• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti u Parizu: Titula!

Lider francuskog prvenstva imenovao je Italijana Karla Anćelotija za novog trenera, umjesto Antoana Kombuara, kome je zvanično uručen otkaz.

 Anćeloti u Parizu: Titula! Izvor: MONDO

Nekadašnji trener Parme, Juventusa, Milana i Čelsija trebalo bi da ostane u Pari sen Žermenu do leta 2014, dok je dolazak bivšeg kapitena engleske reprezentacije Dejvida Bekama pod znakom pitanja.

Odmah po predstavljanju, iskusni italijanski taktičar rekao je:

"Pričao sam sa Leonardom nekoliko puta od avgusta o mom eventualnom dolasku u Pariz. Vjerujem da sa ovim momcima mogu da uradim nešto veliko. Sve su se stvari poklopile. Klub ima ogromne ambicije i ja sam veliki entuzijasta što se tiče ovog projekta".

On je dodao da je uzbuđen što ima priliku da radi u još jednoj "fudbalskoj" zemlji, da će uvijek pamtiti atmosferu u Engleskoj u kojoj je vodio Čelsi, ali da je srećan što će upoznati fudbal i rad u fudbalu u Francuskoj, Parizu...

"Radujem se novoj avanturi", istakao je bivši trener Čelsija, Milana, Juventusa...

Anćeloti (52) će debitovati 8. januara, u meču Kupa Francuske protiv jednog nižerazrednog tima, a sa ekipom će već u nedjelju otputovati na mini-pripreme u Katar.

Zanimljivo je da je Kombuar dobio četiri miliona evra na ime obeštećenja zbog jednostranog raskida saradnje, dok će Anćeloti sa šest miliona evra po sezoni biti najbolje plaćeni trener u istoriji francuskog fudbala!

Sportski direktor "svetaca", Brazilac Leonardo, svojevremeno je bio Anćelotijev igrač u Milanu, a prvi asistent u stručnom štabu biće mu Klod Makelele.

"Klod ima ogromno iskustvo i mnogo će mi pomoći u radu", rekao je Anćeloti, koji je za kraj istakao da su ambicije kluba - izrazito visoke.

"Sa PSŽ želim titilu prvaka Francuske ove sezone, prvu poslije 1994. godine. To je cilj, a potom i da poslije dugo vremena zaigramo u Ligi šampiona".

PSŽ na polovini sezone ima tri boda više od drugoplasiranog Monpeljea.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC