• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Đuriću, podnesi ostavku!

Dosadašnji sportski direktor Partizana pozvao Dragana Đurića da podnese ostavku "u interesu kluba".

 Krstajić: Đuriću, podnesi ostavku! Izvor: MONDO

Najmanje 40 predstavnika medija, kamere, fotoreporteri...sjatili su se danas u Humskoj, u sjedištu Fudbalskog kluba Partizan, jer je konferenciju za novinare održao dosadašnji sportski direktor crno-bijelih Mladen Krstajić.

Upravni odbor Partizana smijenio je Krstajića sa mjesta sportskog direktora prije dva dana, uz obrazloženje da je svojim istupom u javnosti grubo prekršio disciplinu i iznio "nedopustive" kritike na račun čelnika kluba, pogotovo u dijelu finansijskog poslovanja.

Krstajić je poslije te odluke saopštio da "crno-bijela Srbija zaslužuje da zna cijelu istinu".

Prvo što je Krstajić rekao jeste da još ne zna svoj status u klubu.

"Ne znam svoj status. Dobio sam otkaz na sjednici Upravnog odbora, a dan kasnije kada sam došao na posao, rečeno mi je da sam suspendovan. Sada čekam rješenje Disciplinske komisije", počeo je priču dok su sjevali blicevi i dodao:

"Nemam ništa lično protiv gospodina Đurića i ne svetim se nikome. Ne pada mi napamet ni da se ikome pravdam. Đurić se kitio uspjesima Partizana, a sportskom sektoru pripisivao neuspjehe. Pozivam ga da podnese ostavku, jer bi to bio moralni čin i u interesu Partizana".

On ipak ne vjeruje da će se to destiti.

"Opet će dovesti neku klupsku legendu i svima zamazati oči. A toliko je legendi otišlo u posljednje vrijeme, a oni (uprava) su ostali. Đurić se nije pojavio sedam dana, ni u klubu ni u medijima, nisam znao kada i gdje će biti sjednica Upravnog odbora".

Zašto mu je izglasano nepovjerenje?

"Krstajić je dobio otkaz jer je iznjo mišljenje, a ne zbog neuspjeha. Upravni odbor mi je zamjerio da sam nekoga nazvao lažovom i lopovom. Da li sam ja lud? Nikada to nisam izgovorio, samo sam pitao gdje su pare, jer to imam pravo da znam".

Priznao je da su pojedini članovi Upravnog odbora tražili od njega da se izvini.

"Nisam imao razloga i zato se nikome nisam izvinio iako su pojedini članovi to tražili od mene. Tako bih sve bacio pod noge. Stojim iza svega što sam rekao. Nikog ne želim da omalovažavam, samo sam branio sportski sektor. I nebulozne su priče da ja rušim Partizan".

Potpredsednik Mile Jovičić je poslije sjednice izjavio da je Krstajić bio za to da trener kulskog Hajduka Nebojša Vignjević dođe na klupu Partizana.

"To nije tačno! To je rečeno da bi se uzdrmao Krstajić i sportski sektor".

On je iz svog ugla iznio dešavanja prije, za vrijeme i poslije Sekretarijata kluba održanog pošto je ekipa eliminisana iz Evrope.

"Sekretarijat je imao spremnu taktiku... Znao sam šta će se desiti... Predložili su Zorana Milinkovića za novog trenera. Ja sam bio za ostanak Stanojevića, jer ne može da se smijeni trener poslije jednog neuspjeha, a prethodno je donio toliko toga. On i ekipa su popunili 70-80 odsto budžeta. Ako je već odlučeno da se Stanojević smijeni, uz dužno poštovanje prema Milinkoviću, ja sam bio za angažovanje Vignjevića".

Kontakt sa Kuljanima je ostvaren.

"Gospodin Branko Ružić je razgovarao sa Kuljanima, koji su postavili svoje uslove. Vignjević je bio preskup. Znao sam da će epilog biti takav".

Nije mu žao što nije otišao iz Partizana kada je prije nekoliko mjeseci podnio ostavku.

"Onda ne bismo imali deset bodova prednosti i ne bismo igrali u polufinalu Kupa".
Posljednjih dana mnogo je riječi bilo o budžetu. Iznošene su razne cifre...

"To što gospoda Đurić, Jovičić i Vukadinović pominju različite cifre dovoljno govori o tome koliko se često viđaju. Ove godine održano je pet-šest Sekretarijata, samo dva Upravna odbora, kada smo smjenjivani Stanojević i ja, a Skupština nije zasjedala iako je morala prema klupskom Statutu".

Član Upravnog odbora Dragioljub je pominjao i krivične prijave, čak i zatvor...

"Plaćam poreze i u Njemačkoj i u Srbiji... Nikoga ni za šta nisam optužio".

Jovičić je za Krstajića rekao i da je "batina u nečijim rukama".

"Zna se da su im Zečević i Bjeković trn u oku", osmjehnuo se Krstajić i nastavio:

"Volio bih da gospoda iz aktuelne uprave naprave polovinu onoga što su napravili Zečević i Bjeković, koji imaju dovoljno svojih problema da bi se bavili rušenjem onoga što su stvarali decenijama".

Isti potpredsjednik je izjavio da od Partizana nije uzeo ni burek.

"Možda burek nije, ali koliko je popio"...
Krstajić je još ranije izjavio da je Matija Nastasić "poklonjen".

"Bolje vi znate nego ja za koliko je prodan. Da li je normalno da se takav potencijal, koga cijela Evropa poredi sa Nemanjom Vidićem, proda bez sekunda u prvom timu?! A pritom se znalo da Jovanović odlazi, a deda Krstajić prestaje da igra. Kada sam rekao da je Nastasić poklonjen, mislio sam na smiješne pare za koje je prodan".

Ko je odlučio da se takav talenat proda Fiorentini?

"Đurić je alfa i omega, on je presjekao... On o svemu odlučuje".

Postavlja se pitanje da li se sportski sektor pitao za bilo šta tokom prelaznog roka.

"Oko odlazaka nismo, a oko dolazaka jesmo - da bismo bili krivi ako dovedemo pogrešnog igrača".

Sportski sektor se protiviio prodaji Stefana Savića u Mančester siti.

"Ni sada ne znam za koliko je prodan. Pokušao sam, ali nisam bio u mogućnosti da saznam. Niko nas nije konsultovao, a kamoli da smo učestvovali u odluci oko njegovog transfera. Da je Savić ostao, imali bismo mnogo veće šanse da dođemo do Lige šampiona".

Krstajić osuđuje Đurića i zbog namjere da se sastane sa igračima.

"Igrače ne treba miješati u ovu priču. Znam da su bili pozvani na sastanak sa predsjednikom u utorak. Ne mogu da vjerujem da u civilizovanoj zemlji neko ima pravo da drugome prekida odmor predviđen ugovorom".

Upitan je i da li će se kandidovati za predsjednika na predstojećoj Skupštini.

"Neozbiljno je pitanje, a ja sam ipak ozbiljan čovjek. Nemam ambicija da budem predsjednik Partizana i sigurno je da se neću vratiti u klub. Ali, pozivam dvojicu najboljih trenera u zemlji, Stanojevića i Rašovića, da se vrate ako Đurić podnese ostavku. To bi bilo u interesu Partizana".

Krstajić se zahvalio predstavnicima medija.

"Hvala vam na ovako brojnom odzivu i na hrabrosti prilikom izvještavanja iz Partizana. Znam da ste trpili pritiske".

On se našalio i na račun klupskog sajta, koji nije objavio njegovo prethodno obraćanje javnosti.

"Žao mi je što Voja (moderator sajta Vojislav Radojević) nije mogao to da pusti. Ne zamjeram mu. Nadam se da će doći vrijeme kada će se i taj audio zapis naći na Partizanovom sajtu", zaključio je Mladen Krstajić.

(R.J, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC