• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Rada: Šampion se zna

Tomislav Pajović uvjeren u mnogo bolje lice Rada u proljećnom dijelu sezone. Ishod prvenstva je odlučen jesenas. Prvak je Partizan, smatra on.

 Kapiten Rada: Šampion se zna Izvor: MONDO

Fudbaleri Rada su jesen završili tako da nisu imali miran zimski san. Sa 14 bodova, "građevinari" nisu direktno u zoni ispadanja, ali su vrlo blizu nje. Zato će prvi zadatak ovog proljeća biti - ulazak u mirnu luku.

To je od igrača tokom priprema u Antaliji tražio prvi čovjek Rada ali ujedno i privremeni trener Ranko Stojić.

Kako će Rad igrati na proljeće, ko će biti trener, kako će se iznenadni odlazak Nebojše Vignjevića, odnosno otkaz koji je dobio odraziti na ekipu, kako će se nadomjestiti odlazak Luke Milivojevića, Radomira Kokovića...?

Odgovor ćemo dobiti poslije prvih nekoliko kola nastavka prvenstva.

Kapiten Rada Tomislav Pajović u intervjuu za klupski sajt vjeruje da će "građevinari" igrati mnogo bolje nego jesenas i da će možda biti i "hit sezone".

"Hit proljećnog dijela prvenstva može lako da bude moj tim i moji saigrači. Igrači su pretežno mladi i željni pune afirmacije i neće biti iznenađenje ako igrama i rezultatima na terenu zavredimo pozitivnu etiketu fudbalskog proljećnog hita", rekao je Pajović.

Upitan da ocijeni da li je tim slabiji ili jači nego jesenas, kapiten Rada odgovara da će to pokazati igre na terenu, ali i da je veliki optimista.

"I pored odlaska Luke Milivojevića (u Crvenu zvezdu), koji je bio jedan od glavnih karika u veznom redu tima, mislim da možemo biti još brži i ostvariti daleko bolji utisak od jesenjeg učinka. Već od marta spoznaćemo istinu, a kao kapiten tima vjerujem da će i sportska javnost vidjeti jedno ljepše i kvalitetnije lice Rada već od duela sa Metalcem", uvjeren je Pajović.

Na pitanje ko će biti prvak, a ko će se plasirati u Evropu, kapiten Rada kaže da je prvak već odlučen u jesenjem dijelu prvenstva, a to je Partizan.

"Zvezda se sigurno neće lako odreći šampionskih ambicija, ali smatram da je prednost crno-bijelih velika i nedostižna. Što se tiče pretendenata na Ligu Evrope, vjerujem da će trojka Zvezda, Vojvodina i kragujevački Radnički vizirati put ka evropskom takmičenju. Radnički igra čvrsto i prima malo golova, ali ne treba potcijeniti ni Spartak koji uvijek ističe evropske aspiracije", prognozira Pajović.

Bilo mu je postavljeno i jedno zanimljivo i uvijek aktuelno pitanje - da li u Superligi ima namještenih utakmica?

"Namještanje utakmica i nameštene utakmice su nešto što je valjda strano svakom iskrenom sportisti koji u svakom meču teži maksimalnom ostvarenju. Nikada nisam, niti ću igrati takve utakmice i kao kapiten ekipe koja ne učestvuje u prljavm rabotama izuzetno sam ponosan na Rad kao klub koji iskreno promoviše isključivo sportsko viteštvo", rekao je Pajović.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC