• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić: Prekršili smo Statut, pa šta?!

Ratomir Babić rekao da je član UO Partizana jer je "lijep, nosi kravatu i voli ga predsjednik" i priznao da godinama nije dao ni dinar klubu.

 Babić: Prekršili smo Statut, pa šta?! Izvor: MONDO

Javnosti se obratio i Ratomir Babić, član Upravnog odbora Partizana, poslije smijenjivanja i novog obraćanja javnosti Mladena Krstajića.

"Dugo sam u upravi Partizana, oko 20 godina. Zato imam uvid u cijelu situaciju. U klub je uloženo mnogo sredstava, mnogo smo uradili i ne bi bilo lijepo da se to sada urušava"

On ipak ne misli da se klub urušava.

"To kažem zbog Krstajićeve priče da fasada truli. Nije mi jasno zašto se baš sada pojavila ta priča? Koji su motivi? Poslije eliminacije iz Evrope uspjeli smo da se stabilizujemo i kada smo ušli u mirne vode, došlo je do ovoga".

Osvrnuo se Babić i na konstataciju bivšeg sportskog direktora koji je izjavio da "štiti sportski sektor".

"A od koga ga štiti?", zapitao se Babić i nastavio:

"On je čovjek koji je doskora igrao u Partizanu i za te dvije godine je uzeo oko 800.00 evra, pa je neumjesno da pita gdje su pare".

Krstajić je pozvao predsjednika Dragana Đurića da podnese ostavku kako bi se vratili treneri Aleksandar Stanojević i Vuk Rašović.

"Nije ovo trgovina. Da ode jedan, a da dođu dvojica. Krstajić je bio u Bundesligi, to je ozbijan sistem, i zna da toga nema nigdje u svijetu".

Reagovao je Babić i na Krstajićevo pitanje "gdje su pare".

"Pare su u klubu. Trebalo je da pita nekoga od nas ako nije znao gdje su, a ne da to pita javno".

Nijednom nije postavio to pitanje.. za finansijske stvari u klubu su zaduženi gen sek i predsjednik i trebalo je s njima da priča.

Ostalo je nejasno i da li je Krstajić smijenjen ili suspendovan.

"Smijenjen je, ali generalni sekretar je na bolovanju i još nije odrađena papirologija".

Na konstataciju novinara da je Đurić najavio da predsjednik treba da klubu da 500 hiljada evra, a članovi UO po 250, Babić je rekao:

"Ja nekoliko godina nisam dao ni dinar, kao i još nekoliko članova Upravnog odbora. U stvari, ne znam da li su ostali davali".

Upitan zašto je onda član UO, odgovorio je:

"Zato što sam lijep, nosim kravatu i predsjednik me voli".

I on je priznao da niko ne poklanja pare Partizanu već ih pozajmljuje.

"U pitanju su pozajmice. Klub ne može da živi bez kredita i da se ne bi uzimali krediti od banaka, da se ne bi 'udarala' kamata, članovi UO daju beskamatne pozajmice i tako pomažu klubu, a kad se stanje stabilizuje oni ta sredstva uzimaju nazad. Nekoliko članova još nije uzelo svoja sredstva".

Zatim je pokušao da pojasni šta zahtjeva članstvo u UO.

"Nije sve u parama. Postoji mnogo načina da se pomogne klubu. Ja sam uz omladinsku školu 20 godina. Mnogo sam uradio".

Dakle, Babić je u UO zbog starih zasluga.

"Da".

Ne želi Babić žurbu kada je u pitanju novi sportski direktor.

"Ima vremena za odluku. I u Ligu šampiona smo ušli bez sportskog direktora, jer je tu funkviju obavljao koordinator za sportska pitanja Albert Nađ. Nije to toliko veliki problem koliko se predstavlja".

Pokušao je Babić da pojasni zbrku nastalu oko različitih budžeta, koje su u javnost izneli predsjednik Dragan Đurić, potpredsjednik Mile Jovičić i član UO Dragoljub Vukadinović.

"Naš budžet iznosi oko 10-12 miliona, ali su budžetska sredstva veća i ona se kreću oko 20 ili nešto više miliona. FSS će do 15. janura donijeti novi Statut, pa ćemo mi u narednih mjesec dana organizovati našu Skupštinu gdje ćemo promijeniti Statut kako bismo ga usaglasili. Do tada bi trebalo da dobijemo i reviziju budžeta, pa ćemo na toj Skupštini moći da vidimo sve i da razjasnimo pomenute brojke".

On smatra da podjela na upravu i sportski sektor ne smije da postoji.

"To je vještačka tvorevina. Sportski sektor ne može da funkcioniše ako mi ne obezbijedimo sredstva. Ta djeca Partizana su stvarana u klubu i u njih je ulagano. Sve je to stvorio Partizan".

U svakodnevnom je kontaktu sa Đurićem, a o statusu Aleksandra Stanojevića je rekao:

"Ne možemo da ga smijenimo na osnovu izjava u medijima. Čekamo da se vrati i onda ćemo pričati s njim. Možda i ostane".

Moglo bi da se desi da se Stanojević u Beogradu pojavi dan pred početak priprema prvog tima, tada podnese ostavku, pa da igrače nema ko da "prozove".

"To se neće desiti. Ukoliko se ne vidimo, zvaćemo ga i raspitati se šta se događa. Krstajić je rekao lijepu stvar da se igrači ne miješaju u ovo i da se što bolje spreme za početak priprema".

Babić je priznao da je prekršen Statut, jer nije održana sjednica Skupštine, ali za to ne mari.

"Prekršili smo Statut, pa šta?! Nismo hjteli da za mjesec dana sazivamo dvije sednice. Neka Skupština procijeni da li smo povrijedili Statut, pa ako jesmo neka nas smijene".

Krstajić je smijenjen zbog povrede Statuta, jer je javno kritikovao predsjednika i upravu. A kada je uprava prekršila Statut, nikom nije uručen otkaz.

"Pa nismo ista ravan", zaključio je Ratomir Babić.

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC