• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Grant ipak bira dvojicu napadača

Crno-bijeli na pripremama uigravali sistem 4-5-1, ali će u prvenstvu "bunkere " morati da razbijaju sa 4-4-2.

 PARTIZAN: Grant ipak bira dvojicu napadača Izvor: MONDO

Avram Grant tvrdi da ne zna sastav koji će poslati na megdan Novom Pazaru na Partizanovoj proljećnoj premijeri, odnosno na svom debiju na klupi crno-bijelih. Izraelac kaže da će odluku donijeti tek kada vidi u kakvom stanju će se vratiti igrači sa reprezentativnih akcija, a sve će ih okupiti u četvrtak na popodnevnom treningu.

Loše vijesti za Granta su da su se u srijedu povrijedili Stefan Babović na treningu, kao i Saša Marković na zagrijavanju uoči duela mlade reprezentacije Srbije sa Bosnom i Hercegovinom (2:0).

U svakom slučaju, fizionomija "parnog valjka" na proljeće neće se razlikovati od onog koji je jesenas daleko pobjegao pratiocima.

Jedino što je na zimskim pripremama Grant uveo kao novinu je sistem 4-5-1 sa Stefanom Babovićem na poziciji zadnjeg veznog. Sastav Stojković – Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski – Kamara, Babović – Tomić, Vukić, Saša Ilić – Lazar Marković funkcionisao je dobro, čak i odlično u utakmicama sa najjačim protivnicima, Šahtjorom (1:2) i moskovskim Dinamom (2:2).

Međutim, da li će Partizan sa tako pojačanim veznim redom i supertalentovanim Markovićem usamljenim u špicu moći da probije zgusnute bedeme pred golom autsajdera u Superligi Srbije? Crno-bijela strategija u napadu bila je – gurnuti Markoviću loptu u prostor jer protivnički defanzivci ne mogu "ni lasom " da ga uhate. Ali, protiv "bunkera" će teško moći da šalju lopte iza leđa odbrana. Izvjesno je da je drugi špic potreban za "razvlačenje " zadnjih linija.

Da se Marko Šćepović nije povrijedio, Grant ne bi imao dilemu – njegova ekipa bi igrala 4-4-2. Ovako, preostala su mu dvojica napadača, pored Markovića – Lamin Dijara i Eduardo. Bez ikakve sumnje, Senegalac je ostavio daleko bolji utisak i morao bi da bude Grantov izbor za Markovićevog partnera u navali. Svjestan je, međutim, Izraelac da su njih dvojica sličnog profila, obojica su "brzanjci ". Ipak, pošto se Šćepović povrijedio po završetku prelaznog roka, nije imao mnogo izbora.



Jasno je da će crno-bijela "jedinica" i dalje biti Vladimir Stojković. Nemanja Rnić i Ivan Ivanov su neprikosnoveni štoperski par, Aleksandru Miljkoviću je na desnom beku mjesto osigurano, a na lijevom je Aleksandar Lazevski dobio prednost u odnosu na Vladimira Volkova.

Mohamed Kamara je takođe siguran među "najboljih 11" kao zadnji vezni.

Za očekivati je da šef Partizanove struke napadne Pazarce sa dvojicom napadača (Marković, Dijara), pa će iz veznog reda koji je prkosio Šahtjoru i Dinamu morati da "precrta" jednog. Ukoliko Babović ne bude spreman, jasno je da će iza leđa navale biti Nemanja Tomić, Zvonimir Vukić i Saša Ilić. Ako Babović bude fit, očekuje se da se vrati na desno krilo i pošalje Tomića na klupu.

Grant bi "evropski model" 4-5-1 mogao da koristi u najjačim mečevima na domaćoj sceni, protiv Crvene zvedze i Vojvodine. Koliko god takva formacija izgledala dobro, crno-bijeli će, ako žele da budu raznovrsniji, morati da izvrše određene korekcije i da, bar ponekad, u napad krenu preko desnog krila.

Jer, Babović kao "lijevi zadnji vezni" dosta pomaže Iliću po toj strani, a kada im priđe Vukić, čine izuzetno kreativan trougao. S druge strane, Kamara mnogo češće od Babovića ide "u rikverc" i nema tako dobru saradnju sa desnim krilom Tomićem, pa je taj pravac za Partizan mnogo manje upotrebljiv, pogotovo što tuda djeluje i bek sa izrazito defanzivnim karakteristikama, Miljković.

(R.J, MONDO, foto MN Press, Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC