• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gojan pogodio, Evandro nije - poraz Zvezde

Tjanđin Teda pobijedio je Crvenu zvezdu. Rumun Lusijan Gojan realizovao je jedanaesterac, dok "desetka" crveno-bijelih Evandro Goebel nije - 0:1.

 Gojan pogodio, Evandro nije - poraz Zvezde Izvor: MONDO

Osmi meč ove zime i drugi poraz fudbalera Crvene zvezde.

Osvajač kineskog Kupa i desetoplasirani tim prošlogodišnjeg prvenstva najmnogoljudnije zemlje svijeta, Tjanđin Teda, pobijedio je crveno-bijele u petak predveče, po hladnom vremenu u Antaliji - 0:1 (0:1).

Jedini gol za Tedu, koja je prije nekoliko dana savladala i Rad rezultatom 2:0, postigao je Rumun, Lusijan Gojan. Nakon što su ga u devetom minutu, u kontra napadu, oborili Jovan Krneta i Filip Stojković, Gojan je odlučio da sam izvede penal i bio je precizan, Miloš Vesić nije imao šanse - 0:1.

U utakmici sa malo prilika, ekipa Roberta Prosinečkog bolju nije mogla da ima od one u 35. minutu, kada je poslije duplog pasa Filipa Jankovića i Evandra Goebela, ovaj drugi oboren u kaznenom prostoru protivnika. Sudija je drugi put na meču pokazao na bijelu tačku, kao i Gojan, Evandro se odlučio da kao faulirani igrač izvede penal i... promašio je.

Ženju Song odbranio je udarac Brazilca nogama.

Prije penala za Zvezdu, Vinisijus Pašeko je dva puta bio u izglednoj situaciji da postigne gol, jednom je zakasnio na pas Filipa Kasalice, kada je Užičanin mogao i sam da savlada Songa, a drugi put kada mu je u gol šansi Kasalica poslao loptu "iza leđa".

U drugom dijelu igre, najagilniji bio je Luka Milivojević, koji je u 53. minutu pokušao sa 20-ak metara, ali je Song bio bolji. Crvena zvezda nije mogla do izjednačenja ni u finišu meča, kada je Song krotio i pokušaje Danijela Mihajlovića i Srđana Mijailovića.

Priliku za popravni, Robijev tim imaće već u subotu kada je rival novi tim kineskog prvenstva, Đijangsu.

"U prvih 45 minuta smo igrali dobro i stvarali šanse koje nažalost nismo iskoristili. Protivnik je iskoristio penal, dok smo mi istu takvu priliku propustili", rekao je Prosinečki i dodao:

"Drugo poluvrijeme smo odigrali slabije, ali nisam previše zabrinut. Svakako da je lijepo kada se pobjeđuje, ali i pored poraza nisam razočaran. Još šansu ukazujem velikom broju igrača i vjerujem da će se do početka prvenstva stvari iskristalisati, odnosno da ćemo tada, kada je najvažnije, biti pravi. Pobjede u šampionatu su mi bitnije od rezultata na pripremama".

CRVENA ZVEZDA: Vesić - Stojković, Ćosić, Krneta, Petković - Milivojević, Evandro, Janković - Pašeko, Mirić - Kasalica. Igrali su još Milunović, Đuričković, Ožegović, Mijailović, Vešović i Mihajlović.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC