• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukićević: Za mene je srpsko prvenstvo počelo!

Trener Vojvodine poručio igračima da su već u takmičarskom ritmu i apelovao na njih da privatni život podrede "visokim ciljevima kluba".

 Vukićević: Za mene je srpsko prvenstvo počelo! Izvor: MONDO

Vojvodina je završila naporne pripreme u Antaliji i klub se potpuno mobilisao pred početak proljećnog dijela sezone u kojoj je glavni cilj - osvajanje Kupa Srbije, prvog u istoriji kluba.

Do tog cilja treba najprije eliminisati Borac u polufinalu, a onda se u finalu u Novom Sadu namjeriti na jedan od dva najveća kluba u Srbiji - Partizan ili Crvenu zvezdu. Do tada ima još dosta vremena, ali za trenera Dejana Vukićevića prvenstvo je već počelo, sedam dana prije prvog kola!

"Utakmicu protiv Banata ne zovem generalnom probom. Za mene je takmičenje već počelo i zato sam tražio od igrača da pokažu maksimalnu ozbiljnost i mobilnost", rekao je Vukićević.

Rad u Antaliji, trener Vojvodine nazvao je "besprijekornim".

"Disali smo istim plućima, nije se dogodio nijedan incident, nijedan problem na pripremama", dodao je on.

Po povratku u Novi Sad igrači su dobili dva dana "slobode". Ipak, život profesionalnog sportiste podrazumijeva da se i van terena, odnosno u slobodno vrijeme pridržava nekih pravila, posebnog načina ishrane...

"Od igrača sam tražio samokontrolu i samodisciplinu. Nisam policajac, niti ću biti. Nikad im nisam ušao u sobe, nisam ih kontrolisao. Ako je njima cilj da sav taj mukotrpan rad prospu, da sve izgube u dvije noći onda ne treba da se bave ovim poslom. Cilj je visok i on zahtijeva visoke žrtve. Olimpijci se četiri godine pripremaju za jedno takmičenje i sve podrede tome, možemo i mi ta tri mjeseca biti u režimu kakav cilj zahtijeva. Sve je na igračima i bez obzira na sve izazove koje Novi Sad pruža nadam se da će, bez obzira na svoju mladost, biti zreli i mudri da znaju da je naša ambicija velika i da nosi izvjesnu žrtvu i da privatni život moraju da posvete našem zajedničkom cilju", poručio im je Vukićević.

Dva najveća pojačanja Vojvodine ne samo u ovom prelaznom roku, već i godinama unazad - Almami Moreira i Stefan Apija - nisu još spremni, odnosno daleko su od takmičarskog ritma. Vukićević za njih ima strpljenja i ne želi da žuri sa njima, niti da ih pritiska.

Moreira se povrijedio na pripremama u Antaliji i u međuvremenu je sanirao povredu, ali Vukićević ne želi da ga izlaže naporima na teškim terenima u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku. Ako ga bude "primoravao" da igra postoji bojazan da će mu se povreda obnoviti, a to znači dodatna pauza.

"Moreira je odigrao samo dva poluvremena na pripremama, to je malo da bi se uigrao sa ekipom. Povreda ga je omela da radi maksimalnim fizičkim intenzitetom. Igrač na toj poziciji nam je neophodan. Znamo ko je Moreira i koliko bi nam donio. Ali, apsurdno je govorito o nekakvom ishitrenom izvođenju na teren. Pogotovo za to 1. kolo. Nećemo rizikovati da na teškim terenima obnovi povredu", rekao je Vukićević.

Apija je, kaže Vukićević, daleko od forme u kojoj je bio u najboljim danima svoje karijere. Devetomjesečno odsustvo sa trena itekako se osjeća kod ovog fudbalera iz Gane.

"Mnogo je teško nekoga ko je imao toliku pauzu, pripremiti u samo 20-ak dana, to je praktično nemoguće", ističe trener "lala".

Iz svega toga novinari su zaključili da Vukićević neće računati na Moreira i Apija za derbi nastavka proljećnog dijela sezone, protiv Radničkog u Kragujevcu, 3. marta.

"Nisam rekao da na njih ne računam u 1. kolu! Apija će već od 1. kola biti u konkurenciji sad je pitanje koliko će biti spreman za utakmice. Isto važi i za Moreiru", rekao je Vukićević, pomalo zbunivši prisutne na konferenciji za novinare.

Vukićevićeva želja da do najvažnijih utakmica u sezoni, a to je polufinale i, nadaju se u Vojvodini, finala kupa, Apija bude maksimalno spreman i zdrav.

"U ovom trenutku, ono što Apija pokazuje na terenu nije ravno njegovoj reputaciji. To i on zna. Teren je jedino mjerilo. Apija nije na nivou na kojem je bio u najboljim igračkim godinama. Siguran sam da ćemo kroz rad i veliku želju, njegov profesionalizam, doći do forme koja nam je potrebna za pokrivanje te pozicije. Ali, on je daleko od te forme. Dvadesetak treninga je malo za nekoga ko je imao devetomjesečnu pauzu", rekao je Vukićević.

Trenera Vojvodine najviše brine centralna linija u timu. Kaže da je tu Vojvodina slabija nego jesenas. Ostala je bez trojice igrača u toj liniji tima u ovom prelaznom roku i to trojice igrača koji su nosili tim do velike pobjede protiv Crvene zvezde u Beogradu (2:0) u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva. Ta tri igrača su: Slobodan Medojević, Giorgi Merebašvili i Marko Ljubinković, koji je iznenada otišao u Kinu.

"Na tim mjestima u timu imaćemo slabiju konkurenciju. Imamo šest, sedam igrača koji zaslužuju da budu prvotimici, ali problem je u tome što igraju na istim pozicajama. Zato će, zbog potrebe pravljenja tima, igrati i neki fudbaleri koji, možda, po kvaklitetu nisu ranga tih šest, sedam...Izuzetno smo oslabljeni na centralnom dijelu terena", ocenio je Vukićević.

Postoji i grupa igrača koja je, prema Vukićevićevoj ocjeni, fantastično spremna, koja je odradila svaki minut priprema i koja sa lakoćom iznosi sve zahtjeve sručnog štaba.

Trener Vojvodine je izrazio i zabrinutost zbog reprezentativnog termina odigravanja prijateljskih utakmica i to baš u nedjelji pred nastavak šampionata. Vuk Mitošević će biti sa mladom reprezentacijom Srbije, Miroslav Stevanović sa reprezentacijom BiH (te dvije selekcije u utorak u Beogradu igraju prijateljski duel), a Danijel Mojsov sa selekcijom Makedonije.

"Oni su planirani da počnu utakmicu u Kragujevcu. Nadam se da ćemo zdravi dočekati premijeru u Kragujevcu", rekao je Vukićević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC