• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Robi odlučuje o Kataiju i Lekiću

Aleksandar Katai ponuđen je Crvenoj zvezdi na šestomjesečnu pozajmicu, dok bi u subotu Dejan Lekić mogao da bude na "izvol'te". Posljednji sud daće Robert Prosinečki.

 MONDO: Robi odlučuje o Kataiju i Lekiću Izvor: MONDO

Ukoliko ne bude neodoljivih ponuda za igrače koji nisu na transfer listi, sportski menadžment Crvene zvezde gotovo je završio posao u zimskom prelaznom roku i prije 1. januara 2012. godine.

Promocijom Ognjena Ožegovića, Jovana Krnete i Petra Đuričkovića iz svog pogona, dovođenjem Filipa Mladenovića, Luke Milivojevića, Nikole Maksimovića i Filipa Kasalice, odnosno povratkom Marka Perovića i Duška Tošića, trener/sportski dorektor Robert Prosinečki obezbijedio je sebi miran san tokom januara i završetka "pijace".

U planu je da dođe još jedan napadač, po mogućstvu neko iz "B" pogona slavne Barselone, a tek ako se to ostvari ili ne ostvari, Prosinečki će Upravi saopštiti koji su sljedeći potezi. Tačnije, da li će se tražiti četvrto rješenje u špicu pored Kasalice, Ožegovića i Bruna Mezenge, mada centarfora može da odigra i Kristijan Borha.

MONDO saznaje da se, osim potrage za još jednim napadačem, neće juriti za pojačanjima na ostalim pozicijama, koje su sasvim pristojno popunjene.

Jedina stvar koja bi mogla ponovo Crvenu zvezdu da aktivira na tržištu igrača jeste odlazak nekog od prvotimaca koji prvobitno nije bio stavljen na transfer listu. Ukoliko stigne neodoljiva ponuda u klub i potom bude ostvaren transfer, crveno-bijeli će požuriti da na toj poziciji pronađu adekvatno rješenje.

Za sada, izvjesni su odlasci četvorice igrača, koji su prethodne jeseni u većoj i manjoj mjeri konkurisali za prvi tim. Dok se čeka "aktivacija" transfera Lija Adija (Dalijen) i Andrije Kaluđerovića (Inčon), MONDO saznaje da će svakako klub napustiti Milan Vilotić, ali i još jedan bivši kapiten - Nenad Kovačević.

Od ova dva transfera, s obzirom na okolnosti (brz istek Vilotićevog ugovora i Kovačevićeve godine), nije realno očekivati ozbiljnu zaradu, ali bi dvojica igrača koji nisu u planovima Prosinečkog oslobodili mjesta u timu za mlade nade i rasteretili budžet svojim primanjima.

U Zvezdi očekuju da bi mogla i da "iznenadi" neka dobra ponuda za Kadua Mendeša, kojeg je Prosinečki takođe precrtao zbog neadekvatnog odnosa prema klubu i saigračima, odnosno neskrivene želje da napusti Crvenu zvezdu.

"Tim menadžer" Prosinečki trebalo bi uskoro da predoči Upravi svoje mišljenje o dvojici ofanzivnih fudbalera, Aleksandru Kataiju iz Olimpijakosa i Dejanu Lekiću iz Osasune. Prvi je, potvrđeno je MONDU, nuđen crveno-bijelima od strane "bratskog" kluba iz Pireja na šestomjesečnu pozajmicu, a što se drugog tiče, postoji opcija da on bude vraćen u Zvezdino vlasništvo.

Katai je ljetos prešao u Olimpijakos iz Vojvodine, za koju je postigao sedam golova na 33 utakmice, ali je odmah proslijeđen na pozajmicu u OFI. Na Kritu je odigrao samo dve prvenstvene utakmice, pa je Olimpijakos potražio novo rješenje u namjeri da "razigra" talentovanog krilnog napadača.

Crvena zvezda procijenjena je kao klub u kojem bi Katai (20), najviše zbog postavke igre sa dva krilna napadača, mogao da dobije neophodne minute za dalji razvoj, ali... Upravo je na tim pozicijama, lijevog i desnog krila, najjača konkurencija u Ljutice Bogdana.

Prosinečki, ukoliko ne bude neke igrače poslao na nove pozicije, na krilima ima Darka Lazovića, Kristijana Borhu, Marka Perovića, Marka Vešovića i nesuđenu zvijezdu Vinisijusa Pašeka, čija se "eksplozija" očekuje na proljeće, poslije propuštene polusezone zbog loma noge u prvoj utakmici ljetošnjih priprema.

Na sve to, Prosinečki nema baš pravi uvid u Kataijeve kvalitete, jer je mogao da ga prati samo tokom proljećnog dijela prvenstva u sezoni 2010/11. Loša stvar u ovoj ponudi je i kratkoročnost, jer Olimpijakos na ljeto planira da vrati momka iz Srbobrana u svoje redove.

Kada je u pitanju bivši centarfor Crvene zvezde, Lekić, kod njega je od presudnog značaja to da li će Osasuna uplatiti obaveznu ratu do isteka "mjenice" 31. decembra ove godine, odnosno u subotu. Tek tada, Zvezda bi mogla da bira između "povlačenja" ovog fudbalera u svoje redove ili redovnog disciplinskog postupka pred UEFA.

Ukoliko bi Osasuna zakasnila sa uplatom, a Prosinečki zaključio da mu je potreban centarfor kojeg nikad nije gledao uživo i koji je ove sezone odigrao 43 minuta za Osasunu u Primeri (tri puta ušao sa klupe), onda bi Zvezda dobila nazad napadača koji je u sezoni 2009/10 postigao 12 prvenstvenih golova na 27 utakmica.

Ako ne, tada će crveno-bijeli preko UEFA zatražiti svoja novčana sredstva, a Lekić ostati u Pamploni.

Izvjesno je da Prosinečki neće ni razmatrati Lekićev povratak, ukoliko uspije u namjeri da dovede nekog od napadača iz Barselone "B".

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC