• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeman: Gledaćete napadačku Zvezdu

Posle dve uzastopne sezone u kojoj je osvajao "duple krune", ali i protekle koja je bila sušna, Crvena zvezda je u pomoć opet pozvala stranca...

 Zeman: Gledaćete napadačku Zvezdu Izvor: MONDO

Posle dve uzastopne sezone u kojoj je osvajao "duple krune", ali i protekle koja je bila sušna, Fudbalski klub Crvena zvezda pozvao je u pomoć opet jednog inostranog stručnjaka - Čeha Zdenjeka Zemana, koji je od utorka i zvanično novi trener crveno-belih.

Rođen 12. maja 1947. godine, Zeman je devedesete godine prošlog veka obeležio vodeći Romu i Lacio. Ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao je na dve godine, a predstavljen je srpskoj javnosti u društvu predsednika kluba Toplice Spasojevića i sportskog direktora Gorana Bunjevčevića.

Čeh je rekao da zna gde je došao i da veruje da ima tim koji može da ostvari rezultate zbog kojih je došao u Beograd.

"Gledao sam šest mečeva Crvene zvezde iz prošle sezone, u kojoj znam da nije izgubila nijedan meč u prvenstvu. Jedini poraz koji sam gledao bio je protiv Boltona. Zadovoljan sam onim što sam video, ima dobrih igrača i mislim da je to tim koji ima potencijal da napreduje i ostvari rezultate zbog kojih sam došao", rekao je Zeman.

Novinare je zanimalo koji su njegovi motivi da dođe u Crvenu zvezdu i da li u njegovom ugovoru postoji uslov da mora da osvoji neki trofej.

"Bio sam u Bariju 1991. godine i gledao kada je Zvezda postala šampion Evrope. Jasno mi je da je ovo veliki klub i sa time se poklapaju moji motivi. Što se tiče ugovora, ne postoji uslov, ali sam uveren da ću postići odličnu saradnju sa upravom i igračima koje imam tako da ćemo, uz par pojačanja, ostvariti ono što se očekuje",
uveren je Zeman.

Upitan da li Zvezda ima igrače za njegovu ofanzivnu taktiku, odgovorio je:

"Po onome što sam video ima, ali sačekaću da bolje upoznam ekipu. Između ostalog, moj stil je da se igra napadački i tako će biti i sa Crvenom zvezdom".


Iako na konferenciji za novinare niko od govornika nije eksplicitno pominjao trofeje, jasno je da se za klub takvog renomea to podrazumeva. Dakle, operacija povratka trofeja iz komšiluka počinje sa Zemanom.

Osim toga što su u utorak saznali da im je Zeman novi šef, fudbaleri Crvene zvezde čuli su i da im je početak priprema pomeren za nedelju dana, odnosno da će imati sedam dana odmora više. Dakle, Čeh će prvi trening sa crveno-belima odraditi 1. jula u Austriji.

"Dopadaju mi se stavovi Bunjevčevića i znam da on u ovom trenutku bolje poznaje tim od mene, tako da ima slobodu da radi svoj posao",
rekao je Zeman, odgovarajući na pitanje da li će tražiti da se stopiraju određeni transferi.

Bunjevčević je u ponedeljak posle sednice Upravnog odbora rekao da je Zeman "pravi čovek" za Zvezdu.

"Jasno smo se odredili - Zdenjek Zeman je čovek koji treba da nas povede dalje. Zeman je izuzetan stručnjak, veliki autoritet, lansirao je mnogo kvalitetnih mladih igrača i forsira ofanzivan fudbal".

Bunjevčević je dodao da bi Čehu pomoćnik na klupi Crvene zvezde trebalo da bude doskorašnji trener slovenačkih Domžala Slaviša Stojanović.

Bunjevčević je najavio da će biti uspostavljena funkcija tim menadžera, koji bi trebalo da ga rastereti svakodnevne komunikacije sa igračima i otkrio da će to biti neko od bivših igrača Zvezde, ali nije hteo da saopšti ime.

MONDO nezvanično saznaje da je za to mesto planiran Bratislav Živković, bivši fudbaler crveno-belih, italijanske Sampdorije i Obilića.

Bunjevčević je dodao da je UO obavešten i da su Dušan Anđelković i Dušan Basta napustili tim i da karijeru, kao što je MONDO objavio, nastavljaju u Italiji, odnosno Turskoj.

Bunjevčević je potvrdio da je Zvezda imala kontakte sa menadžerom bivšeg reprezentativca Nikole Lazetića i da su tom klubu i dalje interesantni Princ Tagoe iz Gane, odnosno Brazilac Edgar koga će, prema rečima sportskog direktora, crveno-beli učiniti sve da angažuju.

Bunjevčević je potvrdio da je plan da se Zvezdin "B" tim "fuzioniše" sa drugoligašem Sremom.

On je povodom izbora u fudbalskoj organizaciji saopštio da je Crvena zvezda predložila bivšeg reprezentativca Stanislava Karasija za predsednika Fudbalskog saveza Beograda.

"Karasi je kandidat iza kog Crvena zvezda stoji svim srcem", kratko je rekao Bunjevčević.

Nova sednica UO biće održana u roku od tri nedelje, kada bi trebalo da se dogode mnoge kadrovske promene u klubu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC