potom i Andrej Aršavin, Van Persi, Šamak, a onda Žervinjo u 90. minutu sam pred golmanom Vulverhmeptona...Ništa! Nije dao Henesi!

Ni šest minuta sudijske nadoknade nije pomoglo...

Arsenal je, ako ništa drugo, nastavio tradiciju. Kad god je igrao na današnji datum - 27. decembar - nije izgubio u Premijer ligi. Posljednji put poražen je na 27. decembar daleke 1966. godine od Sautemptona (1:2).

Vulverhempton nije pobijedio Arsenal od septembra 1979. godine. Ovo je prvi remi Vulvsa protiv Arsenala od 1982.godine!

Ali, ovaj bod mu znači kao pobjeda!

REZULTATI 18. KOLA:

Arsenal - Vulverhempton 1:1 (1:1)
/Žervinjo 8' - Flečer 38'/

Svonsi - Kvins Park Rendžers 1:1 (1:0)
/Grejem 14' - Meki 58'/

Norič - Totenhem 0:2 (0:0)
/Bejl 55, 67/

ponedeljak:

Čelsi - Fulam 1:1 (0:0)
/Mata 47 - Dempsi 56/

Bolton - Njukasl 0:2 (0:0)
/Arfa 69', Demba Ba 71'/

Liverpul - Blekburn 1:1 (0:1)
/Rodrigez 53' - Čarli Adam 45'ag/

Mančester junajted - Vigan 5:0 (2:0)
/Park 8', Berbatov 41', 58', 78'p, Valensija 76'/

Sanderlend - Everton 1:1 (1:0)
/Kolbek 26' - Bejns 51'p/

Vest Bromvič - Mančester siti 0:0

Stouk - Aston Vila 0:0

TABELA: Mančester siti 45, Mančester junajted 45, Totenhem /-1/ 38, Čelsi 34, Arsenal 33, Liverpul 31, Njukasl 30, Stouk 25, VBA 22, Everton /-1/ 21, Norič 21, Aston Vila 20, Fulam 19, Svonsi 19, Sanderlend 18, KPR 17, Vulvs 16, Vigan 14, Bolton 12, Blekburn 11 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC