• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Brazilci opravdali izostanak

Brazilci opravdali kašnjenje na početak priprema. I Kolumbijac Borha imao probleme sa avio-kartama. Spremaju se odlasci.

 ZVEZDA: Brazilci opravdali izostanak Izvor: MONDO

Pojedini inostrani fudbaleri Crvene zvezde nisu se pojavili u utorak na prozivci, odnosno početku priprema za proljećni dio sezone.

Brazilci Kadu Mendeš, Evandro Goebel, Vinisijus Pašeko i Kolumbijac Kristijan Borha nisu došli na vrijeme, iako je još u ponedjeljak trebalo da budu u Beogradu. MONDU je u klubu rečeno da su se Kadu i Evandro pojavili u srijedu i pokazali avionske karte iz kojih se zaista vidi da je došlo komplikacija prilikom leta iz Brazila.

Pašeko je tražio i dobio dozvolu da se zadrži u Brazilu duže zbog porodičnih problema, dok je Borha naknadno svoje kašnjenje obrazložio istim razlozima, pa će sa njim biti razgovora kada se bude vratio. Od dolaska u Crvenu zvezdu, Borha nije napravio ni najmanji prestup, ali će ga klub ovog puta kazniti ukoliko ne bude iznio vjerodostojne razloge za kašnjenje na pripreme.

Do subote u Ljutice Bogdana očekuju da se pojavi novajlija iz Gane, Natanijel Asamoa. Ovaj mladi napadač dobio je papire u srpskom konzulatu u Nigeriji i sada samo treba da se "domogne" Srbije, a onda će početi njegovo 20-dnevno dokazivanje na treninzima crveno-bijelih, poslije čega će trener i sportski direktor Robert Prosinečki odlučiti da li je on igrač za Crvenu zvezdu ili ne.

Prosinečki je tražio i dobio "90 odsto pojačanja do 10. januara 2012. godine", odnosno početka priprema za nastavak sezone.

Jedini transfer koji je "smio" da kasni, u dogovoru Prosinečkog i uprave, bio je eventualni novajlija iz inostranstva na mjestu špica i to na tome će se raditi do kraja prelaznog roka, 9. februara.

Sada, kada je igrački kadar za proljeće puno izazova gotovo kompletiran i poslat na ispitivanja fizičke spremnosti, top menadžment crveno-bijelih može u punoj mjeri da se okrene odlascima, odnosno igračima na koje Prosinečki ne računa.

Li Adi (Dalijen), Bruno Mezenga (Orduspor) i bivši kapiten Nenad Kovačević (raskid ugovora) već su napustili klub, a svi su izgledi da će i ostatak igrača koji nisu u takmičarskom pogonu na jedan, drugi ili treći način napustiti Ljutice Bogdana.

MONDO saznaje da će Crvena zvezda u narednih nekoliko dana pokušati u punoj mjeri da rastjereti i igrački kadar u fizičkom smislu te riječi, ali i budžet predviđen za plate fudbalera, tako što će se razići sa igračima koji su višak.

Prvi način bio bi transfer, drugi sporazumni raskid ugovora, a treći, ukoliko postoje motivi za to, pozajmica.

Milan Jeremić i Savio Oliveira do Vale u utorak su pristali na raskid ugovora sa crveno-bijelima, a sličan dogovor mogao bi da bude sklopljen i sa Nikolom Ignjatijevićem, Markom Mugošom... Za Stevana Reljića zainteresovani su Rad i Borac iz Čačka, Goran Čaušić biće ponuđen na pozajmicu, na kavim su trenutno Bojan Đorđević (Napredak), Nemanja Nikolić (Napredak) i Vladan Binić (Radnički).

Za Milana Vilotića i dalje se traži odgovarajući angažman u inostranstvu i on je prioritet u tom smislu, jer će za šest mjeseci biti slobodan igrač, a Prosinečki svakako neće računati na njega.

Generalni sekratar kluba Đorđe Stefanović prvog dana priprema za novu sezonu rekao je da su Kadu Mendeš i Andrija Kaluđerović blizu odlaska u klubove sa Dalekog Istoka, iako je još od polovine decembra bila "gotova stvar" kada je Kaluđerovićev odlazak u južnokorejski Inčon u pitanju. Nešto se u međuvremenu izjalovilo po tom pitanju, šta tačno, nije poznato...

Bilo kako bilo, Kaluđerović se uredno pojavio na prozivci prvog dana priprema, a da li će putovati u Budvu sa ekipom, ostaje da se vidi.

Do polaska u Crnu Goru trebalo bi da bude razjašnjen i status dvojice igrača koji nisu bili u prvom planu kod Prosinečkog, prvi je Danijel Mihajlović koji godinu i po dana ima problema sa povredama, a drugi Miloš Trifunović, koji je prethodnu kalendarsku godinu proveo na pozajmici u Bunjodkoru, igrao dobro, ali se nije izborio za transfer. Njima će vjerovatno biti pružena šansa tokom ovih priprema da se dokažu u inače renoviranom timu u kojem su mnoge pozicije "otvorene".

Mediji su prethodnih dana pisali i o tome da se Arsenal navodno interesuje kod CSKA iz Moskve za usluge mladog Uroša Ćosića, koji se već godinu dana nalazi na pozajmici u Crvenoj zvezdi, a koji ima trogodišnji ugovor sa Moskovljanima, kao i to da se klubovi iz Bundeslige, poput Volfsburga, Frajburga i Kajserslauterna interesuju za aktuelnog kapitena Nikolu Mikića i da su spremni da plate milion i po evra za njega.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC