• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koji igrači se tresu zbog odlaska Kapela?

Da li će Bent, Kerol i Beri ostati reprezentativci i kod budućeg selektora Engleske, vjerovatno Rednapa? Hoće li on konačno uvrstiti Ričardsa, Defoa i Staridža?

 Koji igrači se tresu zbog odlaska Kapela? Izvor: MONDO

Svaka promjena trenera, odnosno selektora, znači i da će nekome svanuti, a nekome se smrknuti.

Tako je i sada u Engleskoj. Dan poslije neočekivanog odlaska Fabija Kapela sa mjesta selektora "Gordog albiona" i najavljenog postavljanja Harija Rednapa na tu "opasnu" funkciju, mediji su već počeli sa različitim analizama. Jedna je - kog fudbalera će "boljeti" Kapelov odlazak, a ko će iz svega profitirati.

Italijanski taktičar otišao je u trenutku kada je započeo podmlađivanje nacionalnog tima, u koji je uvrstio 20-godišnjake poput Džeka Rodvela, Adama Džonsona, itd. Ali, Kapelo je imao neke svoje favorite, zbog kojih se Englezima "dizala kosa" na glavi. Takođe, bilo je i onih za koje su navijači smatrali da "moraju" da igraju, ali ih je selektor "kulirao".

U najkraćim crtama, Kapelov odlazak mogla bi da bude dobra vijest za Miku Ričardsa iz Mančester sitija, Džermajna Defoa iz Totenhema i Danijela Staridža iz Čelsija. Njih trojica, iako su više-manje briljirali u svojim klubovima, nisu bili miljenici sada već bivšeg selektora.

Od pomenutih, najmanje je igrao Defo, ali on je dugo bio standardan u nacionalnom timu, a i vjerovatno je da će na mjesto selektora doći njegov menadžer iz Totenhema, Rednap, koji bi "poznanstvo" mogao da upotpuni povratkom Defoa u reprezentaciju. Kod Ričardsa i Staridža nema šta mnogo da se priča, oni su nezamjenljivi u svojim timovima, igraju odlično i zaista je bilo kontroverzno to što kod Kapela nisu igrali...

A, s druge strane, odlazak Kapela mogao bi da znači i oproštaj Darena Benta iz Aston Vile, Gareta Berija iz Mančester sitija i Endija Kerola iz Liverpula... Njih trojica, iako igraju ispod prosjeka (najblaže rečeno) u svojim klubovima, nisu brisani sa Kapelovih spiskova. Oni su bili neka vrsta "bijelog medvjeda".

Bent je bio i ostao reprezentativac, uprkos tome što je za Vilu pogađao tek povremeno i imao utakmice u kojima je promašivao nemoguće, a potom poslije nekoliko kola rešavao duele sjajnim golovima. Ljevonogi Beri bio je nezamjenljiv u "albionu" dok je bio standardan u Sitiju, a ostao je gotovo nezamjenljiv i kada je ovaj 30-godišnjak izgubio korak sa paklenom konkurencijom u timu Roberta Manćinija.

Šta tek reći za Kerola? Ni navijači Liverpula više ne vjeruju da ovaj preskupi napadač može da pogodi mrežu, pa kako da vjeruju i navijači ostalih klubova, koji mu se podsmijavaju? Dok na Enfildu smišljaju šta da rade sa Kerolom, kojeg su platili 35 miliona funti Njukaslu, on je i dalje bivao pozivan kod Kapela...

Ostaje dilema i da li će iskusni Rednap, ako uopšte prihvati da naslijedi Kapela, odmah ili postepeno napraviti rez u nacionalnom timu, u kojem su neki sjajni fudbaleri poput Franka Lamparda, Stivena Džerarda, Rija Ferdinanda i naročito smijenjenog kapitena Džona Terija, u više navrata dokazali da skupa i zajedno - ne mogu da naprave ozbiljan rezultat.

Vrijeme će pokazati!

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC