• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: "Novi Vidić" za kraj!

Promocijom defanzivca Nikole Maksimovića (20), završena su predstavljanja novih igrača u Medija centru FK Crvena zvezda za 2011.

 ZVEZDA: "Novi Vidić" za kraj! Izvor: MONDO

Dovođenjem Maksimovića i Filipa Kasalice iz užičke Slobode, Crvena zvezda je obavila najveći dio posla u zimskom prelaznom roku.

Možda i kompletan posao, pošto je generalni sekretar crveno-bijelih Đorđe Stefanović ostavio samo minimalnu mogućnost da na Marakani bude novih "lasta" i poslije 1. januara.

"Moramo biti svjesni budžeta kojim raspolažemo. Doveli smo što smo htjeli. Važno je da smo to uradili na vrijeme i da će igrači od prvog dana priprema biti na raspolaganju treneru".

Stefanović se potom ogradio popularnom frazom - "nikad ne reci nikad".

"Bilo bi glupo propustiti dobru šansu, ako se pojavi na tržištu, ali prelazni rok za nas je u ovom trenutku završen - bar što se tiče dolazaka. Sada moramo malo da radimo na odvođenju igrača koji nisu u planovima Roberta Prosinečkog".

Li Adi i Andrija Kaluđerović su "vrlo blizu odlaska" u kineski Dalijen, odnosno korejski Inčon, dok je oko drugih fudbalera sa transfer liste bilo kontakata telefonskim putem, a prave ponude očekuju se poslije zvaničnog otvaranja zimske fudbalske pijace.



Nikola Maksimović je deveti novi igrač u odnosu na jesenji dio sezone, poslije Ognjena Ožegovića, Jovana Krnete i Petra Đuričkovića (prekomandovani iz juniorskog pogona), Filipa Mladenovića, Luke Milivojevića, Filipa Kasalice, Marka Perovića i povratnika sa pozajmice Duška Tošića.

"Prosinečki ga je 'pikirao' još sredinom polusezone. U mečevima protiv nas i Partizana pokazao je kvalitet koji sigurno može da koristi Zvezdi. Potpisali smo četvorogodišnji ugovor i on će se priključiti ekipi od starta priprema 10. januara", objasnio je Stefanović.

Maksimović je povukao paralelu između godine njegovog rođenja (1991) i Zvezdinog trijumfa u Kupu evropskih šampiona.

"Drago mi je što sam postao član Zvezde. Hvala Slobodi, koja je omogućila ovaj transfer, kao i treneru Prosinečkom, čija sam želja bio. Siguran sam da ću opravdati njegovo poverenje".

Na pitanje da li ima idola među brojnim legendarnim štoperima Crvene zvezde, odgovorio je da je to njegov zemljak Nemanja Vidić.

"I on je došao u Zvezdu iz Slobode i dalje nastavio preko Spartaka iz Moskve do Mančester junajteda. Krenuo sam njegovim putem, ali moram još mnogo da radim da bih ga dostigao", realan je mladi Maksimović.

Upitan da li ga je tražio i Partizan, odgovorio je da zna samo za kontakte Slobode sa Zvezdom i Vojvodinom.

"Zvezda je bila najkonkretnija, a Slobodi sam rekao da ako već postoji ta ponuda, da želim da razgovaraju sa njima".

Đorđe Stefanović naglasio je da su svi igrači od Prosinečkog dobili program rada tokom pauze i da će biti kažnjen svako ko se 10. januara na Marakani, eventualno, pojavi nespreman.

(N. J. - I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC