• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka kažnjava Borac zbog titule?!

Gradska uprava Banjaluke namijenila 141 hiljadu maraka manje šampionu Bosne i Hercegovine nego prethodne sezone.

 Banjaluka kažnjava Borac zbog titule?! Izvor: MONDO

Za prvu titulu u Premijer ligi BiH, banjalučka gradska uprava odužila se tako što im je za ovu godinu iz sredstava za sport i fizičku kulturu namijenila čak 141.000 maraka manje nego lani i tačno duplo manje nego prije četiri sezone, kada je Borac bio učesnik Prve lige Republike Srpske.

Skandalozni prijedlog Savjeta za sport Skupštine Banjaluke nikoga u Borcu nije posebno iznenadio jer sportski funkcioneri u njihovom gradu već duže vrijeme čine sve da devalviraju istorijsku titulu, koja je začinjena nezaboravnom feštom na Trgu Krajine,
piše list "Press RS".

Gradski čelnici iz Savjeta za sport kod proslave su se utrkivali u tapšanju šampiona i poziranju pred kamerama i fotoaparatima. Međutim, ubrzo je sve zaboravljeno, pa su za najbolji klub u Banjaluci proglasili bicikliste BSK-a.

"Bal sportista", u kojem su članovi žirija čašćavali klubove čiji su funkcioneri ili članovi, bio je uvod u još sramniju raspodjelu sredstava za sport i fizičku kulturu, u kojoj su sve organizacije iz prve kategorije dobile manje sredstava nego prošle sezone.

Najveći minus, ipak, zabilježio je najuspješniji klub, kome je dodijeljena 141.000 maraka manje nego lani.

Podsjetimo, FK Borac prošle godine dobio je 491.000 KM. Za ovu, pak, na račun kluba treba da legne 350.000 KM. To je tačno dvostruko manje nego u sezoni 2007/2008, kada je Borac bio na najnižim granama i "predstavljao" svoj grad u Prvoj ligi RS.

Ovom paradoksu niko u gradu ne može da se načudi, pogotovo što je budžet za sport i fizičku kulturu ove godine uprkos ekonomskoj krizi za 6.873 KM veći nego prošle sezone.

"Tačno je, očekivali smo više. Ali, svjesni smo da klub mora da krene u stvaranje sopstvenih prihoda. Prije svega, na stvaranje i prodaju igrača, kao i na marketing jer se na tome zasnivaju budžeti većine evropskih klubova", izjavio je direktor Borca Radmilo Šipovac.

Nezadovoljstvo su banjalučkom dnevniku izrazili i gensek ŽKK Mladog Krajišnika Brane Čovičković jer je za "malene" predviđeno 30 hiljada manje, kao ni direktor KK Borca Miroslav Dojčinović, čiji je tim zakinut za 10 hiljada.

Predsjednik Savjeta za sport Zoran Novaković nije želio ništa da komentariše osim poruke da je ovo banjalučko tijelo "pridržavalo kriterijuma".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC