• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi, srećno na žrebu!

Naši predstavnici u evro kupovima nadaju se da će im se osmehnuti Fortuna prilikom određivanja parova za kvalifikacije.

 Srbi, srećno na žrebu! Izvor: MONDO

Srbija će u narednom ciklusu takmičenja u evropskim kupovima imati pet predstavnika. Sigurno je da će Partizan startovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Crvena zvezda i Vojvodina za UEFA kup.

Ukoliko bude odbijena žalba Zemuna, u kvalifikacije za UEFA kup će i čačanski Borac, a u Intertoto kup OFK Beograd. Podsetimo, evropska kuća fudbala nije dala licencu finalisti Kupa Srbije za učešće u takmičenjima pod njenim okriljem zbog finansijskih dugovanja.

Srpski klubovi će se naći na žrebu 1. jula u Nionu i tada će im biti poznati prvi protivnici u evro kupovima u sezoni 2008/09.

Partizan će u kvalifikacijama za Ligu šampiona startovati u drugom kolu i biće nosilac prilikom žreba. Utakmice su na programu 29/30. jula i 5/6. avgusta.

Potencijalni protivnici u toj fazi su mu Beitar (Izrael), MTK (Mađarska) i pobednici prve faze, a očekuje se da to budu Domžale (Slovenija), Geteborg (Švedska), Anortozis (Kipar), Tampere (Finska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Ventspils (Letonija), Rabotnički (Makedonija), Modriča (BiH), Kaunas (Litvanija), Šerif (Moldavija), Drogeda (Republika Irska) i Valur (Island) ili čak neko od slabije rangiranih ekipa koje načine iznenađenje u prvom kolu.


Koga god da ivuče, Partizan ne bi smeo da ima problema da se domogne poslednje prepreke pred ulazak u Ligu šampiona, ali ako 1. avgusta na žrebu za treće kolo ne bude imao sreće...

Crno-beli neće biti nosioci u trećoj rundi, pa ako im Fortuna okrene leđa mogli bi za rivala da dobiju Liverpul, Barselonu, Arsenal, Šalke i Juventus. Sigurno bi im više prijali Marsej, Steaua, Olimpijakos, Šahtjor, Fiorentina, Spartak Moskva, kao i pet ekipa za koje se očekuje da će proći kroz drugo kolo - Glazgov Rendžers, Panatinaikos, Bazel, Fenerbahče i Anderleht. Ukoliko neko od njih prerano ispadne, protivnik Partizana bi mogao da bude i Atletko Madrid, Sparta Prag...

Mečevi trećeg kola kvalifikacija predviđeni su za 12/13. i 26/27. avgust, a žreb za grupe Lige šampiona 28. avgusta.

Novosađani i Čačani će prvog dana jula takođe dobiti prve protivnike s obzirom na to da kreću iz prvog kola kvalifikacija za UEFA kup. Crvena zvezda će čekati još mesec dana da sazna rivala u drugom krugu iz kojeg startuje.

Vojvodina i Borac bi 17. i 31. jula mogli da ukrste koplja sa nenosiocima južno-mediteranske zone: Zrinjski, Široki (BiH), Milano, Pelister (Makedonija), Vlaznija, Partizani (Albanija), Birkikara, Marsakslok (Malta), Santa Julija (Andora), Mogren i Zeta (Crna Gora).

Zvezda će biti povlašćena prilikom žreba za drugo kolo, a skoro sigurno i preostala dva srpska predstavnika ukoliko se domognu te runde.

Tada bi mogli da nalete na Izraelce (Makabi Netanja i Hapoel KS), hrvatski Slaven, ekipe iz kiparske prestonice, APOEL i Omoniju, slovenačke Interblok i Koper, kao i na slabije rangirane timove pristigle iz prvog kola kvalifikacija.

U slučaju da stignu do prvog kola UEFA kupa, odnosno poslednje faze pred Ligu UEFA, Vojvodina i Borac bi sigurno bili u "drugom šeširu" prilikom žreba 29. avgusta, koji bi mogao da im dodeli Ajaks, Bordo, Totenhem, Leverkuzen ili čak velikane koji se očekuju iz Intertoto kupa, Hamburg, Atletiko Madrid... U najboljem slučaju čekaju ih Hapoel, CSKA Sofija, Ren, Empoli, Braga, Dnjepar...

Svakako bi plasman crveno-belih iz Novog Sada i Čačka u Ligu UEFA bio podvig.

Crvena zvezda bi konačno mogla da bude povlašćena u prvom kolu UEFA kupa, a Partizan će to biti sigurno ukoliko ispadne iz poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Vicešampion Srbije će morati da prati druge rezultate, jer bi ga svaki dolazak bolje rangiranog kluba iz kvalifikacija za Ligu šampiona udaljio od boljeg "šešira".

"Večiti" bi kao povlašćeni mogli da izvuku ekipe koje bi trebalo lako da polože na pleća, ali bi žreb mogao na Topčiderskom brdo da dovede i Nirnberg ili Dinamo iz Zagreba, Cirih ili Salcburg ako budu eliminisani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona...

Dueli prvog kola UEFA kupa igraće se 18. septembra i 1. oktobra.

Po svemu sudeći, u Intertoto kup će OFK Beograd. "Romantičari" će startovati u drugom kolu, 6. i 13. jula će igrati protiv grčkog Panioniosa (prvu kod kuće), a ako ga eliminišu, u trećem kolu 19. ili 20. jula ugostiće Napoli, da bi nedelju dana kasnije gostovali pod Vezuvom.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC