• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriza - potrošeno "samo" 2,25 milijardi!

Tokom 2011. potrošeno oko 2,25 milijardi evra na fudbalske transfere i to uzimajući u obzir samo one u kojima su igrači mijenjali države.

 Kriza - potrošeno "samo" 2,25 milijardi! Izvor: MONDO

Kriza!

Svjetska fudbalska federacija, FIFA, saopštila u četvrtak da je obradila ugovore o transferima igrača tokom 2011. godine i da njihova ukupna vrijednost iznosi "samo" 2,25 milijardi evra! Te podatke će FIFA dati Evropskoj federaciji, UEFA, da bi pomogla da se sprovedu pravila o finansijskom "fer-pleju".

Oko 11.500 fudbalera promijenilo je klub i zemlju tokom prve godine u kojoj funkcioniše sistem za nadgledanje finansija transfera fudbalera, kako bi se spriječilo "pranja novca" i korupcija. U programu na Internetu, klubovi su morali da popune prijavu sa detaljima transfera kako bi mogli da ga realizuju.

Prosječna vrijednost transfera iznosi oko milion evra, a najviše igrača je prešlo iz Brazila u druge zemlje. Oko 1.500 fudbalera iz zemlje petostrukog prvaka svijeta potražilo je profesionalni angažman van Brazila.

Transferi koji su praćeni, ne uključuju igrače koji su promijenili klub u istoj zemlji.

Računajući i transfere u jednoj zemlji, podsjetimo se nekih koji su obilježili 2011. godinu: Fernando Tores (Liverpul - Čelsi), Endi Kerol (Njukasl - Liverpul), Sesk Fabregas (Arsenal - Barselona), Aleksis Sančez (Udineze - Barselona), Andre Viljaš-Boaš (Porto - Čelsi), Fabio Koentrao (Benfika - Real Madrid), Ešli Jang (Aston Vila - Mančester junajted), Andrea Pirlo (Milan - Juventus), Havijer Pastora (Palermo - PSŽ), Nuri Sahin (Dortmund - Real Madrid), Manuel Nojer (Šalke - Bajern Minhen), Gael Kliši (Arsenal - Mančester siti), Havijer Aguero (Atletiko Madrid - Mančester siti), itd.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC