• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ziko i drugovi igrali za Sokratesa

Humanitarni meč u Sao Paulu okupio je brojne asove brazilskog fudbala, uglavnom "penzionisane". Ronaldo izdržao poluvrijeme.

 Ziko i drugovi igrali za Sokratesa Izvor: MONDO

Ekipa "Zikovi prijatelji" pobijedila je na stadionu Morumbi "Zvijezde Brazila" rezultatom 7:5 (5:2) u meču posvećenom nedavno preminuloj legendi brazilskog i svjetskog fudbala "Doktoru" Sokratesu.

Utakmica humanitarnog karaktera, koju Ziko organizuje svake godine, prethodnih sedam puta je odigrana u Rio de Žaneiru, ali je za ovu priliku događaj "preseljen" u Sao Paulo, gdje je Sokrates proveo najbolje igračke godine, noseći dres Korintijansa.

Ziko je prije utakmice uručio plaketu Sokratesovom rođenom bratu, takođe bivšem asu Raiju.

Pred oko 35.000 gledalaca, strijelci za pobjednički tim bili su Ziko (dva puta), Ronaldo iz penala, Rai, Nejmar, Lukas i Milton Kruz.

Dvostruki strijelac za "Zvijezde Brazila" bio je Đalminja (oba iz penala), a po jedan gol dali su Ailton (ne onaj iz Verdera i Crvene zvezde), Marselinjo Karioka i Dinei.



Pošto je na terenu bilo ljudi koji imaju po 40, 50, pa i više godina, utakmica je odigrana u rekreativnom ritmu, ali je viđeno mnogo poteza zbog kojih se Brazil i danas smatra autentičnom zemljom fudbala.

Nekada najbolji napadač i fudbaler svijeta, Luis Nazario da Lima Ronaldo, predstavio se publici sa ozbiljnim viškom kilograma, pa ne čudi što je na poluvremenu ostao u svlačionici. Upisao se u strijelce sa "bijele tačke", poslije prekršaja nad Nejmarom.

Nejmar je u posljednjim minutima odlično prošao po lijevoj strani i omogućio Ziku da postavi konačnih 7:5, nakon što je golman Viktor sjajno zaustavio šut glavom Amorosa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC