• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Nadam se da nisu krivi!

Fudbalske zvaničnike zatekla je vest o hapšenje predsednika FK Vojvodina i trojice sudija

 Terzić: Nadam se da nisu krivi! Izvor: MONDO

Predsednik FSS Zvezdan Terzić rekao je da ne želi da komentariše hapšenje sudija i predsednika kluba dok se istraga ne završi, ali je obećao da će oni biti "zauvek odstranjeni iz fudbala" ako se optužbe dokažu.

"Neozbiljno bi bilo da komentarišem pre nego što zvanično saznam za koju utakmicu se terete i dok se ne završi istraga. Sigurno je samo da ako se optužbe dokažu, takvim ljudima neće biti mesta u fudbalu", rekao je Terzić u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

"Iskreno se nadam da se neće dokazati da su se ovi ljudi bavili nečasnim radnjama", dodao je Terzić.


MUP Srbije priveo je večeras predsednika fudbalskog kluba Vojvodina Ratka Butorovića, kao i direktora sportskog centra "Vojvodina" Milana Čabrića, fudbalske sudije Mihaila Jeknića i Borislava Kašanskog, kao i bivšeg sudiju Gorana Kovačića pod optužom da su davali i uzimali mito i nameštali fudbalske utakmice.

Terzić se nalazi na putu ka Zagrebu, gde će se u četvrtak održati kongres UEFA. Predsednik FSS rekao je da će pitati za savet "svog prijatelja" Mišela Platinija, prvog čoveka evropskog fudbala.

"Sada jedino mogu da zahtevam da sudijska organizacija korektno i profesionalno radi posao, a proverićemo i kako je komisija ocenila spornu utakmicu i da li je bilo gledanja kroz prste", rekao je Terzić.

Policija nije objavila koju utakmicu su privedeni nameštali, ali se nezvanično saznaje da je u pitanju meč Mladost - Vojvodina, koji je novosadski klub dobio 1:0 u 16. kolu, odigranom 12. decembra.

"Ne sećam se kako su ocenjene utakmice, ali znam da su svi organi FSS ocenili rad komisije kao dobar. Ako se ispostavi da je to bilo neosnovano, preduzećemo neke radnje", rekao je Terzić.

Javnost u Srbiji godinama priča o kriminalnim radnjama u fudbalu, ali ozbiljnije policijske istrage nije bilo do prošle godine. Na prvenstvenom meču Crvena zvezda - Hajduk navijači su napali i teško povredili žandarma, posle čega su privedeni čelnici beogradskog kluba, a tada je počelo više da se govori o "fudbalskoj mafiji". Kriminalne radnje u fudbalu bile su i tema serijala emisija "Insajder" televizije B92, u kojoj je pominjan, izmedju ostalih, i Butorović.

"Sigurno je da je urušen imidž fudbala, ne svidja mi se šta se dešava, posebno u poslednja dva meseca, jer smo se mnogo trudili da popravimo taj imidž. Želim da sačekam da se završi istraga, jer je danas najlakše okaljati čoveka, kao da su sve ove priče naručene", rekao je Terzić.

Predsednik Udruženja fudbalskih sudija Srbije i predsednik Komisije za praćenje sudjenja na našim fudbalskim terenima, Bogoljub Stepanović, izjavio je da je iznenadjen informacijom o hapšenju dvojice njihovih članova, zbog sumnji da su primali mito i nameštali utakmice.

U izjavi Tanjugu Stepanović je rekao da će se sudijska organizacija tim povodom oglasiti u toku sutrašnjeg dana, istakavši da niko iz njegovog okruženja "neće zabiti glavu u pesak pred ovakvim dogadjajima".

"Iznenadila me je vest koju sam čuo preko sredstava informisanja. Kolega Djordje Žutić, sa kojim zajedno radim u Komisiji za praćenje sudjenja, potvrdio je da je vest tačna, ali u ovom trenutku ne znamo nikakve detalje, osim onoga što smo čuli", rekao je Stepanović.

Komisija za praćenje sudija je arbitražu na našim prvoligaškim terenima prošle godine ocenila pozitivno, a tada je navela da ima "tendenciju blagog porasta kvaliteta".

Članovi komisije, medjutim, u više navrata su oštro kaznili pojedine sudije za propuste na superligaškim i prvoligaškim terenima, pa su čak i naše najbolje sudije privremeno skidali sa internacionalne liste i izricali im zabranu sudjenja na domaćim terenima.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC