• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Reći ću sve o Zvezdi i navijačima

Golman Partizana, nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde, ostaje crno-bijeli zbog Lige šampiona. O nadimku "Mustafa"...

 Stojković: Reći ću sve o Zvezdi i navijačima Izvor: MONDO

Milko Đurovski, pa Vladimir Stojković. Od prelaska nekadašnjeg napadača Crvene zvezde u Partizan prošlo je mnogo godina. A onda je golman Stojković ponovo zapalio javnost uradivši isto ono što i čuveni Milko.

Stojković se, u međuvremenu, ustalio među stativama gola Partizana. U 2011. godini Stojković je primio samo 19 golova, računajući prvenstvem kup i evropske utakmice.

Ova godina će mu osim uspjeha sa Patizanom, ostati u sjećanju i po rođenju sina Lava. Ali i po tome što se poslije "izgnanstva", vratio u reprezentaciju Srbije. Užasna događanja u Đenovi, uoči meča Italija - Srbija, za posljedicu su imale to da Stojković bude sklonjen iz nacionalnog tima. Pred kraj ove godine, međutim, vratio se u reprezentaciju.

I dalje ga, međutim, vrijeđaju navijači Crvene zvezde. Na posljednjem "vječitom derbiju" bio je meta navijača Zvezde koji su ga gađali svim i svačim. Nije ustuknuo.

"Pomirio sam se sa utiskom da ću vječno biti predmet navijačkih polemika i prepucavanja. Ako bih rekao da su dva + dva = četiri, vjerovatno bi pristalice Zvezde uzvratile da nisam u pravu, da lupam", kaže Stojković u novogodišnjem intervjuu "Sportskom žurnalu".

Stojković ističe da na to više ne obraća pažnju, ali najavljuje da će "najkasnije za godinu dana reći sve što ima na temu Zvezde i njenih navijača".

"Znao sam da će biti posljedica (poslije prelaska u Partizan od čega je prošlo 18 mjeseci), ali ni tad se nisam busao u grudi da sam naprasno postao Grobar. Svi su znali gdje sam bio i šta sam radio prije toga, ali ne vrijedi objašnjavati. Najkasnije za godinu dana reći ću sve šta imam na temu Zvezde i njenih navijača. Sve prethodno izrečeno iznosi svega pet odsto istine koju namjeravam da otkrijem", rekao je Stojković.

Navijače Crvene zvezde posebno je iritirala majica koju je nosio i pokazao na jednom od prethodnom derbija, koji je Partizan dobio. Na njoj je pisalo: "Oprostite mi ružnu prošlost".

Nadenuli su mu i nadimak - "Mustafa". Sa razglasa stadiona Crvene zvezde jednom prilikom puštena je i pjesma: "Janičar". Jasna aluzija na njegov potez prelaska iz Zvezde u Partizan.

"Mustafa? Hm, maštovito. Malo škakljivo i provokativno, ali svakako originalno. Imaju pravo da mi pjevaju šta god hoće", kaže Stojković.

U međuvremenu, Stojković je postao pravi Grobar. Nije tajna da je omiljen među saigračima i u stručnom štabu.

"Prilikom dolaska, znao sam da sam u Partizanu niko i ništa. Stigao sam da tek nešto postanem. Nisam znao kako će me prihvatiti. Sreća moja, naišao sam na ljude kakve sam mogao da poželim. Fasciniran sam kako su me prihvatili. Prošlo smo, u međuvremenu, mnogo toga zajedno. Borili se za uspjehe od ujutru do uveče, bili nerazdvojni na Teleoptiku...", kaže Stojković.



Na posljednjem "vječitom derbiju" (Partizan dobio 2:0), navijači Zvezde su ga vrijeđali, gađali ga...On je ostao hladan kao špricer.

"Zato sam u Partizanu. Drago mi je što su to primjetili novinari i navijači, a prevashodno treneri Aleksandar Stanojević i Goran Pandurović. S druge strane, važniji mi je rezultat. Da smo Lazar, Zvone ili ja briljirali, a ekipa gubila, ništa ne bi bilo slatko kao sad, na +10", rekao je golman Partizana.

Stojković ističe da su atmosfera u ekipi, uz kvalitet i stručnost presudili u korist dominacije Partizana u domaćim okvirima.

"Bili smo najbolji u svemu. Uprkos problemima, zadovoljan sam 2011. godinom. Osvojili smo 'duplu krunu', opet smo na vrhu, igrali smo sjajan, takmičarski fudbal posljednjih šest mjeseci", rekao je Stojković.

"HOĆU DA SE ODUŽIM PARTIZANU"



Ono što želi u sljedećoj godini je Liga šampiona, odnosno da se ispravi nepravda koja je Partizan zadesila protiv Genka.

"Nadam se da je negdje ostala zapisana nepravda u susretima sa Genkom. Prizivamo Ligu šampiona, ali najprije da odbranimo titulu", rekao je Stojković.

To znači da ne razmišlja o odlasku u inostranstvo:

"U ovom trenutku, ne. Pošto sam saznao da nas u kupu čekaju dvije teške polufinalne utakmice (protiv Crvene zvezde), a u prvenstvu je +10, prilika je da se polako zagrijavamo za Evropu. Zato sam riješio da ostanem, kako bih na ljeto pomogao Partizanu da uđemo u Ligu šampiona. Prije godinu o po dana kad je ekipa već bila dio elite, moj cilj je bio da se odužim ljudima iz kluba da zajdno napadnemo takmičenje koje nam je ljetos izmaklo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC