• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić za MONDO: Još samo da primjenimo uvježbano

Kapiten Crvene zvezde očekuje da duel sa Spartak Zlatibor vodom (subota, 17.00) dokaže koliko je ekipa dobro radila na pripremama.

 Mikić za MONDO: Još samo da primjenimo uvježbano Izvor: MONDO

"Nastavak prvenstva, konačno!", razmišljaju fudbaleri Crvene zvezde poslije dugih priprema u Crnoj Gori i Turskoj.

Iako rezultati prijateljskih utakmica najčešće nisu u prvom planu, defanzivna linija crveno-bijelih nekoliko puta je trpila opravdane kritike zbog primljenih golova, prije svega zbog četiri kobne greške protiv Krivbasa.

Robert Prosinečki poslije meča sa Ukrajincima nije reagovao strogo. Pohvalio je ekipu na pokazanom karakteru i neizbježno primjetio određene propuste u posljednjoj liniji. "Моramo ih popraviti", rekao je tad.

Da li je to u međuvremenu urađeno? Saznaćemo u subotu, kada subotički Spartak dolazi na "Marakanu" (besplatan ulaz).

"Naporno smo trenirali dva mjeseca i dolazi utakmica na kojoj ćemo vidjeti šta smo uradili. Ostaje nam da zaključimo koliko smo napredovali, poboljšali igru i ubrzali je, što je veoma bitno", rekao je Nikola Mikić za MONDO.

Za crveno-bijeli dres od zimskih priprema konkuriše 12 novih igrača. Trener/sportski direktor Robert Prosinečki pojačao je konkurenciju u svim dijelovima ekipe.

"Saznaćemo kako i koliko su se novajlije uklopile. Sva pojačanja i novine u ekipi moraju donijeti poboljšanje, kako bismo u prvenstvu napravili dobar rezultat i napali trofej u Kupu Srbije".

Upitan za meč sa Spartakom, češće je ponavljao ime trenera Subotičana nego riječ "ekipa". Detalj koji dokazuje koga zvezdaši najozbiljnije shvataju u taboru sljedećeg rivala.

"Svi dobro znamo da ekipe Zorana Milinkovića u gostima igraju čvrsto i defanzivno, upoznati smo sa svim njihovim manama i vrlinama, tako da ćemo ih iskoristiti. Dosta su promijenili ekipu od jeseni, ali u Beograd stižu predvođeni veoma dobrim trenerom, koji je izuzetan taktičar", smatra momak kome je radno mjesto kraj desne aut linije.

Crveno - bijeli ipak smatraju da se oni pitaju oko toga ko će pobijediti u subotu, iako je završnica priprema za proljećni dio sezone u Ljutice Bogdana protekla bez velikog broja igrača, zbog reprezentativnih obaveza.

"Bilo je teško raditi bez njih, najviše zbog toga što će dosta tih momaka konkurisati za prvi tim u subotu. Ipak, oni su profesionalci i mislim da im zgusnut raspored neće predstavljati problem. Optimista sam, kao i uvijek", zaključio je kapiten Crvene zvezde.

(M.Š, N.J. – MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC