• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Abubakar Oumaru: Najbolji sam!

Napadač Vojvodine nema dilemu ko je trenutno najbolji fudbaler u Srbiji. Najviše se plaši snijega i lavova. Poruka za "firmaše": "Radovaćemo se trofeju u kupu!".

 Abubakar Oumaru: Najbolji sam! Izvor: MONDO

Abubakar Oumaru je jedan od najomiljenijih igrača Vojvodine među njenim navijačima. Kamerunac je strah i trepet za protivničke golmane, pa je tako, recimo, od golmana Partizana, Vladimira Stojkovića dobio pohvalu: "Nezgodni su svi napadači iz Vojvodine, pogotovo Oumaru. Baš mi ne leži".

Oumaru je pun samopouzdanja. Da je to tako svjedoči i njegov odgovor u intervjuu "Sportskom žurnalu" na pitanje ko je najbolji fudbaler u Superligi Srbije:

"Abubakar Oumaru. Stvarno tako mislim. Ne priznajem da je iko bolji od mene".

Kamerunac je opasan, ali ima nečega ili nekoga koga se i on plaši - snijega i lava. Ali, i djevojke Kristel.

"Više se bojim lava od snijega, pa ko se ne boji cara životinja. Ali, ja ih nikad nisam vidio, ni u kavezu. Jednom, kad smo zbog aviona morali da prespavamo u Najrobiju, moje društvo je išlo u zoološki vrt, najviše zbog lavova. Ja nisam. ne osjećam se lijepo kad me lavovi gledaju".

Životni put ga je nekako doveo do Srbije. Kako?

"Htio sam da igram u Evropi. Kina je daleko, niko te tamo ne vidi. Srbiju sam odabrao, jer znam da je odavde naći klub u Francuskoj ili Njemačkoj. To je moj sljedeći cilj".

Najprije je igrao za Crvenu zvezdu, a poslije osam mjeseci i 13 utakmica u crveno-bijelom dresu, prešao je u OFK Beograd, gdje mu je, kaže, "bilo lakše i opuštenije".

Prema njegovim riječima, Marko Mišković je odigrao ključnu ulogu u njegovom transferu u Vojvodinu. "On brine o mojoj karijeri, dobri smo, znamo se iz Crvene zvezde".

"U Vojvodini mi je odlično, nemam zamjerku. To je veliki klub, organizovan, sa izvanrednim uslovima", kaže Oumaru.

Upitan na šta se najteže navikao u Srbiji, odgovorio je na vožnju i saobraćajnu gužvu dok je živio u Beogradu i na psovke.

"U početku nisam znao da li je ljut onaj koji psuje i da li ja treba da uzvratim. Poslije sam naučio da u Srbiji psovanje najčešće ne znači ništa, jer se psuje onako, samo da se nešto kaže", kaže Kamerunac, koji je lako savladao srpski jezik.

On je potvrdio da su Srpkinje mnogo lijepe, ali da je on vjeran djevojci Kristal, koja je nedavno bila u Srbiji.

"Prvi put je bila ovdje i oduševljena je. Najviše joj se sviđaju ljudi, kao i meni. Voli to što ste ljubaznii što se stalno šalite", kaže Oumaru.

Kako ide ljubav na daljinu?

"Malo telefonom razmjenjujemo poruke, a mnogo više preko skajpa. Ponekad to potraje sat, dva...Nekad se i posvađamo se. S moje strane nikad, ali s njene često. Baš se nešto naljutila kad smo pričali pred moj polazak za Kamerun. Ma, ništa strašno, sve se to zaboravi kad se sretnemo", iskren je napadač Vojvodine, koji je objasnio da mu je Abubakar ime, a Oumaru prezime.

Navijačima Vojvodine je za 2012. godinu poželio da se zajedno raduju peharu u Kupu Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC