• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel FSS: Samo sportski, u duhu fer-pleja

FSS pozvao sve igrače, trenere, članove uprava, navijače da se viteški nadmeću za bodove kako bi se iskorijenile negativne pojave u srpskom fudbalu.

 Apel FSS: Samo sportski, u duhu fer-pleja Izvor: MONDO

Ovog vikenda konačno će biti nastavljeno fudbalsko prvenstvo Srbije, a krovna organizacija srpskog fudbala objavila je apel svim akterima Jelen Superlige u kojem poziva sve na viteško nadmetanje.

"Pozivamo sve igrače, trenere, članove uprava klubova, fudbalske radnike i navijače, sve one koji vole najpopularniji sport i one koji uživaju u utakmicama najboljih domaćih klubova, da sopstvenim doprinosom i primjerom pomognu da proljećni dio sezone bude obilježen fer-plej duhom, viteštvom, poštovanjem svih aktera igre i primjernim ponašanjem. Na taj način, stvorićemo preduslove da u zanimljivoj borbi prisustvujemo onom najznačajnijem i najneizvjesnijem u fudbalu - takmičenju za bodove, trofeje, pobjede, što bolja mjesta na tabeli...", piše u apelu FSS.

Fudbalski savez ističe da su kazne zbog negativnih pojava samo posljedice, a da je istinski cilj da se "u korijenu sasjeku svi potencijalni uzroci ružnih scena".

"U prošlosti smo, ponekad, bili svjedoci nekih fudbalu stranih stvari. Zbog toga, skoro svi superligaši, što zbog sopstvenih grešaka, a u određenim situacijama i zbog nepriličnog ponašanja svojih pristalica, često su bili kažnjavani. Javno apelujemo na sve pomenute - a znamo da u Srbiji svi vole fudbal, da stadioni budu mjesta za uživanje, a utakmice istinski spektakli. Pozivamo sve da ličnim primjerom kažu "Ne!" anomalijama savremenog doba - ksenofobiji, huliganizmu, rasizmu, nacionalizmu, šovinizmu i drugim zalima", navodi se u apelu.

Fudbalski savez Srbije podsjeća i na stav UEFA o "nultoj toleranciji" prema negativnim stvarima u fudbalu.

"Slijedićemo decidirano stav UEFA i sopstvena načela i bićemo u potpunosti dosljedni u primjeni fudbalskih pravilnika u slučaju pojave bilo kakvih incidenata u domaćem takmičenju. Fudbalski stadioni i utakmice srpske Superlige moraju da budu arene takmičarskog viteštva i boja u kojem su dozvoljena samo sportske vještine", ističe FSS.

Srpska fudbalska organizacija navodi i da će nastaviti da pomaže obnovu i izgradnju fudbalske infrastrukture širom zemlje, projekat postavljanja reflektora, kako bi stvorila još bolje uslove za nadmetanje.

"Fudbal jeste više od igre. Zato, imamo zajedničku obavezu da ga čuvamo od negativnosti i učinimo ga još boljim. Pozivamo sve da daju lični doprinos i pečat u ostvarenju te, često najvažnije pobjede", poziva FSS.

(MONDO - foto: UEFA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC