• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Ni igre ni gola

Srbija malo bolja od Kipra, ali nedovoljno da bi ostvarila pobjedu u Larnaki - 0:0.

 "ORLOVI": Ni igre ni gola Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije završila je turnir na Kipru remijem bez golova sa domaćinom u Larnaki - 0:0.

Prethodno, "orlovi" su u utorak savladali Jermeniju 2:0.

U obje utakmice vršilac dužnosti srpskog selektora Radovan Ćurčić ukazao je šansu podmlađenom sastavu. U duelu sa Kipranima debitovali su mladi štoper Fiorentine Matija Nastasić, vezista Herenvena Filip Đuričić i napadač Hapoela iz Akre Stefan Šćepović. Dan ranije dres najbolje srpske selekcije prvi put su nosili i Aleksandar Ignjovski (Verder) i Lazar Marković (Partizan).

U reprezentaciju se poslije šest godina vratio i Dušan Basta iz Udinezea.

Ćurčić je značajno izmijenio tim koji je pobijedio Jermeniju, pa su među "startnih 11" u oba meča bili samo kapiten Branislav Ivanović i Zdravko Kuzmanović.

"Orlovi" su više imali loptu u posjedu, ali su napadi uglavnom bili spori, pa se može reći da su napravili samo jednu šansu iz kategorije stoprocentnih. Miralem Sulejmani je propustio da je realizuje u 31. minutu, lopta mu je nezgodno odskočila i on je šutirao visoko preko gola. Tome je prethodila lijepa akcija, koju je započeo Šćepović, a nastavio Milan Jovanović.

I prethodno je u uvodnim minutima napadač Ajaksa bio u dobroj poziciji, kao i Jovanović nedugo zatim, ali fudbaler Anderlehta nije uspio da stigne do lopte...

U drugom poluvremenu je Šćepović reagovao iz prve poslije prekida, ali je golman Mustru bio pribran i zaustavio njegov udarac, baš kao i topovski šut Aleksandra Ignjovskog sa 30-ak metara. I Ivanović je dva puta pokušao glavom...

Domaćinu je u prvih 45 minuta opravdano poništen gol zbog ofsajda, a Kiprani su se ponadali da bi mogli da savladaju Vladimira Stojkovića kada je Efrem šutirao glavom i kada je u šansi bio Solomu, ali je Ivan Obradović u posljednjem trenutku uspio da "postavi blok".

Najbolju priliku na utakmici imao je domaćin u 89. minutu. Hristofi je "u prijemu" obišao Stojkovića, ali nije uspio da nadmudri Nastasića, koji je bio dobro postavljen na gol-liniji.

KIPAR: Mastru, E. Haralambos, Merkis, Sijelis, Nikolau (od 68. A. Haralambos), Haralampidis (od 60. Solomu), Dobrašinović, Efrem (od 60. Sacijas), Demetriju (od 86. Aleksandru), Avram (od 77. Vasiliu), Mitidis (od 60. Hritofi).

SRBIJA: Stojković - Basta (od 73. Ninkov), Ivanović, Nastasić, Obradović (od 90. Kolarov) - Ignjovski, Kuzmanović (od 79. Tošić) - Sulejmani, Đuričić (od 87. Kačar), Jovanović (od 63. Tadić) - Šćepović.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC