• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPARTAK: Ne za utisak, već na rezultat protiv Zvezde!

Kapiten Spartaka Vladimir Torbica poručuje da ekipu ne zanima da ostavi dobar utisak na stadionu Crvene zvezde, već da ostvari dobar rezultat.

 SPARTAK: Ne za utisak, već na rezultat protiv Zvezde! Izvor: MONDO

Fudbaleri Spartaka Zlatibor vode pokušaće u subotu od 17 časova da postanu prvi tim od 1982. godine, koji je pobijedio Crvenu zvezdu na proljećnoj premijeri.

Posljednji kojima je to uspjelo bili su igrači Željezničara iz Sarajeva, a nadu da bi mogli da ponove taj podvig, Subotičani pronalaze u nekoliko stvari. Jedna je to što su vremenom postali neprijatan protivnik beogradskim crveno-bijelima...

Na startu ove sezone, Spartak je golovima Vladimira Torbice i Vidaka Bratića u Subotici nagovijestio neka buduća posrtanja ekipe Roberta Prosinečkog, pobijedio je 2:0. Prošle sezone u finišu prvenstva, na "Marakani" bilo je 2:2, a i u dva meča koja su prethodila tom, Crvena zvezda je na jevdite jade uzimala bodove u Subotici - 1:2, 0:1.

"Sportski je i ljudski nadati se pozitivnom rezultatu. Ovo se ne odnosi samo na prvi meč, već na cijelo proljeće. Spartak ima plejadu mladih igrača koji će dobiti šansu do kraja sezone, a mi vjerujemo da će je većina iskoristiti", rekao je u četvrtak novi-stari trener Subotičana, Zoran Milinković, kojeg u Ljutice Bogdana izuzetno cijene.

On će pokušati da zadrži čvrstinu, koju je ekipa imala pod njegovim prethodnikom Zoranom Njegušem, ali i da poboljša efikasnost, koja nije uvijek tokom jeseni bila odlika "golubova". Naime, Spartak je prvi dio sezone završio serijom od sedam mečeva bez poraza i to rezultatima 0:0, 1:1, 1:1, 1:0, 1:1, 1:0 i 1:0.

Ovo je samo potvrda pretpostavke da najavljenu opštu ofanzivu Crvene zvezde ima šta da zaustavi.

"Nemamo kadrovskih problema. Gledaćemo da se što bolje spremimo i da u svim segmentima pariramo Crvenoj zvezdi. Ništa ne može da se stvori za dvadesetak dana, ali sigurno imamo dobru bazu za dalji rad. Vidjećemo šta će nam ovo proljeće donijeti, ali ja iskreno vjerujem u ono što radim i vjerujem u ovu ekipu", dodao je Milinković.

Njegov tim je jesenas doživio samo jedan poraz van Subotice i to u Humskoj, protiv Partizana (0:2). Sa svih ostalih borilišta, Spartak se vraćao neporažen.

"Protivnik nije kao i svaki drugi, međutim prvo kolo ove sezone je pokazalo da rezultat može da dođe kao posljedica dobrog rada. Moramo da se fokusiramo na dešavanja na terenu, da svih 90 minuta igramo odgovorno i disciplinovano, jer je to jedini put koji je ispravan u mečevima sa ovakvim protivnikom", kaže kapiten Torbica i dodaje:

"Ne interesuje me da ostvarimo dobar utisak, nego dobar rezultat!"

Spartak je ove zime ostao bez dvojice standardnih prvotimaca, Slobodana Simovića i Marka Mirića, koji je pojačao upravo Crvenu zvezdu. Ali, umjesto njih, u Suboticu stigli su mnogi mladi, talentovani i igrači željni dokazivanja, koji bi mogli da donesu novi entuzijazam.

Dobar rezultat na najvećem stadionu svakako bi tome doprinio.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC