• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajednica ponovo traži proširenje lige

UO Zajednice fudbalskih klubova Superlige ponovo je zatražio od Izvršnog odbora FSS da se već od naredne sezone liga proširi sa 12 na 16 klubova.

 Zajednica ponovo traži proširenje lige Izvor: MONDO

Prema Statutu FSS, promena sistema takmičenja i povećanje broja klubova u elitnoj treba da stupi na snagu od sezone 2009/10, ali Zajednica ponovo traži da to bude već od ove jeseni.

U tom cilju Zajednica klubova Superlige je formirala petočlanu radnu grupu koja do nedelje treba da napravi model na koji način bi se popunila buduća Superliga.

Prema Statutu FSS, odluku o proširenju lige donosi Izvršni odbor, koji posle postavke bivšeg predsednika Zvezdana Terzića uopšte ne funkcioniše, već sve odluke donosi Odbor za hitna pitanja.

"Zajednica klubova Superlige traži da proširenje lige stupi na snagu već ove godine i da u narednih pet godina u elitnoj ligi igra 16 klubova. Motiv za to je isključivo sportski i nikakvih drugih razloga nije bilo za ovakav naš zahtev", rekao je predsednik Zajednice Superlige Aca Bulić na konferenciji za novinare.

Generalni sekretar Zajednice Superlige Miodrag Janković je rekao da je Crvena zvezda dala predlog, koji treba da se uputi Ministarstvu finansija, da domaći klubovi prilikom transfera igrača u strane klubove ne plaćaju PDV od 18 odsto, već da to rade strani klubovi.

Upravni odbor Zajednice klubova Superlige zaključio je da je protekla sezona završena uspešno i bez većih problema i potresa i da su svi postignuti rezultati registrovani. Detaljnijih analiza, medjutim, na sastanku, kome nisu prisustvovali predstavnici Vojvodine i Mladost iz Lučana, nije bilo.

Bulić je rekao da je asocijacija na čijem je čelu zadovoljna kako se odvijaju vanredni izbori u fudbalskoj organizaciji na svim nivoima. On je, medjutim, demantovao da pripada novom talasu u našem fudbalu koji je poznat pod nazivom "Pokret za promene".

"Nisam član tog 'Pokreta za promene'. Poznajem, medjutim, mnogo ljudu iz tog pokreta i pozitivno gledam na to što oni rade. Uostalom, zbog takvih ljudi koji treba da udju u upravljački stroj srpskog fudbala smo i organizovali vanredne izbore", rekao je Bulić.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC